Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 6 januari 2022

Drone slachtoffers door VS ingrijpen: ook de klokkenluiders die één en ander openbaarden

De VS moet de laatste 20 jaar al tienduizenden doden hebben gemaakt met drone aanvallen. Het was dan ook in februari 2002 dat de VS voor het eerst een drone gebruikte om een verdachte uit te schakelen, i.p.v. Osama bin Laden uit te schakelen, vermoordde men Daraz Khan, de eerste persoon die totaal onschuldig werd vermoord met een drone..... 

Daarna moeten er duizenden zo niet tienduizenden onschuldigen zijn vermoord middels drones.... Bij aanslagen met de in feite op afstand bestuurde moordrobots was en is meer dan 90% van de slachtoffers niet eens verdacht, ofwel veelal vrouwen en kinderen........ Het is trouwens internationaal een regel om geen verdachten te executeren wat zelfs als misdaad wordt gezien, echter de VS denkt werkelijk onder en boven de wet te staan en flikt daarbij alles wat 'god heeft verboden......' Het is nog steeds zo dat je pas schuldig bent na een strafrechtelijke veroordeling >> niet als je wordt verdacht.......

Vreselijk werk een militaire drone in de VS besturen, om dat te kunnen blijven doen moet je wel een gewetenloze psychopaat zijn en gelukkig was een aantal van die 'dronepiloten' allesbehalve een psychopathische moordenaar, wat bij hen meestal tot een posttraumatische stressstoornis (PTSS) leidde en ze de dienst verlieten..... Gelukkig ook dat een paar van hen een boek open hebben gedaan over deze standrechtelijke executies, ook al hebben ze zich daarmee tot verdachte gemaakt van het militaire apparaat........   

Neem Daniel Hale, die in juli vorig jaar werd veroordeeld tot 4 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en dat als Julian Assange alleen omdat hij misdaden heeft geopenbaard en het is ook in de VS een plicht een misdaad te melden als je daarvan op de hoogte bent!! Vergeet hierbij niet dat deze mensen veel in de waagschaal stellen als ze de klok luiden en dat terwijl ze al aan PTSS lijden vanwege het moorddadige werk dat ze hebben verricht......... Het is ook maar de vraag of Hale zijn gevangenschap zal overleven, de man is zonder meer depressief en dat is maar één van de psychische aandoeningen die hij heeft.... (ofwel de kans dat hij zich het leven zal benemen is levensgroot, zoals dat ook het geval is bij Julian Assange, zeker als hij wordt uitgeleverd aan de VS.......)

Vanaf 2012 en 2013 begonnen deze veteranen zich te roeren, wat in 2014 tot de documentaire 'National Bird' leidde (de link naar die docu is te vinden in het hieronder opgenomen Common Dreams artikel van Jesselyn Radak en William Neuheisel). 

Door deze klokkenluiders werd duidelijk gemaakt dat het aanvallen van mensen met drones niets te maken heeft met precisie operaties..... Operators (drone piloten) en hun leiding hadden het, wanneer er sprake was van de moord op kinderen met zo'n drone, over 'terroristen in opleiding', fun-sized terrorists (terroristen van een leuke grootte), dan wel stelden ze dat het niet om een kind maar een hond ging.......

Zoals zo vaak op deze plek verzucht: Rusland, Iran of China zouden hetzelfde als de VS moeten flikken in het buitenland: duizenden mensen ombrengen middels drones, de rapen zouden overgaar zijn geweest in het westen...... Al liegt men ook in de VS keihard dat Iran terreurgroepen zou steunen, zelfs de terechte strijders tegen de waanzinnige terreur van S-A in Jemen, de Houthi's, krijgen geen militaire steun van Iran, alleen humanitaire hulp en die komt maar mondjesmaat door vanwege de zeeblokkade van door Houthi's bestuurde gebieden in Jemen, een blokkade in stand wordt gehouden door Saoedi-Arabië (S-A) met actieve hulp van VS marineschepen...... 

Voorts stopt de VS de reli-fascistische staat S-A vol met wapens en is af en aan met troepen op Jemenitisch grondgebied om de Saoedische terreurcoalitie te helpen bij de genocide op sjiitische bewoners van dat land en het bestrijden van de Houthi's de enige groep in Jemen die de sjiitische burgers ter zijde staat...... Alleen het aantal kinderen dat in Jemen is omgekomen door die terreur was begin vorig jaar al meer dan 100.000, het is dan ook wel zeker dat er intussen meer dan 500.000 mensen zijn omgekomen bij deze door de VS gesteunde gruwelijke terreur.... Als VS militairen optreden op Jemenitisch grondgebied is dat volgens de VS voor het bestrijden van ISIS en Al Qaida, terwijl die terreurgroepen NB het land zijn binnengehaald door de huidige (illegale door de VS en S-A aangewezen) president van Jemen, juist daardoor zijn de Houthi's op oorlogspad gegaan omdat de soennitische terroristen van die groepen op grote schaal sjiieten vermoordden, zelfs in moskeeën...... In werkelijkheid bestrijden VS militairen dan ook de Houthi rebellen...... Moet je nagaan: schandelijk genoeg wordt Daniel Hale er door de openbaar aanklager tevens van beschuldigd met het klokkenluiden ISIS geholpen te hebben......

Klokkenluiders zijn hoogst noodzakelijk, zeker in een land als de VS, daar men de bevolking voorliegt als het gaat om redenen te geven voor ingrijpen elders, eigenlijk een taak die de reguliere media moeten uitvoeren, maar dat gebeurt zoals gezegd niet, sterker nog die media doen hun best om de oorlogsvoering van de VS uit en te na te verdedigen, tot het moment komt dat ze niet anders kunnen dan oorlogsmisdaden te melden, zoals met de video die Julian Assange had gekregen en waarop was te zien hoe VS militairen uit een helikopter burgers doodschoten waaronder 2 journalisten van Reuters...... Ondanks dat dit een feit was, probeerden een aantal journalisten hun lezers, kijkers, gehoor te overtuigen dat deze video was gemanipuleerd, in Nederland probeert de enorme hufter, oorlogshitser en namaak journalist Jan Kuitenbrouwer deze leugen nog overeind te houden.......* Schande!!!


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

daniel_hale_flickr_3000

The most severe consequences have been borne by Afghanistan war veteran Daniel Hale, who was prosecuted under the draconian Espionage Act and is serving a nearly four-year prison sentence because he was the source for a ground-breaking reporting series and book on drone assassinations. (Photo: Flickr/cc/Backbone Campaign)

The Other Drone Casualties: The Whistleblowers Who Tried to Stop It

The United States continues to play prosecutor, judge, jury, and executioner of anyone on the planet. Despite a decade of air carnage, the only person in prison is the man who exposed it. 

Jesselyn RadackWilliam Neuheisel


The New York Times' investigation into the Pentagon's civilian casualty files is some of the most important journalism in the War on Terror. It methodically and thoroughly picks apart the layers of lies around drone warfare and proves that the few examples of civilian casualties that have been investigated previously were not one-off mistakes. Unfortunately, this reporting comes too late for the civilians in Afghanistan, Iraq, and Syria who bore the brunt of the brutal air campaigns.

Over the years, a number of veterans have been sounding the alarm about precisely these issues, trying to blow the whistle while it could still save lives. We have represented more than a dozen such veterans who, despite being vindicated in their concerns, have suffered dire and ongoing consequences for their whistleblowing, on top of crippling moral injury from participating in a global assassination program.

They began to come forward in 2012 and 2013 Nothing. Some of them participated in the award-winning documentary 'National Bird' in 2014. Several more risked their freedom and came forward publicly in 2015. They all bore witness to what had become essentially common knowledge among drone pilots, sensor operators, and imagery analysts: civilian casualties were not an aberration and the much-touted policy safeguards and precision technology were little more than a facade in terms of actually protecting innocents. Operators or their supervisors would minimize concerns of children spotted in a strike with dehumanizing terms such as "fun-sized terrorists" or "terrorits in training," or by simply insisting the child had been a dog. People fleeing a bombed building were referred to as "squirters."

These whistleblowers have had to navigate abnormally high rates of PTSD, anxiety, depression, alcoholism, drug abuse, and suicide. They have been berated by anti-war groups, denied veterans' benefits because they were not "boots on the ground," and subject to pretextual government investigations targeting them and their families. One former service member described to NY Times Magazine the lasting effects of moral injury, PTSD, and anxiety he suffered after leaving the drone program as well as the threats and harassment he endured after speaking out. When another client was in Germany to testify before the German Bundestag about drone warfare, Air Force officials showed up on his mother's doorstep in Missoula, Montana and told her she was being targeted by ISIS because her son was speaking out.

The most severe consequences have been borne by Afghanistan war veteran Daniel Hale, who was prosecuted under the draconian Espionage Act and is serving a nearly four-year prison sentence because he was the source for a ground-breaking reporting series and book on drone assassinations. Hale had started like other dissenters, speaking out in public forums about his experiences in the drone program after having left the military. But his conscience continued to plague him, and he had started to think of himself as a war criminal. He described his tipping point after he had unexpectedly regained access to classified drone documents at his next job as a military contractor, where his colleagues would watch "drone porn"—raw footage of drone strikes—as a form of entertainment. The documents he later gave to journalists were concrete evidence of what he and other whistleblowers had been saying (and what the Times' investigation would later confirm): the claims of accuracy touted by the military and political leaders were grossly untrue, and they knew it. The military's own studies showed that up to 90% of strike victims were not the intended target. Yet they almost never bothered to investigate the civilian deaths they claimed to work so hard to avoid. Instead, those deaths were deemed "enemies killed in action." And that inflated number of "enemy" casualties formed the basis for awards and promotions.

When Hale attempted to explain the motivation for his actions at sentencing, prosecutors protested that he had "helped ISIS," and compared him to a heroin dealer who insisted that his crimes were good for the community.

Hale spent the holidays isolated from friends and supporters by the contact restrictions and intense surveillance of a "Communications Management Unit", where he was placed by the Bureau of Prisons under the absurd rationale that he might commit another "communications-based crime" from prison, despite having had no access to classified material for almost a decade. He was unable to comment on recent news that yet again, the military absolved itself of any wrongdoing in the horrifically botched but not atypical August drone strike in Kabul—the parting shot of the American withdrawal from Afghanistan.


Our work is licensed under Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Feel free to republish and share widely.
 
Jesselyn Radack

Jesselyn Radack

Jesselyn Radack is a national security and human rights attorney who heads the 'Whistleblower & Source Protection' project at ExposeFacts. Follow her on Twitter: @JesselynRadack

William Neuheisel is a human rights and civil liberties analyst at WHISPeR. Follow him on Twitter: @wneuheisel

William Neuheisel

William Neuheisel is a human rights and civil liberties analyst at WHISPeR. Follow him on Twitter: @wneuheisel

==============================================

* Zie: 'Jan Kuitenbrouwer ('journalist'): Assange is een charlatan en WikiLeaks heeft beelden van de moord op 2 journalisten gemanipuleerd' (en zie de links naar berichten over Julian Assange in dat schrijven)

--------------------------------------------

Wat betreft daniel Hale, drones en klokkenluiders zie: 'NYT klopt zich op de borst: VS erkent vergissing bij drone aanval, echter waar was berichtgeving van de NYT en anderen bij alle 'vergissingsbombardementen''

'Daniel Hale: 4 jaar gevangenisstraf voor het uitvoeren van zijn burgerlijke plicht: ernstige misdaden aan de kaak stellen'

'VS rechtszaak tegen klokkenluider Daniel Hale: ondanks het feit dat hij ook volgens de Biden administratie niemand in gevaar bracht'

'Dag van de Klokkenluiders, niet bekend in Nederland en geen aandacht in de reguliere pers'

'Daniel Hale: een klokkenluider die 10 jaar gevangenisstraf wacht voor het openbaren van VS drone terreur'

'Antony Blinken (VS minister BuZa) leest de wereld de les over persvrijheid terwijl zijn eigen regering deze zwaar geweld aandoet' (!!!!) De vervolging van Hale is ook belangrijk voor de persvrijheid in de VS, niet voor niets laat de VS overheid journalisten en nieuwsredacties van vooral de alternatieve media afluisteren en aftappen, dit om klokkenluiders te kunnen oppakken voor ze uit de kerk kunnen klappen en zo negatief nieuws betreffende de overheid te kunnen blokkeren......... Zie wat dat betreft ook:

''Klokkenluidersbescherming' in VS: Obama en Biden lieten journalisten en redacties afluisteren om klokkenluiders te pakken' (reken maar dat dit nog steeds gebeurt) (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over o.a. Julian Assange en de fascistische opperschoft Navalny) En zie:

'Snowden vindt het ongelofelijk dat de media VS politici niet aanspreken op totaal verschillende reacties n.a.v. 'klokkenluiden'' (!!!!) (9 oktober 2019) (en zie de links in dat bericht!!) En zie voorts:

'Het verschil tussen totalitaire regimes en 'vrije democratieën' flinterdun en soms zelfs niet bestaand....'

'Vervolging van drone klokkenluider Hale moet worden gestopt' (10 februari 2020)

'VS gaat moorden middels drones opvoeren..........'

-------------------------------------

Hier nog links naar berichten over Julian Assange: 'Instagram censureert berichten die niet passen in het buitenlandbeleid van de VS'

'Julian Assange: als het fascisme haar vermommingen laat vallen // Julians herseninfarct als teken van zijn onmenselijke behandeling' (en zie de links in dat bericht, waarvan je de eerste 7 hieronder vindt, exclusief de link die begint met 'De Midden-Oosten kerstboom enz.....' Deze kan je als tweede kan vinden in het volgende blok met links //////// )

'10 december 2021: Dag van de Mensenrechten, Julian Assange mag worden uitgeleverd zelfs nadat de kroongetuige toegaf te hebben gelogen' (!!!!)

'Vals proces tegen onderzoeksjournalist Julian Assange vandaag weer van start'

'131 federale rechters VS corrupt: aan dat land levert Nederland zelfs eigen burgers uit.....' Hetzelfde geldt uiteraard voor Groot-Brittannië en de uitlevering van Julian Assange......

'Julian Asssange: belangrijkste getuigenis voor uitlevering aan VS en berechting is vals'

'Zaak van VS tegen Assange gestrand op de belangrijkste getuige, westerse media aandacht: nul komma nada

'Het verzwijgen van belangrijk nieuws door de massamedia: het einde van de journalistiek'

'Sacharovprijs voor Navalny, betaald door het Europees parlement en Stoltenberg stelt dat de NAVO een aanval op Rusland zal winnen' De neonazi en misdadiger Navalny krijgt een prijs en klokkenluider Assange, die deze prijs had moeten krijgen zit in isolatiefolter voor het openbaren van ernstige misdaden >> schande!!!

-------------------------------------

Voorts zie: 'Aanslag bij Kabul Airport: een flink deel van de 170 slachtoffers zijn door VS militairen vermoord' (!!!!) Zowaar een bericht van de bijna altijd zwaar vals gekleurde berichtgeving van de BBC!!

'War on Christmas, de kerst wapenstilstand terwijl de VS voortdurend oorlogvoert en NOS met Saoedische propaganda'  //////

'De 'Midden-Oosten kerstboom' tot ontploffing gebracht door Israël, Saoedi-Arabië, de VS en haar NAVO-partners' En zie de links in dat bericht naar artikelen over de verdrukking van het Palestijnse volk door de fascistische apartheidsstaat Israël!!

'China: Olympische Winterspelen onderwerp voor boycot vanwege 'mensenrechtenschendingen......'' En zie de links in dat bericht (!!) waarvan je de eerste 6 direct hieronder ziet staan ///////

'Wapenindustrie, censuur en COVID-19: een recept voor het kelen van de democratie' (en zie de links in dat bericht!!)

'NAVO onder leiding van de VS op oorlogspad tegen Rusland: de weg naar WOIII.....'

'Biden zet een verdere stap richting oorlog met China ofwel naar WOIII' Onder andere over de 'democratische top' die Biden heeft belegd, terwijl zijn eigen land al zo goed als niets meer te maken heeft met democratie.........

'Stoltenberg (NAVO zetbaas) liegt spijkerhard aangaande overleg INF-verdrag met Rusland'

'Bang voor een meteoor? De kans op een nucleaire oorlog is oneindig veel groter'

China en de VS gelijkelijk bekritiseren is totaal onzinnig'

--------------------------------------

Hier nog 'een paar' links naar berichten over Jemen:  'CIA valt nogmaals door de mand als wapenleverancier van IS.....

'VS gezant voor Jemen liegt over de blokkades die al aan aan paar honderdduizend Jemenieten het leven hebben gekost....' (en zie de links in dat bericht!!)

'Joe Biden (VS president) zegt oorlog in Jemen te willen stoppen, echter 'de oorlog tegen terreur' in Jemen gaat gewoon door'

'EU staat niet voor mensenrechtenbevordering en het behouden dan wel brengen van vrede'

'De verkoop van dood en verderf: de VS is alweer dominant in de verkoop van wapens' (en zie de links in dat bericht!!)

'Van Dueren, de Nederlandse ambassadeur 'in Jemen' slaat de plank bijna volledig mis.......'

 'Al Qaida Jemen krijgt VS wapens van Saoedi-Arabië'

'Saoedische terreurcoalitie schendt wapenstilstand in Jemen op grote schaal, terwijl het westen naar Venezuela wijst.....'

'Rapport maakt duidelijk dat VAE 23 gevangenen hebben vermoord in Jemenitische gevangenissen'

'Robin Ramaekers (VTM 'oorlogscorrespondent') vertelt Radio1 luisteraars van de NOS over Jemen......'

'Facebook censureert foto's van verhongerende Jemenitische kinderen als 'sexual content''

'Verenigde Arabische Emiraten bewapenen ISIS en Al Qaida' (in Jemen)

'VS blokkeert VN resolutie tot een staakt het vuren in Jemen, waar VS vriend Saoedi-Arabië een genocide uitvoert'

'VS heeft vliegend oorlogstuig van Saoedische terreurcoalitie gratis van brandstof voorzien.....'

ISIL weapons traced to US and Saudi Arabia 

''Topgeheim' NSA document bewijst dat Syrische 'rebellen' worden aangestuurd door Saoedi-Arabië, met medeweten van VS.......

'VS steun voor terreurgroepen IS (ISIS) en Al Qaida tot november 2018'

'Marina de Regt (VU en Midden-Oosten Instituut) slaat de Jemenitische plank volledig mis'

'VS dreigt Iran met militair geweld op beschuldiging van terreur die de VS zelf op grote schaal uitoefent'



'VN bespreekt humanitaire hulp aan Jemen met bewind in Teheran; voorts: hoe de Saoediërs en de VS Jemen vernietigen'
Yemen Be Damned, Pompeo Doubles Down on US Support for Saudi Arabia

'Blok (VVD 'minister' van BuZA) wenst in VN geen oproep tot wapenboycot te doen i.z. Jemen, in de VS blokkeerde huis van afgevaardigden een debat over de genocide in Jemen'

'Trump administratie staat op het punt de Houthi's in Jemen op de terreurlijst te zetten.......'

'Jemen: genocide en oorlog hebben tot nu toe al rond de 200.000 mensenlevens geëist.....'

'Amal Hussain, het meisje van 7 dat voor het westen symbool stond voor humanitaire crisis (lees: genocide) in Jemen, is overleden.......'

'Jemen: VS politici roepen uiterst hypocriet om een onmiddellijk eind aan de 'oorlog......''

'Saoedische terreurcoalitie stuurt 10.000 militairen extra naar de Jemenitische havenstad Hodeida >> de genocide in een hogere versnelling'

'Jemen: ware dodental door geweld Saoedische terreurcoalitie veel hoger dan eerder geschat'

'Jemen genocide: democratische oppositie steunt met bijna 100% Trumps terreuragenda, terwijl ze hem aanvallen op niet bewezen Russiagate......'

'Saoedi-Arabië bombardeert busstation in Jemen.......'

'Saoedische terreurcoalitie geeft eindelijk toe dat de aanval op een schoolbus niet gerechtvaardigd was......'

'Saoedische terreurcoalitie raakt alweer een bus met kinderen, dit keer tijdens een bombardement van een vluchtelingenkamp........'

'Genocide Jemen: 'eindelijk ontdekt' door reguliere media VS, nu nog Nederland en de EU'

'Saoedische aanval op schoolbus in Jemen: 43 kinderen vermoord......'

'Aanval op schoolbus Jemen, door Saoedi-Arabië opzettelijk als doel gekozen, geen reden voor VS veroordeling......'

'Bom waarmee schoolbus in Jemen werd getroffen is van VS makelij'

'Democratisch congreslid eist antwoorden over de rol van de VS bij de massamoorden in Jemen, zoals de aanval op een schoolbus'

'Saoedi-Arabië woedend over VN rapport waarin de waarheid wordt verteld over S-A en de oorlog in Jemen'

'Trump wijst elke bezuiniging af op de hulp van de VS voor de genocide die Saoedi-Arabië uitvoert in Jemen'

'8 miljoen Jemenieten, inclusief een groot aantal kinderen, dreigen te sterven van de honger........'

'Door VS geregisseerd bombardement op ziekenhuis Hodeida >> 50 doden......'

'Jemen, de gemartelde, vermoorde of 'verdwenen' Jemenieten, onder verantwoording van de Saoedische coalitie......'

'Jemen: de vergeten genocide en haar kinderslachtoffers.........'

'Saoedi-Arabië geeft toe in Jemen gruwelijke oorlogsmisdaden te hebben begaan.... ' (en daarmee is ten overvloede nog eens duidelijk gemaakt dat ook de VS meewerkt aan oorlogsmisdaden en die genocide in Jemen.....)

'Agressie vanwege een vermeende gifgasaanval op Douma, terwijl de tienduizenden kinderen die in Jemen worden vermoord middels een genocide blijkbaar niet meetellen......'


'Congres VS geeft akkoord voor verdere steun aan de Saoedische genocide in Jemen......'

'VS versterkt militaire terreur t.b.v. genocide >> deelname aan aanval op Jemenitische havenstad Hodeida.......'

'VS en Groot-Brittannië weigeren een onmiddellijk staakt het vuren op haven t.b.v. door genocide geterroriseerd Jemen.....' (zie ook de links in dat bericht)


'Mike Pompeo (ex-CIA, VS min. van BuZa en 'christen') liegt openlijk over genocide in Jemen' (zie ook de links in dat bericht)

'Saoedi-Arabië heeft op verzoek van de VS intensief haar islam ideologie (en die van ISIS) verspreid.....' Soennitisch, terwijl het merendeel van de Jemenitische bevolking en haar beschermers, de Houthi's sjiitisch zijn.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten