Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 3 juni 2022

Tabaksprijs verhoging tot € 47,00 in 2040: zieke rokers worden gestraft door ChristenUnie staatssecretaris van Ooijen

Alsof tabak bijna gratis is en of prijsverhogingen helpen tegen het roken, heeft ChristenUnie staatssecretaris en hypocriete plork Maarten van Ooijen bekendgemaakt de tabaksprijs te willen verhogen tot € 47,00 in 2040..... Meermaals is bewezen dat prijsverhogingen niet helpen (ook in Nederland bewezen!!), het is als met de drooglegging van alcohol in de VS >> geen verbod maar een accijnsverhoging leidt onherroepelijk tot illegale invoer van 'zwarte' tabak, wat overigens al lang aan de hand is, de douane kan onmogelijk elke zeecontainer die Nederland binnenkomt controleren..... Vergelijk dat ook met cocaïne, als er één zeecontainer met coke wordt onderschept gaan er 2 ongecontroleerd het land in en hetzelfde gebeurt al jaren met sigaretten...... Het was al zo zot dat er in Nederland 2 illegale sigarettenfabrieken zijn gesloten en het is maar de vraag of dat alle illegale tabaksfabrieken waren...... Mij is in het verleden tot 2 keer toe op de Haagse markt gevraagd of ik illegale sigaretten wilde kopen, na mijn bezoek aan de tabakskraam aldaar en dat is al jaren geleden, ik heb tegenwoordig eenvoudigweg de energie niet meer om die markt te bezoeken..... Als ik me niet met bloggen had beziggehouden was ik waarschijnlijk wel op dat aanbod ingegaan.

De Kanter, eertijds longarts is blij dat arme mensen (verslaafd dus ziek!!) financieel nog verder in de vernieling worden geholpen, terwijl het bewezen is dat prijsverhogingen niet werken om roken tegen te gaan >> ook in ons land bewezen!! Een prachtige langetermijnvisie noemt ze dit..... Ongehoord en ongelofelijk, ze moet zich doodschamen!! ('leuk ook' die zwarte handen >> schande!!) Over doden door luchtvervuiling hoor je de Kanter nooit.....

Hier een deel van de tekst uit een bericht dat ik afgelopen woensdag heb gepost over de vuile machinaties van Shell*:

Vanmorgen (dus afgelopen woensdag) werd bekendgemaakt dat staatssecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie) de prijs voor een pakje sigaretten van 30 stuks in de tijd tot 2040 wil verhogen tot € 47,00...... Deze hufter heeft blijkbaar nooit van een klassenmaatschappij gehoord, noch van het feit dat de verslaving van rokers een ziekte is..... Vanmorgen stelde men dat er jaarlijks 20.000 mensen vroegtijdig overlijden door verslaving aan tabak.... Jaarlijks zouden wereldwijd 8 miljoen mensen overlijden aan roken.... Ik vraag me af of dit cijfer wel klopt, zeker als je ziet dat jaarlijks 8,3 miljoen mensen overlijden aan het langdurig bloot staan aan luchtvervuiling >> het kan niet anders dan onder die 8,3 miljoen doden moeten ook rokers zitten, neem alleen al het feit dat zich veel rokers bevinden onder beroepschauffeurs..... Zal op een ander moment een bericht aan deze schunnige en onchristelijke prijsverhoging 'wijden'. (vandaag dus)

Over de 'hoge benzineprijs' wordt flink geklaagd, echter als je deze vergelijkt met de tabaksprijs is het een lachertje!! Als de benzineprijs gelijkelijk was verhoogd met die voor tabak zou de prijs voor een liter benzine al minstens op 7 euro per liter moeten liggen, vergeet hierbij niet dat uit de gemiddelde auto met plofmotor per kilometer 150 gram CO2 en ronduit gif rolt en dat gebonden aan fijnstof en het kankerverwekkende ultrafijnstof, ofwel in vergelijking 3 pakjes shag van 50 gram, maar dan nog giftiger en daarmee gevaarlijker dan tabak..... Echter op autobrandstoffen worden geen schandelijke prijsverhogingen gelegd, hoewel het autorijden allesbehalve een verslaving en daarmee een ziekte is.....

Gezien de vele doden die vallen door het verbranden van fossiele brandstoffen en de kennis daarover zou het rechtvaardig zijn om de (ex-) CEO's van Shell, Total en Exxon strafrechtelijk te vervolgen voor de dood van een enorm aantal mensen (de laatste 2 genoemde maatschappijen wisten uit eigen onderzoek al in de 70er jaren van de vorige eeuw wat de oorzaak was van de klimaatverandering, Shell was daar wat later mee, te weten eind 80er jaren)..... Een strafrechtelijk onderzoek in feite voor massamoord, zeker als je ziet dat deze 3 maatschappijen hun onderzoek en conclusies hebben weggestopt voor het grote publiek om daarna 'wetenschappers' in te huren die het tegenovergestelde moesten concluderen..... (Shell heeft het onderzoek en de conclusies nog een paar jaar aan het voortgezet onderwijs doen toekomen, maar daarna alsnog weggestopt in een diepe donkere kluis.....)

Ondanks het voorgaande staat er nog steeds niet op auto's met plofmotor de waarschuwing als met tabak te lezen dat ze de gezondheid ernstig schaden........ 

Ik haalde in deze tekst al even het woord 'klassenmaatschappij' aan, immers de welgestelden behoeven niet bang te zijn voor hoge prijzen, ten eerste omdat ze die makkelijk kunnen betalen en ten tweede, daar de meeste welgestelden jaarlijks meermaals met vakantie gaan naar het buitenland en daar tabak tegen een zeer lage prijs kunnen kopen en houd je vast wat je mee mag nemen:

800 sigaretten (4 sloffen) 200 sigaren. 1 kilo tabak (shag). 400 cigarillo's (kleine sigaartjes van maximaal 3 gram).....

Het is een schande dat de tabaksprijs al zo hoog is, waarmee je mensen die ziek zijn extra straft >> verslaving aan tabak is een (ernstige) ziekte!! Zoals altijd in de westerse neoliberale maatschappijen is vooral de rokende onderlaag enorm de klos, nogmaals zieke mensen die door de armoede waarin ze moeten leven al helemaal geen stimulans hebben om te stoppen met roken, immers het is dag in dag uit sappelen om rond te kunnen komen voor deze mensen...... Zo zijn veel bijstandsgerechtigden in feite mensen die afgekeurd hadden moeten worden, maar die via een smerige truc van de opvolgende regeringen Balkenende en Rutte in de bijstand zijn beland en daar nooit meer uitkomen en je weet het wellicht: van een bijstandsuitkering kan je onmogelijk op een normale rondkomen.... Uiteraard roken veel van deze mensen illegale sigaretten of shag..... Overigens leiden crises en recessies tot het losgaan van velen op tabak, alcohol en andere harddrugs en dat er een crisis en recessie aankomt is wel zeker, de vraag is alleen wanneer.....

Van Ooijen heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de kurken van de champagneflessen zijn geknald bij de georganiseerde misdaad, immers zij zijn er zeker van dat ze de komende jaren nog veel meer kunnen verdienen aan de smokkel van sigaretten en shag...... Hoe volkomen blind en dom moet je zijn als deze staatssecretaris, om dat niet in te zien..... En om nog maar eens aan te voeren: mensen die verslaafd zijn aan roken zijn ziek, deze mensen extra belasten is een wel heel smerige en valse streek!!

Tot slot nog een advies voor lezers die niet roken: begin er nooit aan >> verslaving is een uitermate vervelende ziekte en zoals je bovendien kon lezen >> nu al een uitermate dure ziekte waarvoor je wordt gestraft met steeds hogere prijzen!! 

* Zie: 'Shell gaat ondanks valse duurzame praatjes gas winnen voor de westkust van Australië......'

------------------------------------

Voorts zie:  'Snoepfabrikanten belazeren de boel met hun 'Nationale Week van Snoep Goed'' (31 januari 2022)

'Sigarettenfabrikant Marlboro koopt de Britse fabriek die daar de nummer één astma inhaler produceert' (23 september 2021)

'British American Tobacco verhoogt de te verwachten omzetgroei, ofwel: het aantal rokers is weer gestegen' (8 juni 2021) (en zie de links in dat bericht!!)

'Paul Blokhuis (staatssecretaris 'Volksgezondheid' ChristenUnie) acht een suikertaks niet wenselijk en ach dat daar doden door vallen: so what?' Maar wel inzetten op het pesten van verslaafde rokers die NB ziek zijn!!

'Verkiezingslobby voedingsindustrie zorgt ervoor dat politieke partijen blijvend de economie boven volksgezondheid stellen' Door vooral de aandacht op roken te vestigen en daar maatregelen op te nemen, moet het volk geloven dat het ChristenUnie staatssecretaris van Volksgezondheid Blokhuis en de rest van Rutte 3 ernst is als het gaat om de volksgezondheid.... (en zie de links in dat bericht!!)

'Stoptober: meer beperkingen op roken en de trein nog minder een alternatief voor de auto' (1 oktober 2020)

'Roken in openbaar moet verboden worden, aldus KWF.......' (september 2017) (en zie de links in dat bericht!!)


'Wat kost roken de Nederlands maatschappij? Het levert geld op!'

'Wanda de Kanter (longarts) wil naast de e-sigaret ook alcohol en autorijden verbieden' (maar niet heus....)

'Roken: is rattengif in tabak reden tot ingrijpen van de overheid?'

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....' Echter als je rookt en zelfs als longkankers duidelijk een familiegeschiedenis zijn, wordt elk probleem met je hart toegewezen aan het roken.....

'Rokers verenigt u: tijd voor een proces tegen de staat!'

'Paul Blokhuis (staatssecretaris CU): anti-rook politiek of hoe kan je het volk nog meer zand in de ogen strooien....'

'De Kanter (longarts) ontkent dat georganiseerde misdaad profiteert van elke verhoging tabaksaccijns....' ha! ha! ha! ha! Hoe ongelofelijk dom en naïef moet je zijn??!!! Deze arts heeft zich nu geheel op het anti-roken gestort, maar weigert om met tegenstanders van bijvoorbeeld accijnsverhogingen in discussie te gaan >> me dunkt een teken aan de wand(a)!!

'Rokers-schandpalen op stations moeten weg, veronderstel dat de trein echt een alternatief voor de auto wordt' En nu, 3 juni 2022, blijkt dat er veel minder mensen gebruik wensen te maken van de trein dan voor de COVID-hysterie en niet omdat ze bang zijn te worden besmet met COVID of een ander (griep-) virus.....

''De Sjoemelsigaret', roken: de kruistocht is nog lang niet voorbij'

'Wereld Anti-Tabaksdag: volksverlakkerij en veel hypocriet gezeur'

'Wereld Rookdag 2018! Wat je niet wordt verteld over roken en kanker.......'

'Roken in openbaar moet verboden worden, aldus KWF.......' (alleen vergiftiging middels auto-uitstoot en vervuilende industrie is toegestaan....)

'Longarts Dekker (Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk) wil dat werkgevers hun arbeiders verbieden te roken...............'

'Trimbos wil sigaretten veel duurder maken...... AUW!!!' (een 'mooie lobby' voor de georganiseerde misdaad!)

'Schippers weigert verdere actie te ondernemen, om het beginnen met roken onder tieners te ontmoedigen...... Het is een vrije keus.....!!!' (Schippers was destijds VVD minister Volksgezondheid in Rutte 2....)

------------------------------------------

Wat betreft de gevaren van luchtvervuiling zie o.a.: 'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' Uit dit bericht blijkt dat er veel meer mensen dan de door de regering en anti-rook lobbyisten aangehouden 12.000 mensen jaren eerder overlijden, zelfs meer dan de door overheid eerder aangehouden 18.000 vroegtijdige overlijdens (al blijf ik dat laatste aantal aanhouden) Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's..... (zo rookt een flink deel van de beroepschauffeurs....)

'Sluipmoordenaar: verbranding van fossiele brandstoffen heeft in 2018 wereldwijd de dood veroorzaakt van 8.7 miljoen mensen' Het jaargemiddelde is 8,3 miljoen, vergelijk dat eens met de oversterfte door COVID in meer dan 2 jaar tijd, t.w. 6,3 miljoen doden en dan niet vergeten dat een groot aantal doden onterecht werden aangemerkt als COVID-doden!!

'Longartsen tegen gebruik van dieselbrandstof' Buitenlandse longartsen wel te verstaan.....

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....'

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen

'Luchtvervuiling en de geestelijke gezondheid van kinderen (2)'

'Nederlandse lucht nog vuiler dan eerder gedacht.....'

'De meting van de luchtkwaliteit in de EU wordt eindelijk bijgesteld naar meer gezonde niveaus' Was dat maar waar: lees het bericht!!

'Jan Kees Emmer (Telegraaf): Amsterdam emissieloos is voor 'milieudrammers'

2 opmerkingen:

  1. Caroline van der Plas (BBB) pleitte in de kamer dat er ook hulp bij het stoppen met roken moet komen omdat het - evenals drugs, alcohol, gokken - ook een verslaving is. Dat de verkoop illegaal wordt staat wel zo'n beetje vast, dat zag je ook bij het sluiten van de coffeeshops in Amsterdam. De capuchonnetjes op hun scooters bepaalde binnen de kortste keren weer het straatbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie en inderdaad roken is een verslaving en dat is zoals gezegd in het bericht een ziekte. Overigens lang niet iedereen kan stoppen, e.e.a. is besloten in je DNA. Alcohol is trouwens qua hoeveelheid overlijdens de meest dodelijke harddrug, alleen in Nederland overlijden daardoor dagelijks meer dan 13 mensen....

    Met vriendelijke groet,
    Willem Wachtmeester.

    BeantwoordenVerwijderen