Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 januari 2022

Voedselveiligheid: toevoeging van kankerverwekkend E171 wordt verboden, 'niet onmiddellijk natuurlijk....'

Foodfwatch heeft aandacht besteed aan het feit dat de kankerverwekkende en leverbeschadigende voedsel toevoeging E171 wordt verboden. Deze aan voedsel toegevoegde gevaarlijke stof, zorgt ervoor dat er een glans komt te liggen op bakkerijproducten, snoep (!!!), kauwgum en chocolade......  

Je zou logischerwijs denken dat deze kankertroep onmiddellijk zou worden verboden, maar nee, we hebben een bedrijvenvertegenwoordiging i.p.v. een volksvertegenwoordiging, dus mogen de bedrijven tot in de zomer doorgaan met het toevoegen van deze levensbedreigende rotzooi aan hun producten, ofwel met het vergiftigen van kinderen en andere gebruikers van hun met deze stof vergeven rotzooi......

Hier de bedrijven die in 2019 op de vraag van foodwatch om te stoppen met het gebruik van dit voedseladditief, hebben aangegeven dit niet te willen doen: Albert Heijn, Jumbo, Jamin, La Place, Etos, Friesland Campina en Unilever...... (de meeste van deze bedrijven maken ook gebruik van palmolie en liegen daarbij dat ze gebruik maken van duurzame palmolie, terwijl dat een heel dikke leugen is, ofwel: een contradictio in terminis, niet alleen vanwege het gevaar voor de volksgezondheid (het is een vet dat zwaar ongezond is en daarmee een gevaar voor de volksgezondheid), maar ook door gebruik te blijven maken van deze foute olie, houden ze het verbranden van oerwouden in stand, immers zo lang er wordt verdiend aan deze olie, zal ook het platbranden van oerwouden door blijven gaan!!! (palmolie is zelfs in producten van Ekoplaza te vinden!!) 

Meer dan schandalig dat in een aantal wijken monopolie supermarkten Albert Heijn en Jumbo botweg weigeren mee te willen doen aan het stoppen met de verkoop van deze kankerzooi..... Door het overnemen van andere supermarkten zijn ouderen en anderen die slecht ter been zijn, aangewezen op deze ploertenbedrijven.... 'Dat is het lekkere van Albert Heijn?' Dat is de smerige kankertroep van Albert Heijn!! Hallo Jumbo? Val dood Jumbo!! Uiteraard ontbreekt Unilever niet, dit smerige bedrijf houdt bovendien slavernij in arme landen in stand en jaagt de klimaatverandering aan met haar zogenaamde duurzame palmolie..... Unilever heeft lak aan de gezondheid van haar klanten, nee het belang van de top van dat bedrijf en haar aandeelhouders gaan ver voor op die gezondheid.....

Het voorgaande is het zoveelste bewijs dat onze zittende kabinetten (niet alleen die van Rutte, maar ook de voorgaande) volkomen schijt hadden en hebben aan de volksgezondheid >> om te laten zien dat ze daar toch ook mee bezig zijn, zet men met veel poeha in op het verhogen van de tabaksaccijns* en het hysterische van de hak op de tak springen met maatregelen tegen het Coronavirus..... (terwijl een fiks aantal bedrijven enorme kapitalen verdienen aan COVID-19 en er bijna geen bedrijven meer failliet gaan, al zullen een fiks aantal van deze bedrijven na de Coronahysterie alsnog kapotgaan en kunnen daarna nooit de vanwege de Coronacrisis van de overheid geleende belastinggelden terugbetalen, ofwel daar zullen wij, de burgers voor moeten bloeden.....)

Lees het bericht van foodwatch en geeft het door!! Boycot de bedrijven en fabrikanten die deze troep blijven gebruiken, terwijl ze weten dat stoffen als E171 een gevaar zijn voor de volksgezondheid........ 

 


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

 


Het einde van E171 komt eraan!

Foodwatch heeft jarenlang campagne gevoerd om het omstreden additief E171 uit voeding te halen. Een additief om levensmiddelen een witte kleur of glans te geven, maar dat in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op darmkanker en leverschade. In oktober afgelopen jaar hebben de Europese lidstaten het voorstel om E171 vanaf 2022 te verbannen goedgekeurd. Een belangrijke stap!

En nu is het eindelijk helemaal officieel: het verbod komt er deze zomer. Dat wil zeggen: geen bakkerijproducten, snoep, kauwgom en chocolade met een gevaarlijk E171-glansje meer! De EU-Commissaris voor voedselveiligheid Stella Kyriakides stelt: "Ik reken op de medewerking van de autoriteiten van de lidstaten om ervoor te zorgen dat exploitanten van levensmiddelenbedrijven een einde maken aan het gebruik van E171 in levensmiddelen.”

Maar waarom tot de zomer wachten? Foodwatch heeft producenten opgeroepen om E171 nu al uit al hun producten te halen. Consumenten hebben nú en altijd recht op veilig voedsel!

Meer info over het Europese verbod op E171:

Witte kleurstof E171 potentieel kankerverwekkend

Nieuwsberichten 08.10.2021

Europees verbod op additief E171


Witte kleurstof E171 potentieel kankerverwekkend

Alle Europese lidstaten willen eindelijk een verbod op het additief 'titaniumdioxide' of E171 in voedingsmiddelen. Ze keurden het voorstel van de Europese Commissie om E171 vanaf 2022 te verbannen goed. De jarenlange campagne van voedselwaakhond foodwatch om het omstreden additief uit voeding te halen heeft vruchten afgeworpen.

Producenten gebruiken E171 om levensmiddelen een witte kleur of glans te geven - vooral bakkerijproducten en producten die door kinderen worden geconsumeerd (zoals snoep, kauwgom en  chocolade). E171 bestaat deels uit zeer kleine ‘nanodeeltjes’, die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op darmkanker en leverschade. 

Nicole van Gemert, directeur van foodwatch. "Het verbod dwingt bedrijven, die zich eerder onwillig hebben opgesteld, E171 eindelijk uit hun producten te halen. Het additief E171 dient er enkel en alleen voor om een product een ander kleurtje te geven. Dit weegt absoluut niet op tegen de risico's”.  Zodra het verbod op E171 in werking treedt, zijn alle producenten verplicht om de kleurstof uit hun voedingsmiddelen te halen. Het verbod staat gepland vanaf 2022, tenzij de Raad of het Europees Parlement voor het einde van het jaar bezwaar aantekenen. Foodwatch blijft actievoeren tot E171 uit alle voedingsproducten is verwijderd. 

Onwillige voedingsindustrie

Foodwatch voert al jarenlang campagne tegen het onnodige en potentieel gevaarlijke additief E171. Foodwatch heeft samen met acht andere Europese maatschappelijke organisaties de Europese Commissie per brief opgeroepen om E171 te verbieden. Eerder liet foodwatch laboratoriumanalyses uitvoeren naar verschillende bakingrediënten van Dr. Oekter. Dit nadat het bedrijf tijdens e-mailcorrespondentie beweerde dat er geen nanodeeltjes van E171 in hun producten zitten. In alle geteste producten werden echter aanzienlijke hoeveelheden nanodeeltjes gevonden.

Ook riep de voedselwaakhond in 2019 verschillende producenten, waaronder Remia en Mars, op om te stoppen met het gebruik van E171 in hun producten. Niet alle producenten reageerden positief op de campagne: Albert Heijn, Jumbo, Jamin, La Place, Etos, Friesland Campina en Unilever gaven aan niet te stoppen met het gebruik van E171.

Al jarenlang waarschuwingen over veiligheid

De Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) trok in mei dit jaar aan de bel en bevestigde dat witte kleurstof E171 niet veilig is. Het RIVM waarschuwde al in 2018 voor de mogelijke risico’s van de stof. In Frankrijk is sinds begin 2020 een wettelijk verbod van kracht.

Nicole van Gemert: "We eten onderhand meer additieven dan gewoon voedsel. We weten al jaren dat E171 risico's voor de gezondheid inhoudt. En toch is deze kleurstof op het bord van de consument beland. Het blijkt opnieuw dat een voedselwaakhond hard nodig is om de politiek en industrie tot de orde te roepen en de gezondheid van de Europese burgers te beschermen."

In Europa zijn momenteel 338 additieven in levensmiddelen toegestaan. Dit is te veel, omdat de risico's op cocktaileffecten onmogelijk te beoordelen zijn. Omstreden additieven moeten veel sneller verboden worden wanneer de veiligheid niet kan worden aangetoond. Dat is wettelijk verplicht volgens het Europees voorzorgsbeginsel. "De volksgezondheid moet vanzelfsprekend op de eerste plaats komen. Helaas is er nog veel werk aan de winkel", zegt Nicole van Gemert. 

======================================== 

* Met het verhogen van de tabaksaccijns straft het kabinet de mensen die verslaafd zijn aan roken, een schande en ronduit misdadig!! Daarmee wordt een groot aantal mensen nog verder de armoede ingedrukt!!! Terwijl ze door die armoede toch al geen motivatie hadden om te stoppen...... Overigens een fiks aantal van hen lijdt aan een genetische afwijking waardoor stoppen bijzonder moeilijk is of zelfs onmogelijk!! SCHANDE!!!!!

----------------------------------------

Zie ook (veel van de foto's zijn intussen gecensureerd....): 'Supermarkten akkoord met leeftijdsgrens voor energiedrank, Rutte 3 (en nu 4) doodstil terwijl de gevolgen desastreus zijn.......'

'Misdadige en corrupte bedrijfssponsoring van EU politici moet stoppen' (!!!!) Zo laat het EU bestuur de oren hangen naar bedrijven die hun producten afladen met suiker of de al helemaal kankerverwekkende zoetstoffen..... De suikermaffia (geholpen door CDA, VVD, ChristenUnie en SGP) heeft meer dan 10 jaar lang het toestaan van stevia in levensmiddelen weten te voorkomen door omkoping van politici in Brussel, terwijl stevia totaal geen gezondheidsproblemen veroorzaakt en zelfs helpt om diabetes te stoppen in verdere ontwikkeling en zelfs te voorkomen; overigens als je er te veel van gebruikt is het simpelweg niet meer lekker.... (verder geen obesitas en tandbederf door stevia)

'Verkiezingslobby voedingsindustrie zorgt ervoor dat politieke partijen blijvend de economie boven volksgezondheid stellen'

'Paul Blokhuis (staatssecretaris 'Volksgezondheid' ChristenUnie) acht een suikertaks niet wenselijk en ach dat daar doden door vallen: so what?'

'Paul Blokhuis (CU Tweede Kamer) wil alweer gezond voedsel in schoolkantines....... Aáyáyáááy!

'Paulus Blokhuis (staatssecretaris 'Christen'Unie) gaat 'de strijd' aan met overgewicht...... Zandzakken voor de deur!!!'

'Wie regeert er echt in Nederland? Coca-Cola en Unilever zijn zeker van de partij'

'Marc Jansen vindt de subsidie van de Postcode Loterij voor Wakker Dier schandalig'

'Voedselveiligheid en broodje aap verhalen.......'

'Martijn Katan (hoogleraar VU) verklaart suiker veilig....... AUW!!!' De grootste sukkels kunnen tegenwoordig hoogleraar worden..... Zie wat deze enorme zak betreft ook:

'Katan verbaasd over effect van minder suiker',

'Gevaarlijke doses suiker gevonden in warme dranken...... Starbucks heeft de 'hoofdprijs....''

'Edith Schippers eindelijk overtuigd dat suiker, zout en (fout) vet een gevaar vormen voor de volksgezondheid......... Hoewel??

'Misleiding op gebied van voedselveiligheid wordt door regering met opzet in stand gehouden' (!!!!)

'Schippers (VVD 'minister' Volksgezondheid): Nederland heeft goed gereageerd op het fipronil-gifeieren-schandaal........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Schippers schiet niet alleen tekort: stelling Voedingscentrum inzake zoetstof, ingegeven door Pepsico, Danone en Nestlé.........'

'Schippers niet van zins zorgkosten echt omlaag te brengen met consumentenvoorlichting..........' Terwijl ze continu liep te zeiken over de hoge zorgkosten.....

'Barbara Visser (VVD 2de Kamer): "We moeten afwegen wat het belang is voor Nederland..." (als het gaat om de volksgezondheid.......) Ja, ja mensen, ze durft wel hè???!!' (en zie de links in dat bericht!!)

'Aspartaam: gif als zoetstof.........'

'Zalm vergeven met dioxine in de winkel, of: voedselveiligheid? een goed idee! Nu nog een echte controle op fout voedsel....' Met aandacht voor de disfunctionerende inspectie van de meer dan waardeloze NVWA..... (een bericht uit 2013 en de NVWA is zo mogelijk nog verder achteruit gekacheld.....) 

'Albert Heijn 'Puur & Eerlijk''

---------------------------

Hier nog wat berichten over dierenmishandeling t.b.v. vlees en zuivel op tafel, waar de intensieve veehouderij verantwoordelijk is voor virusziekten, antibioticaresistentie en het aantasten van vele menselijke organen die zelfs tot de dood kunnen leiden, dit nog buiten het feit dat de dieren uit de intensieve veehouderij flink met gif behandelde producten eten, die door het eten van vlees ook in de consument belanden: 'Hamletz-vlees Albert Heijn is bepaald geen 2 sterren waard: dierenmishandeling en verwaarlozing'

'Dierenmishandeling op ernstige schaal: Kamerleden willen vandaag opheldering over export zieke dieren'

'In 2020 waren 575.000 'kippen' al dood voor aankomst bij slachthuis, aldus NVWA...... Ook hier had de NVWA dus al voor het transport moeten ingrijpen......,

'Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (in dit bericht nog geen censuur)

'Albert Heijn belazert de kluit met 'scharrel-varkensvlees': het Beter Leven keurmerk is niets anders dan misdadige oplichting van klanten'

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht' Hoorde op 12 november 2021 dat een liter melk een evengrote CO2 uitstoot heeft als 10 kilometer rijden met een niet zuinige benzine auto....

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan'

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

'Von der Leyen (voorzitter Europese Commissie) heeft geen tijd voor protest tegen CAP maar wel voor de peperdure lobby van de grote landbouworganisaties' (en zie de links in dat bericht!!)

'Varkenshouder: MRSA bacterie is ongevaarlijk, maar ik zorg wel dat ik en mijn gezin vrij zijn van MRSA...........'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt'

'EU staat op punt alweer miljarden aan belastinggeld weg te geven aan uiterst vervuilende intensieve landbouw en veeteelt'

'De reden voor de grote droogtes: landbouw en veeteelt'

'Intensieve veeteelt EU verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer' (!!!!)

'Timmermans (PvdA vicevoorzitter Europese Commissie) valt andermaal door de duurzame mand: hij stimuleert ontbossing en houtverbranding' (en dan de enorme bakken subsidie uit ook door ons opgebracht belastinggeld voor de intensieve veehouderij....

'Kalverhouderij vraagt om overheidssteun en importeert tegelijkertijd 16.800 kalfjes per week uit Ierland' (moet je nagaan....) Met een door YouTube gecensureerde video, hetzelfde geldt voor een paar foto's en daarvoor is Google verantwoordelijk >> zover gaat de lobby voor de inhumane en barbaarse intensieve veehouderij........

'Coronavirus als excuus om door te gaan met grootschalige vervuiling'

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren' (en zie de andere berichten over de inhumane intensieve veehouderij onder de links in dat artikel!!) 

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........'

'World Vegan Day, een dag die het bloed doet koken bij een fiks aantal lijkeneters' (en zie de links in dat bericht!!)

'Coronacrisis: zware dierenmishandeling 'tijdelijk' gelegaliseerd en praktisch geen controle op voedselveiligheid door lobby voedselindustrie

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....'

'Kees Romijn (ex-voorzitter Melkveehouderij): de Nederlandse melkveehouderij is de duurzaamste ter wereld..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Wopke Hoekstra (CDA minister) wil diefstal van huurders gefaseerd afbouwen........' Met aandacht voor het feit dat het CDA de grote promotor is van de intensieve martelveehouderij; opvallend ook dat de ChristenUnie en de SGP daar hetzelfde in staan, terwijl het om de 'schepping' van hun god gaat: ChristenUnie kwaadaardigheid Carola Schouten, de voormalig minister van Dierenmishandeling, heeft in de afgelopen jaren niets gedaan aan de enorme dierenmishandeling in de intensieve veehouderij, sterker nog: onder haar beleid is deze doodsindustrie met meer dan 80 miljoen dieren toegenomen.....

'De landbouwbegroting: één van de belangrijkste debatten van het jaar'

'Boeren vs Extinction Rebellion: 'zoek de verschillen''

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd'

'Varkens dood door brand in vrachtwagen bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius......'

'Hitteprotocol is een wassen neus

'56.000 schapen zullen levend worden geroosterd

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren

---------------------------

En terzijde: 'Verboden landbouwgif? Verpak de zaden in gif!!'

'Albert Heijn en Jumbo bestelen de klant: kassabon wijkt het meest af van de schapprijs en niet alleen dat.......'

'Ahold Delhaize wil eerder klimaatneutraal zijn: greenwashing op 'hoog niveau''

'EU wil medezeggenschap burgers de nek omdraaien, terwijl Macron schreeuwt om meer macht voor de EU.... Plus bekend nieuws over glyfosaat!'

'BASF produceert gif voor ontwikkelingslanden, gif dat hier vanwege het grote gevaar voor de volksgezondheid is verboden, maar alsnog op je bord beland'

'Hawaï: grondwater wordt bedreigd door 'versleten' mega tanks brandstof van VS leger' Intussen lekken deze tanks en is het grondwater zwaar giftig..... 'Goed hè?'

'Shell Moerdijk: geen gevaar voor de volksgezondheid!' (dus wel!!)

'Brand bij Chemie-Pack in Moerdijk: geen gevaar voor de volksgezondheid'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten