Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 31 januari 2020

Het Vergeten Kind >> kinderen die getraumatiseerd worden door de jeugdzorg >> teken de petitie ajb

Hoorde gistermiddag op Radio1 dat de organisatie 'Het vergeten Kind' een petitie is gestart om de regering, in dit geval CDA minister Hugo de Jonge te bewegen een eind te maken aan het feit dat kinderen in het jeugdzorgsysteem telkens weer met andere hulpverleners te maken hebben, ofwel als ze iemand vertrouwen verdwijnt deze weer...... Hetzelfde geldt voor de huisvesting van deze kinderen, zijn ze gewend hup moeten ze weer naar een ander adres......

De hoogste tijd ook dat men gaat onderzoeken wat dit met deze kinderen op de lange duur doet, ofwel in hun volwassen leven, gegarandeerd dat ze fiks op achterstand komen te staan met leeftijdsgenoten...... 

Vind de site van Het Vergeten Kind op een paar punten behoorlijk suf, zo wordt er gesteld dat de kinderen in Nederland tot de gelukkigste ter wereld behoren, bijzonder onprofessioneel als je dergelijke kul gelooft...... Het voorgaande zeker als je ziet dat er in Nederland niet 400.000 kinderen in armoede leven, maar dat dit er minstens 600.000 moeten zijn, gezien de enorme groep mensen die tegen, op, dan wel onder de armoedegrens moeten leven, dat is 3 keer in armoede leven en het betreft dan in totaal 4 miljoen mensen (inclusief die ongeveer 600.000 kinderen.....).... Een kind dat in armoede opgroeit loopt daardoor een trauma op dat het nooit kwijtraakt....

Ik vrees overigens dat de Jonge weer met een berg mooie woorden komt en vervolgens geen bliksem anders doet, dan een fooi overmaken..... Zie wat dat betreft ook de GGZ jeugdzorg*, nog steeds een puinhoop met lange wachttijden en de ene na de andere 'bewindspersoon' (ook de Jonge) belooft beterschap waar vervolgens geen donder van terechtkomt...... Terwijl het aantal tieners (van 15 tot 25 jaar) dat zich de laatste 10 jaar het leven benam** is gegroeid, niet zo vreemd als je ziet hoe lang professionele hulp op zich laat wachten....... Het is dan ook nog steeds schandalig dat het afbraakkabinet Rutte 2 deze zorg over de schutting van de gemeenten heeft durven gooien (PvdA staatssecretaris 'die vrouw' van Rijn), echter wat mij betreft blijven minister en staatssecretaris verantwoordelijk voor de gecreëerde puinhoop!! Hoe kan je in godsnaam verwachten dat gemeenteambtenaartjes na een cursus beslissingen kunnen nemen over kinderen in deze gespecialiseerde zorg??!!!

Er wordt overigens op de site van Het Vergeten Kind met geen woord gesproken over het grote aantal jongeren dat dakloos is, waaronder een fiks aantal tieners....... (althans ik heb dat niet kunnen vinden op die warrige site)

Mensen niet verder gezeurd, het streven van Het Vergeten Kind is goed, lees en teken daarom de petitie ajb, er is nog maar weinig tijd, daar deze petitie a.s. dinsdag wordt overhandigd aan de Jonge, zegt het voort!

Tot slot nog dit: het is zonder meer een grof schandaal dat Het Vergeten Kind zelf de broek moet ophouden en moet bedelen om geld..... Dit anno 2020 in ons puissant rijke land...... Zeker de christelijke partijen in het kabinet: CDA en ChristenUnie (met gedoogsteun van de christenbroeders van de SGP) moeten zich de ogen uit de hypocriete christelijke kop schamen!!



Waarom het vergeten kind?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout. 
Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.
 
Daarom Stichting Het Vergeten Kind. We zetten ons in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. We geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. We zetten ons in om hun situatie nu en morgen te verbeteren.
==========================
*  Waar de kinderen van Het vergeten Kind ook deels toe behoren, al is dit niet duidelijk terug te vinden op de site. 

** Dat het woord zelfmoord nog steeds wordt gebruikt in de reguliere media is een schande van formaat.... 113 Online, is omgedoopt in 113 Zelfmoordpreventie, werkelijk ongelofelijk, de ouders en/of geliefden van iemand die zich heeft gesuïcideerd krijgen een extra schop na, bovendien kan ik me voorstellen dat jongeren met gedachten over zelfdoding worden afgeschrikt door deze naam en het nummer niet bellen..... Mokkenstorm, de topgraaier die het zootje op poten heeft gezet, is vorig jaar overleden, hij kreeg tijdens zijn leven al heel wat commentaar op het door hem consequent gebruikte woord 'zelfmoord....' Om te laten zien dat hij schijt had aan de achtergebleven familieleden, geliefden en vrienden, doopte hij 113 Online in 2017 om tot 113 Zelfmoordpreventie...... Hij zou zich met terugwerkende kracht de ogen uit de kop moeten schamen (zoals je al begrepen had, kan dat helaas niet meer, daar hij zoals gezegd dood is). Alsof we gvd een fundamentalistisch religieus land zijn.... (in het christendom is suïcide een doodzonde, terwijl met geloof gehersenspoelde mensen niet zelden kiezen voor suïcide, juist veroorzaakt door jarenlange foute christelijke indoctrinatie.....) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten