Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 19 augustus 2015

CBS halleluja cijfergoochelaars met 'mooie' werkloosheidscijfers........

Het CBS maakte vanmorgen bekend, dat de kortdurende werkloosheid verder is afgenomen...... In totaal 81.000 minder werklozen (dan in dezelfde periode vorig jaar), die voor korte tijd werkloos waren, nu nog 322.000..... Dat cijfer slaat overigens nergens op, daar met de 'zaligmakende hervormingen' van opvolgende kabinetten, hele contingenten mensen niet worden meegerekend als werklozen, daar hun partner € 10,-- teveel verdient...... In dat schip zitten dan ook een fiks deel van de 81.000 minder 'kortdurende werklozen', zij hebben geen baan gevonden, zoals het bericht van het CBS doet vermoeden, maar zijn met de nieuwe regels snel 'uitgeteld' wat betreft een uitkering (de korte duur van die WW uitkering), ook zij worden niet meer meegerekend in de cijfers, daar hun partner een paar centen teveel verdient........

Zoals gewoonlijk werd dit bericht triomfantelijk gebracht, met andere woorden: voor de zoveelste keer probeert het CBS u te laten geloven, dat de crisis definitief voorbij is, al zijn de cijfers van voor die crisis, die in 2008 begon, bij lange na niet gehaald!!

Zowaar moest het CBS toegeven, dat de langdurige werkloosheid hoger ligt, dan in het tweede kwartaal van 2014, dat zijn er intussen 270.000...... Hier zijn het voor 60% de 45 plussers, die langer dan één jaar werkloos zijn........ Kijk en in die groep zitten veel mensen, die de maximale WW uitkering ontvangen, vanwege lange dienstverbanden! Deze oudere werknemers hebben vaak een partner, die niet werkt, zij hebben het 'geluk', dat ze na de WW nog wel een bijstandsuitkering krijgen...... Moet u nagaan: het CBS rekent bijstandsgerechtigden (meer dan 350.000) niet eens mee als werkloos........ ha! ha! ha! ha! ha! Wat een stel oplichters en wat een verspilling van belastinggeld!!!!

Het zal u niet verbazen, dat het echte aantal werklozen, ver boven de 1 miljoen ligt..........

Voor meer berichten over/met het CBS, werkloosheid, werkloosheidscijfers, WW, bijstand, crisis en/of bankencrisis, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten