Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 augustus 2015

Sail: de kapitein van de Esmeralda, het Chileense martelschip, weigert gemartelde ex-gevangene aan boord.....

Ruud Bosgraaf was afgelopen dinsdagmiddag te horen op Radio1, in het programma van de neoliberale volvette oliebol van Werven. Er werd uitleg gegeven over één van de schepen, die de Amsterdamse haven aandoen i.h.k.v. Sail. Het betrof de Esmeralda, die onder het dictatorschap van massamoordenaar, beul en verkrachter Pinochet werd gebruikt als plek waarop politieke gevangenen werden gemarteld..... Gevangenen die dat waren omdat ze nadachten over de wereld (intellectuelen, vakbondsmensen, studenten en politici) en die achter het democratisch gekozen bewind van Allende stonden. Allende, de democratisch gekozen president, die met een door de CIA opgezette en van hand en spandiensten voorziene staatsgreep, werd afgezet en vermoord door troepen van Pinochet (op 11 september 1973).

Ruud Bosgraaf was het niet eens met de mensen, die wilden actievoeren bij het schip, tijdens Sail. In 2003 had het nog wel zin, aldus Bosgraaf, toen zou de Esmeralda Delfzijl aandoen, maar de Esmeralda voer destijds, vanwege de protesten, door naar Bremerhaven, aan dat protest zou Amnesty toen wel deelnemen. Sindsdien is er in de ogen van Bosgraaf zoveel ten goede veranderd, dat protest niet meer nodig is...... Terwijl hij daarna eigenlijk alleen maar zaken noemde, die een nieuw protest juist zouden rechtvaardigen. Bovendien is de aanpak van Pinochet en zijn trawanten een uiterst lamlendige kwestie en zijn de straffen die worden uitgedeeld ronduit belachelijk. Dat is niet voor niets, men is nog altijd huiverig voor het leger en een staatsgreep door het leger behoort jammer genoeg nog steeds tot de mogelijkheden in Chili, zeker als de VS die steunt!!! Wat is er tegen om bij de Esmeralda een levensgroot bord te plaatsen, waarop het e.e.a. wordt vermeld, desnoods met een paar actievoerders ernaast, zodat dit bord niet in water wordt geschopt (er zijn immers psychopaten genoeg in Nederland, die nog steeds achter de staatsgreep van de CIA en Pinochet staan en vinden dat er nog veel meer mensen gemarteld en vermoord hadden moeten worden, na die staatsgreep....).

Van Werven liet duidelijk merken, dat hij protest tegen dit schip tijdens Sail maar belachelijk vond, alsof er nog luisteraars zijn, die denken, dat hij een humaan, sociaal figuur zou zijn...... Trouwens over de lul gesproken, hij heeft zich het laatste jaar een nieuwe belachelijke tik eigen gemaakt, als hij 'luistert' naar gasten en tijdens een verhaal een bevestigend 'ja' wil laten horen, doet hij dat door in te ademen, tijdens dat ja zeggen, rsultaat: alsof er een oud wijf dat net uit de 70er jaren is gestapt, in de studio zit.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren was de Esmeralda binnengelopen en een ex-gevangene, die werd gemarteld op de Esmeralda, een Braziliaan, wilde aan boord van het schip gaan, maar hij werd geweigerd door de kapitein!!!

En Bosgraaf: nog steeds van mening dat protest tegen de Esmeralda onzin is??? Klootzak!!!
Wat is de Nederlandse tak van Amnesty een vreselijke klotezooi, dat is trouwens al jaren zo. De (meestal) heren aan de top zitten daar maar met een doel: zoveel mogelijk geld binnen harken en lekker aanzitten bij de grote misdadigers die ons land leiden, of het nu politici zijn, dan wel grote ondernemers, gadverdamme!!!!

Voor meer berichten over/met Chili, Salvador Allende, Pinochet, CIA en/of Sail, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten