Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 31 januari 2022

Snoepfabrikanten belazeren de boel met hun 'Nationale Week van Snoep Goed'

Ongelofelijk weer: snoepfabrikanten hebben 'De Week van Snoep Goed' ingevoerd, zogenaamd om mensen aan te zetten één van de tweeënvijftig weken verantwoord te laten snoepen....... Of dat ook maar enig verschil zal maken voor de schade aan het gebit en een aantal organen, plus het ontwikkelen van obesitas en diabetes die worden veroorzaakt door overmatig suikergebruik........ (het is trouwens zo dat een slecht gebit kan zorgen voor een aantal ziekten >> het is dan ook schandalig dat de tandarts uit het basiszorgpakket is gehaald....)

Het kan nog gekker, beste bezoeker: Om de argeloze consument te helpen bij de keus voor het juiste gebruik van snoepgoed tijdens die week (die overigens plaatsvond van 17 t/m 23 januari jl.), hebben de fabrikanten een speciale box ontwikkeld, waar je uiteraard meer voor betaalt dan wanneer je de inhoud zelf bij elkaar koopt, niet alleen dat maar in die box zit 'goed snoep' dat bol staat van de suiker...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat een oplichters!! Voor de vorm heeft men wat groente en fruit toegevoegd aan de 'Snoep Goed Box'

Zoals al zo vaak verzucht op deze plek: men maakt zich druk om roken, terwijl de maag- en darmkankers het aantal rokerskankers overtreft, waar de eerst genoemde kankers voor het overgrote deel worden veroorzaakt door fout voedsel, frisdrank, alcohol en bereid voedsel, dit niet alleen door overmatig suikergebruik, zout en foute vetten, maar ook door de consumptie van vlees, dat kankers kan veroorzaken en daarbij zowat elk orgaan kunnen beschadigen, zoals hart, lever en nieren, waarbij ernstige vormen van deze ziekten tot de dood kunnen leiden, echter dat had je waarschijnlijk al begrepen........

Bij suikergebruik loop je zoals gezegd ook nog het risico diabetes te ontwikkelen..... Daar heeft men in Japan wat op gevonden: de levensmiddelen- en frisdrankfabrikanten heeft men een aantal decennia geleden al verplicht tot het gebruik van stevia i.p.v. suiker, dit heeft geleid tot een grote vermindering in het aantal diabetesgevallen vergeleken met andere landen. Stevia kan bovendien bestaande diabetes stoppen in verdere ontwikkeling!! Verder is het gebruik van stevia goed in de strijd tegen tandbederf en obesitas, teveel kan je er niet van gebruiken, daar dit de smaak van frisdrank, snoep of voedsel verpest. 

Rokers zijn verslaafd en wel zo dat men in de wetenschap spreekt van een ziekte en om deze zieken te straffen verhoogt men keer op keer de tabaksaccijns, terwijl al lang bekend is dat dit niet leidt tot een vermindering van het aantal rokers..... Om te bewijzen dat het wel werkt, wijst men op Australië, waar tabak zo duur is dat mensen met een laag inkomen deze niet meer kunnen betalen..... Het is dan ook een publiek geheim in dat land, dat de rokers ongelofelijk veel gesmokkelde sigaretten roken......

In ons land durft longarts de Kanter te stellen dat de georganiseerde misdaad niet profiteert van de stijging in de prijs voor tabak en dat dit zelfs misdaad creëert...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Reken maar dat de 'kurken eraf gaan' bij de georganiseerde misdaad als er weer een prijsverhoging wordt aangekondigd!!!  

Je kan natuurlijk stellen dat suiker tot een bepaalde hoogte verslavend is, echter je zal nooit de afkickverschijnselen zien die rokers wel krijgen als ze stoppen (ben zelf in de lange tijd waarin ik al rook, 2 keer opgehouden met het roken van sigaretten, één keer vier jaar en een tweede keer één jaar)...... Het is dan ook schandalig dat de verantwoordelijke ministers en staatssecretarissen, plus opperhoofd Rutte, de levensmiddelen-, frisdrank- en snoepfabrikanten niet al lang hebben gedwongen te stoppen met het maken van ongezonde producten, of zelfs maar fout voedsel, frisdrank en snoep fiks in prijs te verhogen, wat men met tabaksverslaafden wel flikt en dat nogmaals met mensen die feitelijk ziek zijn..... (er is zelfs een flink aantal mensen dat genetisch gezien niet kan stoppen met welke verslaving dan ook.....)

Bedenk bij het voorgaande dat een groot deel van de tabaksverslaafden tot de laagste inkomensgroepen behoren en vaak al onder stress leven daar men zelfs met twee banen niet weet hoe men rond moet komen >> bepaald geen motivatie om te stoppen met roken, integendeel..... 

Verder gaan er jaarlijks 18.000 mensen jaren eerder dood (na een akelig ziekbed) door het langdurig inademen van auto-uitstoot, let wel het echte cijfer*, reken maar dat zich hier een groot aantal rokende chauffeurs tussen bevindt, echter bij hen wijdt men de kanker zonder meer aan het roken.....  

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

 

Hier de tekst en bedelbrief van foodwatch dat al jaren strijdt voor wettelijke maatregelen, echter keer op keer vergeefs, vergelijk dat eens met de hysterische maatregelen tegen COVID-19..... (als je een centje overhebt....)

Helaas een gebruikelijke waardeloze lay-out van foodwatch, ik krijg het niet op orde, vandaar ook mijn excuus voor de gebrekkige weergave van het volgende (je kan hier klikken voor het lezen van de tekst op de site van foodwatch):

Snoepfabrikanten hebben boter op hun hoofd

foodwatch Nederland | Frank Lindner

Laat voedseladviezen niet over aan producenten!

Al gehoord van de 'Nationale Week van Snoep Goed'? Dit is een zelfbenoemde actieweek van diverse voedselproducenten, waarbij ze kinderen en volwassenen aansporen 'gezond te snoepen' en ongezonde tussendoortjes te laten staan. Je denkt wellicht dat het een goed initiatief is, maar niets is minder waar… In deze nieuwsbrief vertellen we waarom die snoepfabrikanten boter op hun hoofd hebben!

In het kader van de actieweek hebben fabrikanten de 'Snoep Goed Box' gelanceerd. Een box gevuld met ‘gezonde snoepjes en tussendoortjes’. In de praktijk zijn deze bewerkte en voorverpakte snoepjes vooral erg suikerrijk! Er zat bovendien maar heel weinig verse groente en fruit in die box. Wij moesten hier hard om lachen, maar eigenlijk is dit natuurlijk om te huilen!




Steun je ons in de strijd tegen kindermarketing en voor een gezonder voedselaanbod? ››

 

Suiker een gezond imago verschaffen…

De inhoud van de Snoep Goed Box...

 

Kinderen en volwassenen in Nederland consumeren veel te veel suiker. Al halverwege het jaar zien we bij foodwatch keer op keer de eerste Suikermaxdagen verschijnen. Dit zijn data waarop een bepaalde leeftijdscategorie haar jaarhoeveelheid aan suiker al op heeft.



In de nieuwsbrief van de Week van Snoep Goed prijst men vooral de eigen waar aan als 'gezonde alternatieven'...

Helaas voor consumenten en fabrikanten, suiker = suiker. Ook de ogenschijnlijk goedbedoelde ‘gezonde’ snoepjes van de diverse fabrikanten achter de ‘Week van Snoep Goed’. Deze producten bestaan uit 40% tot soms haast zelfs 70% suiker. Een snack een gezond imago verschaffen waarvan het hoofdbestanddeel suikers is, is echt niet de juiste manier. Dat vinden niet alleen wij, ook het Voedingscentrum en voedingswetenschappers delen deze overtuiging. En jullie, want afgelopen december ging het Gouden Windei naar de Let’s ‘groentesnoepjes’ van Nicolette van Dam.

 


Fabrikanten weten eigenlijk wel wat echt gezond is…


Journalist en programmamaker Teun van de Keuken is het met ons eens!

Deelnemers aan ‘de Week van Snoep Goed’ die het digitale ‘Snoep Goed Magazine’ goed hebben gelezen, zagen in hele kleine lettertjes bij informatie over de Snoep Goed Box: “De voorverpakte producten uit deze box zijn een verantwoord alternatief. Uiteraard blijven verse groenten en vers fruit de beste tussendoortjes. Beperk het eten van deze snacks dus tot maximaal één portie per dag.



Terug de beklaagdenbank in

Screenshot van de webshop van FruitFunk op 24-01-2021

Eén van de deelnemende bedrijven achter de Stichting Snoep Goed, FruitFunk, hebben we in 2020 voor de Reclame Code Commissie gesleept vanwege het gebruik van Paw Patrol figuren op hun verpakkingen. De reclamecode verbood toen al bekende kinderidolen op voedingsmiddelen, bedoeld voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. Maar FruitFunk had toen nog een lopend contract met de licentiepartner dat mocht worden uitgediend. Ze kwamen ermee weg.

Maar dat zal nu niet meer lukken. Hun contract om Paw Patrol te mogen gebruiken liep 31 december 2021 af, maar nog steeds staan de bekende kinderidolen op diverse pakjes snoepgoed. Het is dus tijd om FruitFunk opnieuw aan te klagen! Bekende kinderidolen horen en mogen niet op voedselverpakkingen staan!



Steun onze campagnes ››
 

Foodwatch wil - zoals je wellicht weet - een verbod op alle vormen van kindermarketing voor producten die buiten de Schijf van Vijf vallen. We roepen op om de leeftijdsgrens voor kindermarketing te verhogen van 12 naar 18 jaar. Voorverpakte snoepjes vol suikers vallen buiten de Schijf van Vijf. 

Marketing hiervan, zoals via een initiatief zoals de ‘Snoep Goed Box’, is niet wenselijk. Zeker niet met vrolijke fantasiefiguren op de verpakkingen en soms ook kinderspeeltjes erbij! Voor ouders is het belangrijk dat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. Snoep dat een onterecht gezond imago aanmeet, maakt die keuze moeilijker!

DEEL DEZE NIEUWSBRIEF OP SOCIAL MEDIA:

Met vriendelijke groet,

Frank Lindner, Campaigner

========================================= 

* 'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's..... (zo rookt een flink deel van de beroepschauffeurs....)

---------------------------------------- 

Zie ook: 'Supermarkten akkoord met leeftijdsgrens voor energiedrank, Rutte 3 (en nu 4) doodstil terwijl de gevolgen desastreus zijn......' (!!!!)

'Verkiezingslobby voedingsindustrie zorgt ervoor dat politieke partijen blijvend de economie boven volksgezondheid stellen' Zie wat dat betreft ook het label 'volksgezondheid en economie' (>> versus), direct onder dit bericht

'Paul Blokhuis (staatssecretaris 'Volksgezondheid' ChristenUnie) acht een suikertaks niet wenselijk en ach dat daar doden door vallen: so what?' (!!!!)

'Paul Blokhuis (CU Tweede Kamer) wil alweer gezond voedsel in schoolkantines....... Aáyáyáááy!

'Paulus Blokhuis (staatssecretaris 'Christen'Unie) gaat 'de strijd' aan met overgewicht...... Zandzakken voor de deur!!!'

'Wie regeert er echt in Nederland? Coca-Cola en Unilever zijn zeker van de partij'

'Marc Jansen vindt de subsidie van de Postcode Loterij voor Wakker Dier schandalig

'Voedselveiligheid en broodje aap verhalen.......'

'Martijn Katan (hoogleraar VU) verklaart suiker veilig....... AUW!!!' De grootste sukkels kunnen tegenwoordig hoogleraar worden..... Zie wat deze enorme zak betreft ook:

'Katan verbaasd over effect van minder suiker',

'Gevaarlijke doses suiker gevonden in warme dranken...... Starbucks heeft de 'hoofdprijs....''

'Edith Schippers eindelijk overtuigd dat suiker, zout en (fout) vet een gevaar vormen voor de volksgezondheid......... Hoewel??

----------------------------------------------

Wat betreft de zorg en tandzorg zie: 'Hugo de Jonge (CDA minister) brengt collectieve zorgverzekeringen terug van 10 naar 5%' Eén van de vele smerige rotstreken van deze CDA blunderhufter..... De huurders hebben dan ook niets anders dan ellende te verwachten van deze neoliberale ploert!!

'Hubert Smeets met partijdig commentaar op persronde van de Russische president Putin' Oorlogshitser Smeets met commentaar op de  gratis gezondheidszorg in Rusland (ja ja, en ga maar na wat je hier betaalt per jaar, zeker als je een aantal keren naar de huisarts moet voor klachten die onder het eigen risico vallen, zoals schandalig genoeg ook de tandzorg voor mensen vanaf 18 jaar.... Er is een groot aantal arme Nederlanders (mensen die tegen, op, of onder de armoedegrens moeten leven) dat de zorg mijdt met alle desastreuze gevolgen van dien, immers te laat naar de huisarts gaan kan leiden tot een langdurige en peperdure ziekenhuisopname of zelfs de dood..... Daarover gesproken: dood aan het neoliberalisme van Rutte en z'n (nieuwe) bende oplichters!!! (Rutte 4)

'Tandarts: niet voor 600.000 kinderen >> tandzorg moet terug in basispakket' Een bericht waarin ook tandzorg voor ouderen wordt besproken.

'‘De tandarts moet weer terug in het basispakket’'' En niet alleen voor kinderen!!

'De verzekering van de tandzorg, hoe worden wij belazerd?'

'De tandzorg in Nederland' Een bericht uit 2011 over de PVV die orthodontie uit het basispakket voor kinderen wilde tillen.... (ja ja rechtse kiezers!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten