Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 11 augustus 2018

TNO zorgt voor 'bescherming tegen inkomende raketten.......' OEI!!!

Bij het zoeken naar berichtgeving over een foutief afschieten van een raket door NAVO partner Spanje, tijdens de voortdurende NAVO oefeningen langs de Russische grens*, in dit geval in Estland, kwam ik een militair TNO lulpraatje tegen op het net.

TNO heeft op haar site op 21 november 2017 een artikel geplaatst waarmee dit onderdeel van het militair-industrieel complex zichzelf veren in de reet steekt voor het lanceren van JROADS, een testsysteem voor 'dreiging uit de lucht.......'

TNO spreekt o.a. over een vredelievende NAVO....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! De NAVO, de oorlogshond van de grootste terreurentiteit op aarde: de VS!

Behoorlijk verontrustend te horen dat men (VS, andere NAVO partners en nog wat pro-VS landen) regelmatig wereldwijde oefeningen houdt met raketsystemen, zogenaamd ter verdediging, echter zoals al snel bleek nadat de VS met plannen kwam voor een raketschild in Oost-Europa (zogenaamd tegen raketten uit Iran), zit de zaak 'iets anders' in elkaar..... Immers deze anti-raketten (van het raketschild), kunnen in een mum van tijd met kernkoppen worden uitgerust en zo worden ingezet tegen Rusland en dat relatief kort voor de Russische grens...... (gegarandeerd dat die raketten van meet af aan zijn uitgerust met kernkoppen >> het 'raketschild' zou inmiddels operationeel zijn....)

Kan me trouwens niet herinneren ooit iets gehoord te hebben over deze oefeningen met 'raketsystemen', die de naam 'Joint Project Optic Windmill' (JOPW) dragen, ondanks dat deze oefeningen al vanaf eind 90er jaren worden gehouden....... Dit zet nog eens extra vraagtekens bij de vredelievendheid van de NAVO lidstaten, immers eind 90er jaren werd Rusland al lang niet meer als bedreiging gezien........

Reken maar dat er een berg belastinggeld van jou en mij als subsidie naar TNO is gegaan......

Hier het artikel van de TNO site

EEN HIGHTECH BESCHERMING TEGEN INKOMENDE RAKETTEN

Afbeeldingsresultaat voor EEN HIGHTECH BESCHERMING TEGEN INKOMENDE RAKETTEN

3 min leestijd

Steeds meer landen zijn op zoek naar rakettechnologie als onderdeel van een ruimtevaartprogramma. Helaas kan veel van die technologie ook gebruikt worden voor minder vredelievende doeleinden. De NAVO-partners zien die dreiging ook en werken samen aan een effectieve verdediging. Zo ontwikkelde TNO de simulatie JROADS, voor het testen van systemen voor de verdediging tegen elke dreiging uit de lucht.

Volgens Frans Kleyheeg, Business Director International bij TNO, is het probleem tweeledig: “Aan de ene kant zien we een proliferatie van rakettechnologie, en die is bijzonder nuttig voor ruimtevaartprogramma’s maar is helaas ook geschikt om ballistische raketten te ontwikkelen. Door de parallelle proliferatie van nucleaire, chemische en biologische massavernietigingswapens kunnen deze raketten met een warhead worden uitgerust, die over grote afstanden kan worden vervoerd. Beide vormen van proliferatie zijn lastig te stoppen, omdat ze deels ook voor niet-militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. De aandacht gaat nu weliswaar uit naar nucleaire wapens, maar we vergeten dat chemische wapens veel goedkoper en gemakkelijker te maken zijn en enorme schade kunnen aanrichten.”
Op het gebied van radar heeft Nederland binnen de NAVO een uitstekende reputatie opgebouwd, en dat is ook goed voor de industrie”

EFFECTIEVE VERDEDIGING

De NAVO-partners zien die dreiging ook en werken samen aan een effectieve verdediging. Lastig, omdat ze allemaal met eigen radar- en wapensystemen werken. En die systemen moeten met elkaar kunnen communiceren. Dankzij de samenwerking tussen Defensie, Thales en TNO – de triple helix – loopt Nederland juist op dat terrein voorop. Onze radartechnologie behoort tot de beste ter wereld. Veel radarconcepten berusten weer op TNO-onderzoek. Kleyheeg: “Binnen de NAVO heeft Nederland op het gebied van radar een uitstekende reputatie opgebouwd, en dat is ook goed voor de industrie.”

(Kijken mensen, de stem onder de video is totaal belachelijk: op een kinderlijke manier de kijker duidelijk maken dat we zoveel mogelijk oorlogstuig moeten aanschaffen en dat vanwege NAVO agressie en dat laatste is uiteraard niet de strekking van deze video, daar de NAVO volgens TNO een 'vredelievende organisatie' is.....)

LUCHTVERDEDIGINGSSYSTEMEN TESTEN

Oefenen met live-munitie voor de luchtverdediging is duur en praktisch moeilijk uit te voeren: een Patriot-raket kost al snel twee miljoen dollar. TNO ontwikkelde daarom de simulatie JROADS, speciaal voor het testen van systemen voor de verdediging tegen elke dreiging uit de lucht: “We hebben JROADS ontwikkeld voor Defensie, om de eigen luchtverdedigingssystemen te testen. Dat blijkt net zo effectief te zijn als een live-oefening. Op dit moment testen we de systemen van de nieuwe straaljager F35**.”
TNO ontwikkelde JROADS voor Defensie, om de eigen luchtverdedigingssystemen te testen. Dat blijkt net zo effectief te zijn als een live-oefening”

WERELDWIJD NETWERK

Dat is niet alles. Sinds eind negentiger jaren is TNO betrokken in het Joint Project Optic Windmill (JPOW), waarin de NAVO-partners samen oefenen met hun eigen systemen. Het doel: testen of het netwerk van systemen als geheel functioneert. De laatste JPOW vond in 2017 plaats. “Tijdens zo’n oefening zit je met een wereldwijd netwerk waarin alle internationale partners moeten samenwerken: van een marineschip op de Middellandse Zee tot een grondstation in Duitsland”, vertelt Kleyheeg. “Dat netwerk moet absoluut veilig zijn en robuust, en dat is onze taak. Veel landen werken met de Patriot, maar elk systeem heeft zijn eigen ‘softwaredialect’. Uitwisseling van gegevens is dus een uitdaging. TNO zorgt dat alles wordt gekoppeld, zodat een Spaans Patriot-systeem als het ware kan opereren op basis van instructies in het Nederlands.”

OEFENRAKET DETECTEREN EN VOLGEN

Onlangs slaagde de bemanning van het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. De Ruyter erin om een oefenraket die met 15.000 kilometer per uur op een doel afraasde, te detecteren en te volgen. Deze informatie gaven ze bliksemsnel door aan een Amerikaans marineschip, dat het projectiel vervolgens vernietigde. Een nooit eerder vertoonde prestatie, aangezien de NAVO-partners allemaal met eigen radar- en wapensystemen werken. “Zodra iemand een raket lanceert, wordt deze gedetecteerd door satellieten”, zegt Kleyheeg. “Die informatie gaat naar een grondstation en vanaf dat moment speuren radarsystemen over de hele wereld de hemel af. Maar vanwege de aardkromming hebben die een dode hoek. Deze systemen zijn bovendien losgekoppeld van de interceptors – antiraketraketten. Het is dus cruciaal dat de juiste informatie zo snel mogelijk bij de juiste interceptor terechtkomt. De Koninklijke Marine heeft bewezen dat een roterende radar en een eigen frequentie in deze keten, essentiële onderdelen kunnen zijn. Ondanks dat de Amerikaanse marine met een heel andere frequentie werkt, kon deze dankzij de Nederlandse informatie een lanceerprocedure initiëren zonder de naderende raket zelf te zien.”
Veel landen werken met de Patriot, maar elk systeem heeft zijn eigen softwaredialect. Uitwisseling van gegevens is dus een probleem. TNO zorgt dat alles wordt gekoppeld”

VOOR EEN BACK-UP ZORGEN


Aan boord van de De Ruyter keken TNO-experts van dichtbij of het mede door hen ontwikkelde concept in de praktijk werkte; dat was zo. Maar er zijn nog genoeg problemen om op te lossen: “Je wilt natuurlijk niet dat als iemand per ongeluk een raket lanceert, er dan veertig andere raketten op worden afgevuurd”, vertelt Kleyheeg. “Daarom werken we nu aan concepten om te bereiken dat de best gepositioneerde interceptor ook echt altijd het eerste schot kan afvuren. Zeker bij langeafstandsprojectielen is er dan tijd om te zorgen voor een back-up. Of we schieten er gelijk twee raketten op af.” Technisch kan het allemaal.

========================================
*  Zie: 'Estland stopt militaire oefening na een 'vergissing' >> de lancering van een raket in het grensgebied met Rusland......'

** F-35 ofwel de JSF het waardeloze peperdure straalvliegtuig dat de aanduiding 'straaljager' naar huidige maatstaven niet mag dragen, het onding rent, wendt en klimt te langzaam, het kan zich nog net meten met de A-10 Thunderbolt uit de 70er jaren...... Daarnaast is het stealth systeem, waarmee het onzichtbaar is voor radar, al gekraakt door de Russen en hebben de Chinezen een blauwdruk van dit oorlogstuig bemachtigd........ Voorts kan de VS het toestel op afstand blokkeren voor gebruik, mocht het doel de VS niet aanstaan.....(een strafrechtelijk onderzoek naar de besluitvorming te kiezen voor de JSF is meer dan noodzakelijk!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten