Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 6 augustus 2015

Spaanse economie stoomt door, terwijl de ellende voor het grootste deel van de Spanjaarden groeit......

DeBeurs.nl roeptoeterde gisteren halleluja over de Spaanse economie, die 'doorstoomt' aldus het bericht. De Spaanse economie is vorige maand verder aangetrokken, t.o.v. het 'stevige tempo' dat in juni al werd 'gerealiseerd', zo vervolgde DeBeurs. Geen cijfers in dit bericht, dat zal waarschijnlijk zijn, omdat het zelfs niet om een heel procent gaat........

Waar ook met geen woord over werd gesproken, is de grote ellende waar het grootste deel van de Spaanse bevolking zich in bevindt. Of over de mensen die wel aan het werk kwamen, maar die merken dat ze met de nieuwe neoliberale maatregelen, die Brussel de Spaanse overheid heeft opgelegd, nog maar een schijntje verdienen, vergeleken bij hun oude baan, die ze verloren door de bankencrisis van 2008 (en die nog steeds voortwoedt)...... Mensen die zien, dat ze met deze baan niet eens rond kunnen komen en eigenlijk een tweede baan nodig hebben........ Alleen is dat vrijwel onmogelijk v.w. de enorme werkloosheid, die mede werd aangewakkerd door de enorme hervormingen, die het land onder 'het zwaard' van Brussel moest doorvoeren!!!!

Maar de neoliberale machthebbers in Brussel, de banken en de aandeelhouders kunnen tevreden zijn: weer een land, waar slavenlonen kunnen worden uitbetaald, waar arbeiders geen rechten meer hebben en een land waar intussen protest tegen wat dan ook, als een terroristische daad wordt bestempeld...* Kortom een neoliberaal, fascistisch land, waar de ondernemers, via de door hen gecontroleerde politiek, aan de touwen trekken!!!

Uiteraard is de groei die zo wordt geroemd in het bericht, ook die in de eurozone, voor het overgrote deel aan de lage eurokoers en olieprijs te danken............ 

* Zie: 'Spanje (alweer) op weg naar het fascisme........'

Voor meer berichten over de (in feite) staatsgreep die de EU onder het mom van hulpverlening uitvoerde in Spanje, Portugal, Ierland en Griekenland, klik op het label Griekenland, schuldenlanden, bankencrisis, ECB, Europese Commissie en/of IMF, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten