Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 januari 2020

Chinese bontindustrie aan de paal genageld door Famke Louise, Dom Bontje 2018

Nadat zangeres Famke Louise door Bont voor Dieren werd verkozen tot Dom Bontje 2018, besloot ze zelf een onderzoek te gaan doen naar de bontindustrie in China (waar het meest verkochte bont wordt geproduceerd). Samen met Videoland maakte ze de documentaire 'Bont Girl', waarin ze laat zien hoe smerig en inhumaan men met pelsdieren omgaat in China (ook katten en honden vallen daar onder de noemer pelsdier....)..... 

'Dierenmishandeling' dekt niet eens de lading als je ziet wat een leed dieren wordt aangedaan in de Chinese bontindustrie, overigens ook Nederland draagt haar steen bij als het gaat om het martelen en doodmartelen van pelsdieren.......

Eén ding is zeker, Famke Louise zal nooit weer de titel Dom Bontje dragen! Grote waardering voor haar werk t.b.v. pelsdieren!

Bont voor Dieren heeft een trailer van de documentaire op haar site gezet. Hier het begeleidende schrijven van deze organisatie met een link naar de trailer, een schrijven waarin tevens om een (kleine) bijdrage wordt gevraagd voor het goede werk dat men doet (en dat door veel vrijwilligers wordt gedragen):


Bont voor Dieren en Famke Louise lanceren docu Chinese bontindustrie


We hebben groot nieuws! Zojuist heeft zangeres Famke Louise, in samenwerking met Videoland, de documentaire 'Bont Girl' gelanceerd. Nadat Famke in 2018 was verkozen tot Dom Bontje, wilde zij met eigen ogen zien hoe het er in de bontindustrie in China aan toe gaat. In de confronterende documentaire is onder andere te zien hoe dieren leven in kleine, smerige kooien en hoe zij worden behandeld. Ook wordt getoond hoe een pas gedode wasbeerhond wordt gevild. Bekijk hier de trailer

Famke Louise:
''Ik had destijds totaal geen besef van het leed in de bontindustrie. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen". 

Eerder werd gecommuniceerd dat Famke een kledinglijn met bont uit zou brengen, maar dit was een vooropgezet plan. Wij zaten in complot, tot op het moment waarop de documentaire begon was niemand hiervan op de hoogte. Onze campagneleider rende tijdens de lancering het podium op en besmeurde Famke Louise met rode verf, daarna startte de documentaire. De documentaire is te bekijken via Videoland.




Bont uit China ligt hier in Nederland in de winkels. Maak hier samen met ons een eind aan! Help ons en doneer voor onze strijd tegen de afschuwelijke bontindustrie. De dieren zijn je dankbaar.

Met diervriendelijke groet



Geen opmerkingen:

Een reactie posten