Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 augustus 2015

Jeremy Corbyn, kandidaat voorzitter van Labour, 'is een grijze muis en een morsig type', aldus Hieke Jippes.........

De Kots Nieuwsshow van afgelopen zaterdag had wat aandacht voor de totaal onverwachte populariteit van Jeremy Corbyn van de Labourpartij. Volgens de oud-correspondent in Groot-Brittannië, Hieke Jippes was Corbyn eigenlijk ingezet als 'lijstvuller' voor de verkiezingen van een nieuwe partijvoorzitter en bepaald niet als serieuze kandidaat bedoeld door de top van de Labourpartij...... Als een met ei bemorste grijze muis, zo werd Corbyn beschreven door Jippes........ Iemand die in de tijd had stilgestaan, daar de rest van Labour allang is getransformeerd tot 'sociaaldemocratisch' (lees anno 2015: neoliberalistisch) en Corbyn nog een socialist van oud kaliber is, aldus Jippes. De partij zou nog maar weinig leden hebben, rond de 100.000 volgens Jippes, maar sinds Corbyn kandidaat is, is er een aanwas van 400.000 leden en u snapt 't, dat betekent bij het neoliberale AVROTROS: de boel wordt moedwillig gesaboteerd... Immers wie gelooft er nog in echt socialisme, waar de regering van Salvador Allende in Chili ooit het dichtstbij heeft gestaan, voor hij door de CIA en het leger van Chili, o.l.v. massamoordenaar, verkrachter en beul Pinochet werd vermoord*. Vermoord in een door de VS opgezette militaire coup (11 september 1973..), en zijn democratisch bewind werd verruild, voor een smerige, uiterst gewelddadige dictatuur......

In Groot-Brittannië leiden meer dan 4 miljoen miljoen kinderen dagelijks honger, althans ze krijgen veel te weinig eten, zodat de scholen proberen deze kinderen extra te voeden...... U hoeft zich niet af te vragen, hoe groot de armoede is gegroeid onder de regeringen van Cameron (en door het neoliberale beleid van Blair, die godbetert voor Labour een paar regeringen leidde, hetzelfde geldt voor zijn opvolger en partijcollega Brown)...... Corbyn wil een echte sociale politiek, dus met name het uitbannen van armoede bij de grote onderlaag en alle ellende die daarbij komt kijken. Voorts wil hij volkomen terecht de privatisering van staatsbedrijven, zoals de spoorwegen, terugdraaien.

Als de ellende maar groot genoeg is, alles veroorzaakt door onmenselijke neoliberale politiek, krijg je vanzelf een grote groep mensen, die of naar extreem links, dan wel naar extreem rechts trekken, zie Griekenland, je zou 'bijna' hopen dat e.e.a. in (linkse) revoluties ontlaadt!!! Maar onze trouwe neoliberale, niet onafhankelijke media stellen gewoon dat de grote onvrede, die resulteerde in een grote aanwas voor Labour in Groot-Brittannië, een opzetje is van de conservatieven (zo zou Labour geen kans maken bij de volgende verkiezingen) en brandt men Corbyn bijvoorbaat helemaal af........

Volgens de bejaarde huppeltrut Jippes zullen andere Labour leden aftreden, mocht Corbyn partijvoorzitter worden..... Eén ding is duidelijk, niet alleen de politiek lust geen figuren als Corbyn, maar ook de media dragen bijvoorbaat hun journalistiek afhankelijke steen bij!!! Godverdomme!!!!

* Zie: 'Sail: de kapitein van de Esmeralda, het Chileense martelschip, weigert gemartelde ex-gevangene aan boord.....'

Voor meer berichten over/met Groot-Brittannië, Cameron, Blair, socialisme, Salvador Allende, Pinochet en/of Chili, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten