Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 18 augustus 2015

Roken in auto's met kinderen moet verboden worden........ AUW!!!!

Kinderarts Jasper Been van het Erasmus MC, pleitte gisteren in het AD voor een verbod aan ouders te roken in de auto, als hun kinderen daarin zitten. Nu zijn de meeste chauffeurs nog lang de kindertijd niet ontgroeit, dus je kan net zo goed een algemeen rookverbod uitvaardigen! Maar dat terzijde.

'Roken verbieden in de auto, als daar kinderen inzitten........' Hoe zit het dan met de uitlaatgassen? Gemiddeld rolt er uit elke uitlaat per kilometer 4 pakjes shag aan ellende, waaronder zware metalen en het levensgevaarlijke ultrafijnstof, dat gaat alles bij elkaar zelfs veel verder dan sigarettenrook.... Aan de inademing van die uitlaatgassen overlijden jaarlijks 18.000 mensen vroegtijdig (vaak na een akelig ziekbed). Bovendien lopen een groot aantal kinderen jaarlijks long- en luchtwegklachten op, door diezelfde uitstoot.

U begrijpt natuurlijk ook, dat diezelfde uitlaatgassen, tijdens het rijden, de auto's binnendringen waarin de niet rokende ouders hun kroost vervoeren....... Wat ongelofelijk hypocriet, dat je daar nooit een arts over hoort, waarschijnlijk omdat ze zelf deelnemen aan het autoverkeer in een stinkend plofmobiel.

Daarnaast: ik weet niet hoe het u vergaat in het verkeer, maar ik kan me de dag niet herinneren, dat ik voor het laatst een rokende chauffeur, in een auto met kinderen op de achterbank, heb gezien.........

Vergeet niet, dat verslaving een echte fysieke en geestelijke ziekte is, wat je toch echt niet van autorijden kan zeggen. Overigens moet je natuurlijk niet roken in een auto met kinderen.

Hup longartsen en andere specialisten: eis dat de auto uit het stadsbeeld verdwijnt, laat zien dat je lef hebt!! Ach, zinloos zo'n oproep, als het om de echte centen gaat, is het altijd zo, dat de centen ver voor gaan op de volksgezondheid....... Waar nog bij vermeld dient te worden, dat de overheid het roken ongelofelijk duur maakt, waardoor de minder draagkrachtigen, meer en meer overstappen op gesmokkelde sigaretten. In feite beboet de overheid daarmee tabaksverslaafden en aangezien verslaving een ziekte is, beboet de overheid chronisch zieken...... Inkomsten aan tabaksaccijns 12 miljard op jaarbasis.......

Voor meer berichten over roken, autorijden, ultrafijnstof en/of 'volksgezondheid en economie', klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten