Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 18 augustus 2015

Alliander, de netwerkbeheerder heeft lak aan ministerssalaris en de topgraaiers houden zichzelf vast met een gigantisch salaris, 'anders lopen we weg...' ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Energienetbeheerders hebben de afgelopen jaren geen barst te doen gehad, sterker er schijnt zelfs achterstallig onderhoud te zijn in grote delen van het Nederlandse energienetwerk*, terwijl we met z'n allen een godsvermogen betalen voor de diensten van die netwerkbeheerders.

Alliander is één van die netwerkbeheerders (de grootste), die in feite op kosten van de overheid, het beheer heeft, over een deel van het energienetwerk. Dit redelijk nieuwe bedrijf is opgericht, daar de topmannen schijt hadden aan de regel, dat bestuurders van  (semi-) publieke instellingen, niet meer mogen verdienen dan het ministerssalaris. U snapt natuurlijk wel wie er aan de knoppen van dat bedrijf draaien? Juist de voormalige opperhoofden van de bedrijven, die in Alliander opgingen, Alliander-ceo Peter Molengraaf en financieel directeur Mark van Lieshout, die met een salaris van € 400.000,-- per jaar naar huis gaan (uiteraard is er ook een 'kleine' onkostenregeling)...........

Een kleine reconstructie: de opperhoofden van Liander en Endinet (die later werden ondergebracht in de holding Alliander), Molengraaf en van Lieshout staken de withete koppen bij elkaar, na het besluit, dat bestuurders van (semi-) publieke instellingen niet meer mochten verdienen dan het ministerssalaris. Eén van de twee had een juridisch vriendje, die wel het e.e.a. wist over bedrijfsvoering, rechtsposities en salariëring, dus de drie besloten een balletje te slaan op de plaatselijke golfbaan, uiteraard in werktijd, de heren willen ten slotte wel verdienen, terwijl ze zich inspannen om een 'balletje' in de eigen portemonnee te slaan.

Om een lang verhaal kort te maken: de juridische vriend gaf het advies de eerder genoemde extra Holding op te richten, een Holding waarin de twee netwerkbeheerders Liander en Endinet werden ondergebracht, waarvan Molengraaf en van Lieshout als de topgraaiers functioneerden. Uiteraard benoemden Molengraaf en van Lieshout zichzelf direct tot opperhoofd van die holding (Alliander)......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Kijk en daar kunnen PvdA oplichter Plasterk en het valse PvdA keffertje Kerstens en wie dan ook in het afbraakkabinet Rutte 2, geen bliksem aan doen!! Als ze dat al echt willen: na hun politieke loopbaan willen ze immers net zo vet kunnen graaien als hun partijgenoot, de exorbitante zelfverrijker, PvdA oplichter en ladelichter Kok!!! Hoewel men gistermiddag in de media voor de vorm nog even sprak van schande, schijnconstructies en aanpakken.........

Een woordvoerder van Alliander had een bericht van Molengraaf en van Lieshout voor de media, de heren hadden het gore lef te zeggen, dat er wel zoveel betaald moet worden, vanwege de kwaliteit die ze bezitten....... ha! ha! ha! ha! ha! Daar zitten we echt op te wachten, directeuren die goed zijn, in het oren aannaaien!! 

Eén conclusie kan nu al getrokken worden: waarom heeft Plasterk niet meteen ingegrepen, toen er sprake van was, dat Liander en Endinet in een holding zouden worden ondergebracht??? Het zoveelste (overbodige) bewijs, dat Plasterk totaal niet is berekend op zijn taak, weg met die parmantige hufter!!

* Zie: 'Liander laat weten, dat men rekening moet houden met veel meer stroomstoringen'

Voor meer berichten over/met topinkomens, bonussen, normering topinkomens, Plasterk, Kerstens, Kok en/of schijnconstructies (al gaan de meeste berichten over 'zzp schijnconstructies), klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten