Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 28 januari 2020

Kindermisbruik Jehova's Getuigen: rapport is onder protest geopenbaard

Afgelopen donderdag heeft de rechter, zeer tegen de zin van de Jehova's Getuigen, bepaald dat het rapport over het kindermisbruik door Jehova's Getuigen mag worden geopenbaard. Protest daar de Jehova's dit rapport onder de tafel wilden houden en niet voor niets, een elektronisch meldpunt ontving 751 klachten over kindermisbruik en driekwart van de klagers is zwaar ontevreden over de afhandeling van de klachten....... (reken gerust dat die 751 slachtoffers de spreekwoordelijke punt van de ijsberg vormen......)

Het onderzoek werd uitgevoerd o.a. met de hulp van de Universiteit van Utrecht, vandaar de opmerking van de Jehova's Getuigen dat het rapport 'wetenschappelijk' en feitelijk onjuist is, m.a.w. de Jehova's stellen simpelweg dat de klagers liegen, anders kan je deze reactie niet opvatten en dat men wat zegt over het wetenschappelijk gehalte van het rapport is al helemaal te zot voor woorden.......

De aanbevelingen komen erop neer dat de Jehova's een meldpunt misbruik moeten instellen.... Beetje vreemd daar er al een meldpunt was, maar dat dit volgens de slachtoffers, zoals gezegd, een zwaar onvoldoende werking heeft..... De samenstellers van het rapport stellen voorts dat de politiek moet overwegen een wet in te voeren waarbij het organisaties als de Jehova's Getuigen verplicht om aangifte te doen bij de politie als er sprake is van kindermisbruik......... 'Overwegen?' Te zot voor woorden dat die wet nog niet bestaat, zeker nadat we hebben gezien hoe men in de rk kerk omging met kindermisbruik!!

Dan te bedenken dat onder druk van de ChristenUnie en de SGP (hoogstwaarschijnlijk gesteund door het CDA) het orgaan 'Sektesignaal' is opgeheven, een organisatie waar slachtoffers van sektes hun beklag konden doen en ja bij al die sektes kan je er donder op zeggen dat daar sprake is van seksueel misbruik, zowel van kinderen als volwassenen..... Met het opheffen van deze organisatie is er weer een kanaal voor slachtoffers afgesloten waar zij hun beklag over o.a. seksueel misbruik konden melden...... Meer dan schunnig!!

De volgende keer dat er weer Jehova's Getuigen ongevraagd voor de deur staan, weten we wel wat we ze kunnen toevoegen!! 

Al het voorgaande nog naast het uit de 'Jehova gemeenschap' stoten van zelfs hele oude mensen als zij een verkeerde stap maken..... Zo ben ik er eens getuige van geweest dat een oude vrouw een paar dagen voor de koninkrijkszaal van de Jehova's in Den Haag zat te huilen omdat ze uitgestoten was, de 'Jehova beheerders' van die zaal, die daarboven wonen en die een camera hebben gericht op de deur van die zaal, hebben deze vrouw gewoon laten zitten (ik schatte haar leeftijd op rond de 80 jaar...)..... 

Vergeet niet dat deze mensen volkomen gehersenspoeld deel uitmaken van de Jehova's gemeenschap (vaak al vanaf hun kinderjaren...) en dat ze na uitstoting totaal zijn afgesloten van de contacten die ze tot dan hadden, daar ze buiten die gemeenschap geen contact hadden met niet Jehova's..... (het is zelfs zo zot dat een 'verdwaald' familielid dat door de Jehova's wordt uitgestoten, niet meer welkom is bij de rest van de familie als die Jehova's zijn......)

Sektesignaal dient zo snel mogelijk weer te worden geïnstalleerd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten