Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 19 januari 2022

Beagles fabrieksmatig gefokt voor dierproeven ook in Nederland

PETA in de VS heeft een undercover onderzoek gedaan naar het fokken van Beagles voor dierproeven en stuitte daarbij op wat je het best kan aanduiden als een fokfabriek waar men 5.000 beagles en pups houdt en waar de dieren onder dieronwaardige omstandigheden worden gehouden, alles is gericht op het zoveel mogelijk winst maken zonder enige aandacht voor dierenwelzijn, zelfs het woord dierenmishandeling schiet hier tekort, zoals dat ook het geval is met dierproeven......

Dit is overigens bepaald niet het eerste onderzoek naar deze walgelijke fok van beagles (die zachtaardig en volgzaam zijn, de reden waarom men het liefst beagles misbruikt voor dierproeven....).... 


 

PETA noemt wel het feit dat ook in Nederland op fabrieksmatige manier beagles worden gefokt, maar is te schijterig om namen te noemen, wel bij deze >> het gaat om: InnoSer in Lelystad (en een vestiging in Leiden) en Envigo (voorheen Harlan) in Horst. 

Schande ook dat men door ons opgebracht belastinggeld gebruikt om dierproeven te subsidiëren en dat ondanks het feit dat deze dierproeven zinloos zijn...... (daarover zo meer)

In Frankrijk worden de dieren zo mogelijk nog schunniger gehouden door de firma CEDS, hier het bericht van Animal Rights, waarin de namen wel worden genoemd, ook de hiervoor genoemde bedrijven:

Proefdierfokkers

Centre d’Élevage du Domaine des Souches

Gespecialiseerde proefdierfokkers zijn bedrijven die hoofdzakelijk dieren fokken en verkopen aan proefdiercentra. Envigo1 (voorheen Harlan) in Horst en InnoSer2 in Lelystad zijn de grootste fokkers in Nederland. In België zijn geen grote commerciële proefdierfokkers gevestigd. De proefdieren die niet gefokt worden in de eigen instelling zijn vooral afkomstig uit de buurlanden zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk. Er worden ook proefdieren besteld bij proefdierfokkers buiten Europa.

Handel in proefhonden 

De Franse megafokkerij CEDS (Centre d’Élevage du Domaine des Souches, ofwel fokkerij voor biologisch materiaal) in Mézilles wordt al ruim 40 jaar (!) geleid door twee voormalig onderzoekers die een gat in de markt zagen: fokken van proefhonden voor laboratoria. Zoals je op de luchtfoto kunt zien staan er meer dan vijftig gebouwen op het 14 hectare grote terrein. In deze gebouwen zitten circa 500 fokteven die jaarlijks zo'n 4000 puppy’s het leven schenken.

Het gaat voornamelijk om beagles, maar ook om labradors, Duitse herders en golden retrievers. Wanneer de dieren vier maanden tot een jaar oud zijn, worden ze verkocht aan proefdiercentra in binnen- en buitenland. Een belangrijke afnemer is Janssen Pharmaceutica in Beerse.

In Frankrijk en Duitsland zijn tevens grote hondenfokkerijen gevestigd van het bedrijf Envigo, om beagles te fokken en te verkopen aan proefdiercentra.


Voor de rest van het Animal Rights bericht, klik op deze link

Dierproeven zijn totaal onzinnig en dat is ook logisch, immers dieren zijn geen mensen, het is dan ook al lang bekend dat deze proeven weinig of helemaal geen zin hebben. Men heeft een protocol ontwikkeld waarin men menselijke cellen gebruikt i.p.v. dierproeven te doen, daarnaast maakt men gebruik van computermodellen die men tezamen aanduidt als: 'Research Modernisation Deal' (RMD). In het bericht van PETA wordt nog eens aangegeven wat het miezerige succespercentage is van dierproeven (voor ziekten waarvoor men dierproeven heeft uitgevoerd).....  

Help mee om deze barbaarse en zinloze dierproeven en daarmee de schunnige fok van dieren voor proeven te stoppen >> lees en teken de petitie ajb en zegt het voort!! 

Zoals meermaals op deze plek geschreven: 'wetenschappers' die zich bezighouden met dierproeven zijn gewetenloze psychopaten, die vervolgd moeten worden voor ernstige dierenmishandeling!! Dit geldt uiteraard ook voor de fokkers die deze wetenschappers willens en wetens, puur uit winstbejag, van dieren voorzien!!


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

 

Undercoveronderzoek: honden fabrieksmatig gefokt, hun puppy’s verkocht voor experimenten

PETA Nederland

In een undercoveronderzoek van PETA US werden 5000 beagles en pups aangetroffen die in een enorme fokfabriek in de VS 24 uur per dag, zeven dagen per week werden opgesloten in kleine, kale kennels en kooien. Het bedrijf dat eigenaar is van deze fokkerij heeft ook een vestiging in Nederland.

De honden hadden geen manden, geen speelgoed, geen stimulatie – geen echt leven. Al meer dan 50 jaar lang fokken verschillende bedrijven honden in deze broodfokkerij om ze te verkopen aan laboratoria voor experimenten.

De beagles worden beroofd van elke mogelijkheid om te rennen, te spelen en zich gewoon als honden te gedragen. Ze ijsberen alleen maar en springen op en neer. Kijk zelf maar. 

U kunt helpen dit te stoppen!

Experimenten op deze beagles en andere dieren zijn wreed en onethisch, maar wist u dat maar liefst 95% van de geneesmiddelen stranden bij onderzoek op mensen, ondanks het succes bij dierproeven? Hier zijn enkele voorbeelden van mislukkingspercentages voor specifieke gezondheidsproblemen:

  • ziekte van Alzheimer: 99,6%
  • kanker: 96,6%
  • HIV/AIDS-vaccin: 100%
  • beroertes: 100%

De Nederlandse overheid lijkt niet in te zien hoe dringend het is om een einde te maken aan dierproeven. Zolang deze proeven worden toegestaan, worden dieren blootgesteld aan ellende, wordt belastinggeld verspild en moeten patiënten het doen zonder effectieve behandeling voor hun ziekte.

Teken de petitie van PETA Nederland waarin de nieuwe regering wordt opgeroepen om de doelstelling van 2016 om dierproeven uit te faseren en tegen 2025 een echte wereldleider te zijn in dierproefvrije innovatie weer in ere te herstellen. (het is mogelijk dat je deze petitie al hebt getekend, deel deze dan ajb met familie, vrienden en bekenden)

Dank u voor alles wat u voor de dieren doet.

Vriendelijke groet,
PETA Nederland

===================================

Zie ook: 'Dierenmishandeling van ongekende wreedheid: aantal dierproeven in 2021 op katten 4 keer en op honden 2 keer zo groot dan in 2020'

'Grove en barbaarse dierenmishandeling in apenhel van Rijswijk moet eindelijk stoppen!!'

'Zware dierenmishandeling bij dierproeven op beagles' Beagels zijn zeer volgzaam en goedaardig vandaar dat men deze honden graag gebruikt voor inhumane, smerige en zinloze dierproeven.....

Foto: hond wordt opgehangen aan haakVreselijke dierproeven bij Janssen Pharmaceutica.

'Stop ernstige dierenmishandeling door onzinnige dierproeven en gebruik alleen nog de Research Modernisation Deal' (RMD)

'NIAID van dr. Fauci martelt dieren met totaal onzinnige experimenten' Dr. Fauci, je weet wel de Coronafantast uit de VS, de figuur die zijn aanbevelingen desnoods 4 keer per jaar verandert en dat niet zelden zelfs binnen een aantal weken...

'NIH (o.a. dr. Fauci) gaf in 2020 maar liefst 19 miljard dollar uit aan zinloze dierproeven inclusief de barbaarse proeven op pups van beagles'

'BPRC Rijswijk weer in de kijker met zware mishandeling van apen'

'Proefdiervrije cosmetica en chemische stoffen in de EU een noodzaak'

'Nertsenfokkerijen gesloten: toch worden o.a. 33.000 nertsen in ons land misbruikt en vermoord als proefdieren voor de walgelijke bontindustrie elders' (en zie de links in dat bericht naar artikelen over nertsenfokkerijen)

'24 april Wereldproefdierendag: jaarlijks worden in Nederland 440.000 proefdieren vermoord zonder zelfs te zijn misbruikt'

'Stop ernstige dierenmishandeling door onzinnige dierproeven en gebruik alleen nog de Research Modernisation Deal' (RMD)

'24 april Wereldproefdierendag: jaarlijks worden in Nederland 440.000 proefdieren vermoord zonder zelfs te zijn misbruikt'

'Hersenstichting financiert met jouw giften barbaarse dierproeven'

''Respectabele' University of Wisconsin-Madison martelt apen op een uitermate sadistische manier.......'

'BPRC Rijswijk en apenhandelaar Hartelust uit Tilburg importeren wilde apen uit Mauritius om deze te mishandelen voor dierproeven

'Nederland beschikt over o.a. zenuwgas, om de effecten te testen werden de laatste jaren cavia's en ratten vermoord door TNO.....' Terwijl men die effecten al meer dan 100 jaar kent.... schande!!!! (sinds de Eerste Wereldoorlog waar dit gas veelvuldig werd ingezet....)

'Nobelprijs voor Geneeskunde naar figuren die apen hebben misbruikt voor dierproeven

''Wreedheidsvrije cosmetica' maakt gebruik van het martelen en villen van dieren'

'Wetenschappers gebruiken inktvissen als proefdier'

'State University of New York voert gruwelijke experimenten uit op katten en zelfs op kittens...'

In de labels direct onder dit bericht is ook dat van ChristenUnie kwaadaardigheid Carola Schouten opgenomen, voormalig minister Landbouw, die niets wenste te doen tegen dierproeven op primaten en andere zoogdieren..... Het label BPRC staat voor het dierenmartelcentrum in Rijswijk waar dierproeven op apen worden uitgevoerd >> Biomedical Primate Research Centre......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten