Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 januari 2020

Maxime Verhagen (ex-CDA-'politicus'): failliet gaan is goed..... OEF!!!

Juryvoorzitter van de Phoenix Award, Maxim Verhagen, sprak bij de uitreiking van deze prijs aan twee ondernemers, die eerder failliet gingen, maar succesvol zijn teruggekomen in ondernemersland (zo lang het duurt....). Verhagen: ''We leven in een land waar falen wordt afgekeurd, maar ondernemen is risico nemen.....'' Ofwel failliet gaan is helemaal niet erg ook al kost dit de maatschappij honderden miljoenen per jaar, kosten die wij met z'n allen mogen ophoesten via de belasting......

'Rapper' Ali B. en ondernemer liet weten dat hij 99 keer mislukt is, maar dat hij nu succesvol is...... ha! ha! ha! ha! Wat mij betreft is Ali B geheel mislukt en weet hij met z'n optredens in suffe praatshows in de schijnwerper te blijven >> de perfecte excuus Marokkaan; maar wat een ellende, als ik hem op tv zie, heb ik al gegeten en gedronken...... (door de echte rap-kenners heeft Ali B als rapper al lang afgedaan, alleen zijn eerste album schijnt nog enigszins in de smaak te vallen.....)

Ik zou willen dat Maxime Verhagen ook zo positief is over mensen die (vaak door overheidsbeleid) werkloos raken en niet meer aan de bak komen, wat Verhagen betreft mogen deze mensen sterven (figuurlijk gesproken), zie zijn uitspraken uit zijn politieke verleden.....

Vergeet overigens niet dat een fiks aantal bedrijven expres failliet gaan om daarna onder en andere naam weer op te duiken, dit bijvoorbeeld om claims van ontevreden klanten over geleverde diensten of producten uit het verleden tegen te gaan...... Neem ook de BV fraudes, niet zelden tegen te komen in de bouw, waar Verhagen 'toevallig' topgraaier van Bouwend Nederland is......*

Hier het bericht uit De Ondernemer, de initiatiefnemer van de Phoenix Awards (begrijp overigens niet waarom dit weer in het Engels moet, of gaat men bedrijven wereldwijd 'beprijzen' als ze eerder failliet zijn gegaan...?):

Addy van den Krommenacker en Atilla Aytekin winnaars Phoenix Awards

Addy van den Krommenacker en Atilla Aytekin zijn de winnaars van een Phoenix Award die door juryvoorzitter Maxime Verhagen werd uitgereikt in het AFAS Circustheater in Den Haag. Met de prijs worden de twee ondernemers geëerd voor hun succesvolle terugkeer na een faillissement of enorme tegenslag.

Ezra Hakze 21 januari 2020

Vanden Krommenacker Verhagen Phoenix
Winnaar Addy van den Krommenacker ontvangt de cheque met een mediawaarde van 10.000 euro aan videocontent uit handen van juryvoorzitter Maxime Verhagen. Foto: Jorn Baars.

De Phoenix Awards werden uitgereikt op de 13e editie van de Big Improvement Day, dat vaak als de 'positieve tegenhanger van Prinsjesdag' omschreven wordt en waarbij positieve ontwikkelingen bij de overheid en in het bedrijfsleven gevierd worden. ,,Prinsjesdag gaat meer over de cijfers, terwijl Big Improvement Day over mensen gaat,'' zei juryvoorzitter Verhagen daarover. De Phoenix Awards zijn dit jaar in het leven geroepen.
In de categorie bekende Nederlandse ondernemers waren behalve Addy van den Krommenacker ook Jörgen Raymann en Hans Kazan genomineerd. Onder de 'minder bekende ondernemers' maakten behalve Atilla Aytekin, Frank Krake en Patrick Avontuur kans op de prijs.

Doorstart Addy van den Krommenacker

,,Niemand kan je voorbereiden op een faillissement,'' zei modeontwerper Addy Van den Krommenacker bij de ontvangst van de prijs. Het faillissement van zijn modezaken in oktober vorig jaar was voor hem een pijnlijk proces. Onlangs werd bekend dat de ondernemer een doorstart maakt in Villa Maasdonk in Nuland.

,,Toen ik mijn faillissement via social media naar buiten bracht, kreeg ik zoveel reacties. Dat heeft me enorm gesteund om weer opnieuw te beginnen.'' Een les die Van den Krommenacker leerde door zijn faillissement, is om niet alles zelf te willen doen. In de nieuwe zaak richt hij zich vooral op het ontwerpen, terwijl zijn zus de financiële zaken waarneemt.

Phoenix Awards Maxime Verhagen Ali B

''We leven in een land waar falen wordt afgekeurd, maar ondernemen is risico nemen'' Maxime Verhagen, juryvoorzitter Phoenix Awards

IMG 20200121 WA0010

Atilla’s Dutch Dream

,,Faillissement is een smet,'' zei de andere winnaar, Atilla Aytekin (foto hierboven). ,,Je leert ervan, maar het doet wat met je. Toen ik failliet ging heeft het mij twee jaar gekost om weer op te staan. Maar ik ben er een betere ondernemer van geworden. Vroeger wilde ik veel te snel veel te groot worden. Het motto was 'the sky has no limit'. Nou, dan weet je dat je kapot gaat. Nu zijn we meer in balans."

Aytekin schreef na het faillissement van zijn technologiebedrijf het boek Atilla’s Dutch Dream en richtte daarna onder meer de Dutch Dream Foundation op, waarmee hij ondernemers met een migratieachtergrond naar de top coacht. Met zijn gamingbedrijf Azerion ging hij in december vorig jaar een joint venture aan met Talpa.

Risico's durven nemen

,,We leven in een land waar falen wordt afgekeurd, maar ondernemen is risico nemen,'' zei juryvoorzitter Verhagen voorafgaand aan de prijsuitreiking over het belang van de Phoenix Awards. ,,Je leert niks als je niet accepteert dat je risico's moet nemen. Kijk naar de uitvinder Thomas Edison. Hij deed 99 uitvindingen voordat hij de gloeilamp uitvond.''

Rapper en ondernemer Ali B, die samen met Arko van Arkel optrad in het Circustheater aanwezig was, zei: ,,Van Edison komt de quote 'ik ben niet 99 keer mislukt maar ik heb 99 keer gezien hoe het niet moest'. Juist als je het diepst zit, ben je gemotiveerd om weer op te klimmen.''

Van den Krommenacker en Aytekin wonnen beiden een bedrag aan mediawaarde, beschikbaar gesteld door DPG Media/AD en De Ondernemer.
=============================
* Om aan te geven hoe Verhagen in elkaar steekt, het volgende: in 2013 werd hij adviseur van de VDL Groep, die hij een jaar eerder als minister van Economische Zaken had geholpen met een overname...... Mijns inziens niets anders dan een heel smerige en met goor lef openlijke vorm van corruptie! Openlijk, dus schijt aan wat het volk, of wat wie dan ook ervan vindt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten