Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 3 augustus 2015

Aspartaam: gif als zoetstof.........

Aspartaam is een zoetstof, die behoorlijk kankerverwekkend is*, ondanks dat dit al meer dan 35 jaar bekend is, mag deze 'zoetstof' gewoon gebruikt worden. Sterker nog, zelfs het Voedingscentrum durft te stellen, dat aspartaam een veilige zoetstof is..........** Hoe bedoelt u, het Voedingscentrum handelt onafhankelijk?????

Stevia is wel een veilige zoetstof, een stof die in tegenstelling tot aspartaam, een plantaardige zoetstof is. In Japan is al aangetoond, dat Stevia veilig is, het wordt daar al meer dan 35 jaar gebruikt als zoetstof. Een 'bijwerking' van Stevia gebruik in Japan: het aantal gevallen met ouderdomsdiabetes is stevig gedaald en is in vergelijking met bijvoorbeeld Nederland, bijna te verwaarlozen. Jarenlang is de invoering van Stevia tegengehouden in Nederland en de EU, de lobby van de suikermaffia en de chemische industrie (voor o.a. aspartaam) heeft dit voor elkaar gebokst, uiteraard met behulp van een fiks aantal corrupte politici, die zich vanwege persoonlijk voordeel, voor de foute kar lieten spannen.

Het is dan ook treurig te zien, wat het Voedingscentrum durft te zeggen over Stevia. Via de onderstaande link, ziet u rechts op die pagina, van het Voedingscentrum, het label 'Stevia', waar u na aanklikken o.a. het volgende kan lezen:
Stevia is een veilige zoetstof zolang het gebruik onder de aanvaardbare dagelijkse inname blijft. Aangezien stevia een E-nummer heeft, is het zeker dat je er niet te veel van binnen krijgt......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat een oplichters, eerst stellen, dat je er niet te grote hoeveelheden van moet gebruiken en vervolgens stellen, dat het een E-nummer heeft en je er daarom nooit teveel van kan gebruiken.......... De simpele ziel zal dit niet doorzien.... Trouwens alsof je alle E-nummers maar onbeperkt kan gebruiken, dat is godverdomme een leugen van formaat!!! Daarnaast: als je teveel Stevia gebruikt, wordt het product er op z'n zachtst gezegd niet lekkerder op. Met andere woorden: als je één keer teveel Stevia hebt gebruikt in bereidt voedsel, zal je dat geen tweede keer doen, hoewel met zuivere Stevia, een gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd, waarin dit wordt uitgelegd. Tegenwoordig kan je in de meeste supermarkten Stevia kopen, die met een hulpstof is vermengd, zodat je er net zoveel van kan gebruiken, als je gewend bent te doen met gewone suiker, of rietsuiker.......

In de eerste publicatie vergeten (mijn excuus): Overigens stelt het Voedingscentrum, dat aspartaam veilig is, als je je maar aan de dagelijks opgegeven hoeveelheid houdt, terwijl ook hier het Voedingscentrum stelt, dat het een E-nummer heeft en je er niet teveel van kan nemen...... Behalve als je een stofwisselingsziekte hebt........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

* Hier de link naar een video van twee minuten, waarin het gevaar van aspartaam wordt uitgelegd (alleen Engels). Voor de cookies melding, zie de melding na de link hieronder.

** Hier de link ar de site van het Voedingscentrum en het betreffende artikel. Ik moet u waarschuwen voor eventuele cookies op die site, zo vernam ik afgelopen week......

Zie ook: 'Schippers schiet niet alleen tekort: stelling Voedingscentrum inzake zoetstof, ingegeven door Pepsico, Danone en Nestlé.........'

       en: 'Hanneke Dessing (Diabetes Fonds) optimistisch over besluit Coca-Cola.........'

Voor meer berichten over Stevia, suiker, Voedingscentrum en/of voedselveiligheid, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten