Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 6 januari 2020

Rutte 3 laat zich commanderen door VS: ASML mag niet leveren aan China

Alsof 'we' (het westen) al in oorlog zijn met China, heeft Rutte 3, onder druk van de uiterst agressieve Trump administratie, chipmachinemaker ASML verboden nog langer te leveren aan China...... Ofwel de exportvergunning voor ASML naar China is voor onbepaalde tijd ingetrokken ('opgeschort' noemt het meer dan belachelijke Rutte 3 kabinet deze door de VS terreurentiteit per order opgelegde exportstop...)....

Hoe is het mogelijk dat Nederland zich laat commanderen door een vereniging van staten die met grootschalige terreur dood en verderf zaait over een flink deel van de wereld??? Alsof China daar verantwoordelijk voor is..... Dezelfde VS die meer dan 800 militaire bases heeft over de wereld, waarvan er meer dan 200 in de directe nabijheid van China staan....

Als er één land is waarvoor per direct een exportverbod zou moeten worden ingesteld is dat de VS, het 'land' dat alleen deze eeuw al meer dan 2,5 miljoen mensen heeft vermoord, of daar direct verantwoordelijk voor is, e.e.a. in illegale oorlogen en bij standrechtelijke executies met drones (ronduit moord, waarbij meer dan 90% van de slachtoffers niet eens werd verdacht)..... 

Het voorgaande moet bekend zijn bij de geheime diensten AIVD en MIVD en daarmee ook bij de 'bewindslieden' van Rutte 3........ Een woordvoerder van VS hielenlikker Rutte weigerde commentaar te leveren op deze belachelijke beslissing, die in feite neerkomt op smerige chantage, immers als Nederland niet gehoorzaamd zal ten eerste ASML getroffen worden door sancties en is het zeer waarschijnlijk dat Nederland door andere sancties van de VS zal worden getroffen...... Rutte heeft overigens zelf afgelopen zomer, bij zijn bezoek aan het Witte Huis, de sancties van de VS tegen China besproken en uiteraard kwam ook ASML daar ter sprake, kortom Rutte is één van de hoofdverantwoordelijken voor de huidige chantage van de VS tegen ASML......

Het volgende artikel werd vandaag gepubliceerd op DeBeurs.nl:

'Exportvergunning ASML opgeschort na druk VS'

Gepubliceerd op 6 jan 2020 om 08:07 | Reacties: 10 | Onderwerpen: Verenigde Staten 


WASHINGTON (AFN) - Een exportvergunning voor chipmachinefabrikant ASML naar China werd door Nederland opgeschort na sterke druk vanuit de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Het ging om een vergunning voor de levering van de modernste chipmachines van het Nederlandse bedrijf.

De kwestie draait om zogeheten EUV-machines, die de productie van snellere microprocessoren en geheugenchips mogelijk maken. Nederland gaf ASML in 2018 een vergunning voor export van de peperdure apparatuur naar een Chinese klant, maar verlengde die vorig jaar niet.

Die beslissing volgde op druk van de Amerikanen, zeggen ingewijden. De ASML-levering werd besproken tijdens het bezoek van premier Mark Rutte aan het Witte Huis afgelopen zomer. Rutte zou ook een vertrouwelijk Amerikaans rapport hebben ingezien over de mogelijke consequenties van de technologie in handen van de Chinezen.

Blokkeren

Aanvankelijk zouden de Amerikanen hebben geprobeerd de verkoop van het materieel zelf te blokkeren, maar dit bleek niet mogelijk. Nederlandse en Amerikaanse ambtenaren bespraken de kwestie vervolgens naar verluidt minstens vier keer.

In het najaar van 2019 berichtte de Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review al dat ASML de levering van de machines aan het Chinese Semiconductor Manufacturing International (SMIC) had opgeschort. Het Veldhovense bedrijf zelf wil de naam van die klant niet bevestigen, maar laat weten nog steeds te wachten op een exportvergunning voor China.

Technologie

EUV-machines vallen onder het Wassenaar Arrangement. Deze afspraak tussen tientallen landen beperkt de export van wapens naar bepaalde landen, maar ook van moderne technologie die voor militaire doeleinden kan worden gebruikt. Voor de uitvoer daarvan is daarom eerst goedkeuring uit Den Haag nodig.

Een woordvoerder van Rutte wilde tegenover Reuters geen commentaar geven. Ook het Witte Huis wilde niet op de kwestie ingaan.
=======================================
Voor meer berichten over sancties, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten