Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 22 januari 2022

Oligarchen hebben 1,2 miljard dollar gestoken in de 'democratische' VS presidentsverkiezingen van 2020

Jake Johnson van Common Dreams heeft een artikel geschreven over het onderzoek van 'Americans for Tax Fairness' (ATF), waaruit dit orgaan destilleerde dat de oligarchen in de VS voor de verkiezingen in 2020 het schunnig grote bedrag van 1,2 miljard dollar hebben gestoken, in wat men nog steeds 'democratische verkiezingen' durft te noemen...... Hoe bedoelt u: Russische manipulatie van westerse verkiezingen?? Het totale bedrag is nog veel groter, dit vanwege de bijdrage van Bloomberg en Steyer voor de eigen campagnes, daarmee kom je op een totaal bedrag van 2,6 miljard dollar, ofwel Bloomberg en Steyer hebben maar liefst 1,4 miljard dollar in de eigen campagnes gestoken!!! (hufter Bloomberg is o.a. eigenaar van een media orgaan, dat meerdere nieuwsplatforms bedient)

Niet dat dit onbekend terrein was, immers het is al jaren bekend dat de superwelgestelden kapitalen steken in regionale en landelijke verkiezingen en dat is nog buiten het veel hogere bedrag dat de grote bedrijven van de VS steken in de verkiezingen, ofwel een fiks aantal bedrijven dat geld in de verkiezingen steekt is op de één of andere manier in handen van die welgestelden..... (die zelf ook al geld in de verkiezingen steken....) Daarbij geven de grote bedrijven aan beide partijen geld, 'logisch' daar ze op die manier verzekerd zijn van overheidssteun door de volgende administratie (regering)..... Maar dat was het nog niet beste bezoeker: de massamedia in de VS zijn ook nog eens in handen van oligarchen of groepen van grote investeerders en op die manier kunnen de oligarchen de bevolking manipuleren in het kiezen van de volgende president.... Nogmaals: over manipulatie van verkiezingen gesproken, terwijl men daar ten onrechte Rusland van beschuldigd.......

Uit het voorgaande blijkt ten overvloede nog eens dat de verkiezingen in de VS al lang niets meer met democratie te maken hebben, de grote bedrijven en de oligarchen maken uit wie er wordt gekozen en om te voorkomen dat de grote arme onderlaag de kont tegen de krib zal gooien en voor een andere kandidaat zal stemmen, zijn de mogelijkheden om te stemmen voor die onderlaag nog verder bemoeilijkt in de staten waar de Republikeinen nu aan de macht zijn..... Biden had e.e.a. kunnen voorkomen, maar heeft dat niet gedaan, zoals het afschaffen van het meer dan belachelijke verschijnsel dat 'filibuster' wordt genoemd (bijvoorbeeld een telefoonboek oplezen om te voorkomen dat er wordt gestemd over een bepaalde zaak, wat overigens ook nog eens bewijst dat het politieke 'handwerk' in de VS niet veel beter, of zelfs hetzelfde is dan in de eerste beste dictatuur waar men 'verkiezingen' organiseert.....)

Daarnaast is de politiek in de VS zo corrupt als de hel, maar ja wat wil je als de politici door oligarchen worden gekocht en waar de media hen de hemel in prijzen....... Het één en ander zorgt er ook nog eens voor dat een derde partij naast die van de Democraten en Republikeinen geen kans maakt om werkelijk een verschil te maken, zelfs niet als die partij een enorm bedrag steekt in de verkiezingen zoals het al gegeven voorbeeld van Bloomberg en Steyer..... Uiteraard zijn daarvoor ook de reguliere (massa-) media verantwoordelijk >> de eigenaren oligarchen van die media willen de huidige neoliberaal kapitalistische status quo koste wat kost in stand houden en daarbij is er geen plaats voor een derde partij..... ('een derde partij zou de zaak ernstig kunnen verstoren en dat moet ten allen tijde worden voorkomen, veronderstel dat de oligarchen en grote bedrijven echt belasting moeten gaan betalen!!!') Vandaar ook dat die media om het hardst schreeuwen dat de sociale media moeten worden gecensureerd >> tja je wilt nu eenmaal niet dat het volk gaat begrijpen dat ze vreselijk worden belazerd door de reguliere westerse media, politiek en bedrijfsleven......

Oligarchen hebben grote aandelenpakketten en derhalve belang bij hoge koersen van aandelen in olie/gas, de wapenindustrie, de farmaceuten, de grote techbedrijven en de financiële maffia, vandaar ook hun grote inzet en die van bedrijven voor verkiezingen, waarbij de enige winnaars de Republikeinen en Democraten mogen zijn....... Vandaar ook dat de progressieven in de Democratische Partij nooit aan de macht mogen komen, immers die zouden het lobbyisme in Washington wel eens flink kunnen verstoren, waardoor de belangen van de oligarchen en en bedrijven ondergeschikt zouden kunnen raken aan die van het volk..... (terwijl dat juist de bedoeling is met een volksvertegenwoordiging!!) 

Niet voor niets ook dat Hillary Clinton een uiterst smerig spel speelde tijdens de Democratische voorverkiezingen van 2016, zodat Bernie Sanders deze verloor.... (overigens herhaald door Biden en zijn team bij de Democratische voorverkiezingen van 2020) Toen e.e.a. bekend werd gemaakt heeft Clinton met haar team de smerige Russiagate leugen in de wereld geholpen...... Die leugen wordt ondanks alle bewijzen van het tegenovergestelde, dus dat Clinton zelf de hoofddader was, nog steeds geventileerd in de westerse reguliere media, waarbij men Rusland blijvend demoniseert als manipulator van de verkiezingen in de VS...... (overgenomen door andere westerse landen (zelfs in ons land..... ha! ha! ha!), ofwel die landen stellen dat ook hun verkiezingen worden gemanipuleerd door Rusland, zonder daar ook maar één steekhoudend bewijs voor te kunnen leveren.....)

Bij het voorgaande moet nog opgemerkt worden dat het verschil tussen Democraten en Republikeinen minimaal is >> zie wat dat betreft ook de maatregelen die Trump nam, zoals die tegen vluchtelingen uit Latijns-Amerika. Tijdens de campagne beloofde Biden daar verandering in te zullen brengen en maatregelen terug te zullen draaien, echter als president houdt Biden deze maatregelen in stand en dat is maar één van de vele zaken die Biden niet aanpakt terwijl hij dat wel beloofde...... (zo worden ouders nog steeds gescheiden van hun kinderen en worden ze beiden gevangen gehouden op een manier die het best te vergelijken is met een concentratiekamp en daarom volkomen ingaat tegen het VN Vluchtelingenverdrag, waarbij de mensenrechten op ernstige schaal worden geschonden......)


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

Sheldon Adelson attends a Trump rally

Sheldon Adelson and his wife Miriam listen as then-President Donald Trump delivers remarks at a rally in Las Vegas on February 21, 2020. (Photo: Jim Watson/AFP via Getty Images)

'Time for Citizens United to Go': US Oligarchs Poured $1.2 Billion Into 2020 Elections

The figure represents a 39-fold increase compared to spending in 2010, the first election held after the widely decried ruling by the U.S. Supreme Court.
 

Jake Johnson

Marking the 12th anniversary of the Supreme Court's landmark Citizens United decision, the advocacy group Americans for Tax Fairness on Friday published a report showing that U.S. billionaires dumped a staggering $1.2 billion into the 2020 elections—a 39-fold increase compared to 2010.

Over the course of the 2020 election cycle, ATF found, America's 661 billionaires contributed nearly $1 out of every $10 spent attempting to influence the outcome and determine who sets policy for a nation of 330 million.

"Billionaires shouldn't get to use their enormous wealth to pick and choose who they want in office."

Nearly a third of the billionaire campaign funding in 2020 came from the mega-rich couple Sheldon and Miriam Adelson—former President Donald Trump's top donors—and former New York City Mayor Michael Bloomberg, who doled out $152.5 million during the 2020 election cycle, not including the $1.1 billion he spent on his own short-lived White House bid.

Democratic businessman Tom Steyer, his wife Kathryn Taylor, and Republican hedge fund manager Ken Griffin also spent big in 2020, collectively donating over $400 million.

Frank Clemente, ATF's executive director, said in a statement that the findings lay bare the "disastrous" consequences of the high court's 2010 ruling in Citizens United v. Federal Election Commission, which toppled longstanding campaign finance restrictions and opened the floodgates to unlimited election spending by corporations and rich individuals.

And the reason billionaires have so much cash to give to political campaigns, Clemente stressed, is that they've been able to accumulate vast fortunes without any real threat of higher taxes. ATF estimated in a separate report out earlier this week that the 10 richest U.S. billionaires have added $1 billion to their combined wealth every day of the pandemic.

"Weak taxation of the wealthy combined with anemic regulation of campaign fundraising have handed America's billionaires outsized political influence to go along with their huge economic clout," said Clemente.

BREAKING: New analysis finds that America's 661 billionaires pumped $1,200,000,000 into the 2020 elections. That's double what they contributed in 2016, and 39x more than they contributed before Citizens United was decided. It's been 12 years. It's time to #EndCitizensUnited.
Image

According to ATF's analysis, the distribution of billionaire cash between Republican and Democratic candidates was pretty evenly split in 2020, with 55% of the total going to GOP campaigns.

"In the 2010 election cycle, billionaires gave $19 million to Republicans and $11 million to Democrats," ATF noted. "By the 2020 cycle, those respective figures were $656 million and $539 million."

"The secret political spending we have seen over the last 12 years has corrupted our political process"

The advocacy organization argued that such campaign donations "are a profitable investment: they buy access to politicians and influence over tax and other policies that can save tycoons billions of dollars."

"While that $1.2 billion 'investment' in 2020 was massive, it totaled less than 0.1% of billionaire wealth (and less than one day's worth of their pandemic wealth growth), leaving almost unlimited room for future growth in billionaire campaign spending," the group warned.

In recent years, members of Congress have introduced constitutional amendments aimed at overturning Citizens United, but none of the efforts have gotten off the ground. A number of state and local governments have also passed resolutions urging Congress to take action to reverse the 2010 decision, to no avail.

"Corporations are not people, and billionaires shouldn't get to use their enormous wealth to pick and choose who they want in office," ATF said Friday. "It's well beyond time for Citizens United to go, and to put real action towards getting big money out of politics. Our democracy depends on it."

Lisa Gilbert, executive vice president of the consumer advocacy group Public Citizen, said in a statement marking the ruling's anniversary that "the secret political spending we have seen over the last 12 years has corrupted our political process toward corporate interests and robbed citizens of authentic representation."

"It plays a large role in the failures to defend our democracy, pass Build Back Better, address climate change, fix our healthcare system, and much more," said Gilbert. "The amount of money flowing into our elections is unprecedented and increases every cycle. A handful of billionaires exert enormous influence over our politics. And as a result, elected officials have grown ever more responsive to the desires of corporations and the ultrawealthy at the expense of their constituents."


Our work is licensed under Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0). Feel free to republish and share widely.

===============================

Zie ook: 'VS met commentaar op de verkiezingen in Venezuela, terwijl het verkiezingsproces in de VS door en door verrot is'

'VS ministerie van defensie, lees: ministerie van (oorlog en) terreur: wordt verdedigd door het westen, terwijl men Rusland en China demoniseert'

'VS propagandamachine onder de loep genomen door schrijver Nick Schou'

'CIA sinds oprichting: murder incorporated: een verdediging gegeven door 'journalist' Annie Jacobson'

'Westerse oorlogshitserij tegen China over Taiwan: in de VS is 52% van de bevolking voor oorlog....' (!!!!)

'Elaine Luria (VS Huis van Afgevaardigden) wil Biden 'carte blanche' geven voor oorlog tegen China' (ook AUKUS komt aan bod in dit bericht)

'Wall Street miljardairs schreeuwen het uit: geen belastingverhogingen! 'Ze hebben het al moeilijk genoeg' met het GameStop fiasco voor shortsellers...'

'Janet Yellen (VS minister van financiën) houdt het vernietigen van bedrijven middels short selling in stand.....'

'Wall Street in rep en roer: GameStop shortsellers bij de neus genomen >> bedrijf en werkgelegenheid gered' (en zie de video in dat bericht!)

'651 miljardairs in de VS zijn sinds maart 1 biljoen dollar rijker geworden o.a. door de Coronacrisis' (en zie de video's in dat bericht)

'Coronavirus: miljardairs in de VS zagen sinds half maart hun gezamenlijk inkomen met 30% stijgen' Een bericht van 21 augustus 2020, sinds die tijd heeft Bezos bijvoorbeeld nog eens 10 miljard dollar extra bij elkaar gegraaid in dat jaar.....

'De grootste diefstal uit de geschiedenis van de mens: inflatie' (en zie het vervolg door op de link hier direct onder te klikken)

'Bonner: How Paper Money Became the Means for Modern Inflation'

'ECB misbruikt Coronacrisis voor totale controle betalingsverkeer en politieke macht: de invoering van een digitale euro'

'Na de ECB wil ook de Fed een digitale munt en zo meer (politieke) macht vergaren'   

'Demonisering van Rusland (en China) door de VS dient als doel een zo hoog mogelijk defensie, uh oorlogsbudget te verkrijgen

'De Fed en andere centrale banken hebben misdadig een nepmarkt ontwikkeld'

'VS presidentschap wordt gekocht met 100 dollar per uitgebrachte stem'

'Joe Biden met dubbel verlies: hij dreigde met een rechtszaak om zo de resultaten van de voorverkiezingen in Iowa tegen te houden van publicatie' Zie ook de links in dat bericht naar meer info over de VS voorverkiezingen van 2020.

'Facebook keurde advertenties goed die waren gericht op neonazi's'

'Michael Bloombergs deelname aan de verkiezingen laten nog eens zien hoe ondemocratisch de VS presidentsverkiezingen zijn'

'Geen rectificaties voor meer dan 2 jaar brengen van fake news over het kwaadaardig sprookje Russiagate'

'Britse militaire geheime dienst bedient zich van moddergooien en andere manipulaties om Europese en VS politiek te manipuleren, zo blijkt uit gelekte documenten'

'Bedrijf dat voor 'Russische bots' waarschuwde, heeft een leger met nep-Russische bots' (!!!!)

''Fake news': alternatieve media en bloggers in het westen zouden onzin brengen, echter niet als dit soort groepen wat roepen in landen die het westen niet welgevallig zijn'

'Democraten deden zich voor als Russen in false flag operatie om Roy Moore (Republikein) zwart te maken tijdens verkiezing.....'


'Media en politiek bepalen waar wel en niet over gesproken wordt >> over manipulatie en desinformatie gesproken'

'Niet Rusland maar Trump beïnvloedt nu al de verkiezingen in Groot-Brittannië'

'Alexandria Ocasio-Cortez grilt Zuckerberg over misleidende advertenties op Facebook: liegen in verkiezingstijd is toegestaan'

'Tulsi Gabbard (Democratische presidentskandidaat) en de gestoken verkiezingen'

'Hillary Clinton manipuleert democratische voorverkiezingen'

'Ollongren (D66 minister) manipuleerde bevolking met beschuldiging Russische manipulatie door desinformatie en nepnieuws' Zie ook de links in dat bericht naar meer berichten over Ollongren en haar leugens.

'WaPo waarschuwt voor Russische digitale controle over de hersenen van VS burgers'

'Trump tracht met fake news het volk te manipuleren en daarmee de EU te schande te maken'

'ALEC is een extreem rechtse lobbyclub: corruptie tot op het hoogste niveau en (echte) beïnvloeding van verkiezingen'

''Geheime diensten in westen geven toe dat spioneren via het G5 netwerk praktisch onmogelijk is........'

'Federale rechter stelt ten overvloede dat DNC geen grond heeft voor zaak te tegen Trumps verkiezingsteam'

'Britse regering weigert RT en Sputnik voor conferentie over persvrijheid..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Waarom de burgers van de VS de illegale oorlogen steunen'

'1984 het boek van George Orwell: niet langer fictie.......'

'Het westen vervolgt journalist Assange, Rusland laat journalist vrij na onrust over diens gevangenschap' (zie daarin ook de links naar andere berichten over Assange)

'De sterkste beïnvloeding van de VS presidentsverkiezingen wordt als volkomen 'legaal' en normaal gezien'

'Avaaz valt met fake news en desinformatie 'fake news en desinformatie' aan......' (zie in dat bericht ook de link naar een ander artikel met een smerige rol van Avaaz)

'Rob Jetten (D66 fractievoorzitter) liegt een fikse slag in de rondte in EU verkiezingspraatje'

'EU verkiezingen: manipulatie ook door lobbyisme is misdadig, zelfs Bas Eickhout (GroenLinks) doet hieraan mee'

'Intel processors al 10 jaar zo lek als een mandje, Intel niet een bedrijf uit Rusland of China, maar uit..... de VS!'

'Gelekte documenten tonen aan dat Google en Pinterest censuur uitoefenen'

'Facebook stelt klimaatsceptisch Daily Caller aan als 'factchecker...' ha! ha! ha! ha! ha!'

'Russiagate: nog overtuigd van bestaan daarvan? Lees dit!

'Robert Mueller lijdt aan dementie en maakt van Russiagate een nog belachelijker verhaal'

'Putin vraagt en Trump levert: een lijst met 'alle goede zaken die Trump voor Rusland regelde''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten