Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 11 augustus 2015

Lucia van Geuns (TNO): als westerse oliebedrijven de Russen helpen met boren in het Arctisch gebied, hebben 'we' meteen controle op die boringen......... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

In de Kots Nieuwsshow van afgelopen zaterdag Lucia van Geuns van TNO, die kwam vertellen over het boren naar olie in het poolgebied. Het viel me mee, van Geuns zei dat het behoorlijk discutabel is, of er werkelijk een kwart van de huidige olievoorraden zou liggen, zoals wordt aangenomen. Ondanks dat er grote risico's voor het kwetsbare ecosysteem zijn verbonden aan het boren in Arctisch gebied, zou je luisterend naar van Geuns kunnen zeggen, dat de tegenstand aangaande boren in het Arctisch gebied, overdreven is..... Niets over de eerste poging van Shell, een paar jaar geleden, die al bijna op een ramp uitdraaide..... Iemand van TNO zou toch in een paar zinnen aan de luisteraars moeten kunnen uitleggen, welke enorme schade het kwetsbare ecosysteem daar kan oplopen, als het mis gaat...... (en daar is het wachten op....)

De Russen hebben dan weliswaar een put in het Arctisch gebied, waar olie wordt gewonnen (volgens mij zijn dat er meer, 'maar goed...'), maar door de boycot kunnen westerse bedrijven de Russen niet bijstaan, aldus van Geuns..... Volgens mij valt de oliewinning niet onder die boycot en werkt Shell ook nog steeds samen met Gazprom in het Russisch poolgebied, de olie wordt alvast wel verwerkt in Rotterdamse raffinaderijen, van o.a. Shell........ Van Geuns beluisterend, kan je niet anders concluderen, dan dat westerse oliemaatschappijen heel goed olie kunnen winnen in het poolgebied, maar zou het juist met de Russische winning fout kunnen gaan. Zo vertelde ze dat het maar goed is dat de Russen dit soort operaties niet zelfstandig aan kunnen, daar 'we' door de hulp van westerse oliemaatschappijen, meteen controle hebben, op wat daar in het poolgebied gebeurt......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alsof de westerse oliemaatschappijen als Shell en Total te vertrouwen zijn......  Die van Geuns komt ook al uit het neoliberale land van ooit (dat jammer genoeg steeds meer gestalte krijgt in onze huidige maatschappij, met het schofterige, inhumane neoliberale beleid van afbraakkabinet Rutte 2......)......

Deze TNO truttekut begon nog even over De Krim als het bewijs voor de totale onbetrouwbaarheid van de Russen. Zij zou toch godverdomme moeten weten, dat uit militair oogpunt gezien, de Russen geen keus hadden, immers hun belangrijkste ijsvrije haven ligt nu juist op De Krim!! Dat de NAVO dacht dit zo maar in te kunnen pikken, nadat de VS in Oekraïne een opstand en een staatsgreep op poten hadden gezet (kosten 4 miljard dollar!!!), wil niet zeggen dat dit niet te voorzien was geweest. Bovendien werd die opstand en coup voorafgegaan door een steeds verder opkruipen richting Moskou van de NAVO, tegen de afspraken van die NAVO met Gorbatsjov........ In het westen doen de pers en de politici het voorkomen, dat het westen in slaap was gevallen en verrast werd door de horden van Putin, terwijl het omgekeerde gebeurde: de NAVO is al meer dan 20 jaar bezig met een agressieve expansiedrift!!! Over onbetrouwbaar gesproken........

Maar weer een 'mooi' anti-Russisch praatje, jezus christus!!

Zie ook: 'Shell gaat boren in Arctisch gebied, zonder de beloofde extra beveiliging.........' (klik ook op de 'links' in dat bericht).

Voor meer berichten met/over Lucia van Geuns, TNO, Shell, Arctisch gebied, oliewinning, gaswinning, Gazprom, Greenpeace en/of Arctic Sunrise, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht. Voor meer berichten over De Krim, Oekraïne, NAVO, Rusland en/of oorlog, klik op het desbetreffende bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten