Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 28 januari 2022

Wenen start zaak tegen activist die zich inzet voor Palestijnse mensenrechten en tegen etnische zuiveringen

De 'verse' nieuwsbrief van de beweging Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) komt o.a. met het bericht dat de stad Wenen (Oostenrijk) een zaak is begonnen tegen een BDS activist die opkomt voor de rechten van Palestijnen. Op een affiche van deze beweging waarin sarcastisch wordt gevraagd 'Visit Apartheid' (ofwel bezoek Israël) werd door een onbekende het officiële logo van gemeente Wenen geplakt en op basis daarvan wordt deze mensenrechtenactivist aangeklaagd......

                      https://bdsnederland.nl/wp-content/uploads/2022/01/visitapartheid-1.jpg

Oostenrijk is toch al jaren bezig tegen wat men ook daar antisemitisme noemt, in werkelijkheid gaat het om kritiek op de bloedige vervolging van het verdrukte Palestijnse volk door de fascistische apartheidsstaat Israël...... Het doel van het aanklagen van een BDS mensenrechtenactivist is dan ook de eerste stap naar het verbieden van BDS in Oostenrijk.......

Ongelofelijk dat als in Duitsland, ook Oostenrijk zich laat zien als een staat die fascistisch geweld tegen een verdrukte minderheid normaal schijnt te vinden, alsof de Tweede Wereldoorlog (WOII) de geesten daar niet heeft doen inzien dat verdrukking van minderheden een schandalige vorm van fascisme is en een heel smerige vorm van een mensenrechtenschending..... Om over de etnische zuivering van Palestijnen en de genocide op dat volk door de fascistische apartheidsstaat Israël nog maar te zwijgen.....

Men heeft dus ook in Oostenrijk niets geleerd van de genocide en etnische zuivering op/van Joden, Roma en Sinti...... Eén en ander aan de vooravond van de herdenking dat Auschwitz 77 jaar geleden werd bevrijd door Russische troepen, een herdenking die gisteren en vandaag in een aantal landen, waaronder Duitsland, werd/wordt herdacht......

In de volgende nieuwsbrief o.a.aandacht voor deze zaak en een oproep de petitie tegen vervolging van de BDS activist te tekenen, doe dat ajb en geeft het door, kritiek leveren op de bloedige vervolging van het verdrukte Palestijnse volk heeft niets met antisemitisme te maken, sterker nog: deze kritiek is een vervolg op de verontwaardiging na WOII over het antisemitisme dat tijdens die oorlog leidde tot de genocide op de Joden, Roma, Sinti en homo's..... Voorts vindt je in het schrijven van BDS Nederland een mailactie tegen het besluit van de Nederlandse regering om de subsidie voor UAWC stop te zetten en dat besluit terug te draaien, lees en teken ajb ook deze actie die in feite een petitie is. (ofwel in een paar seconden gedaan)

Hieronder eerst een artikel van BDS Nederland waarin o.a. het stopzetten door Nederland voor de  Unie van Landbouwkundige Werkcomités (Union of Agricultural Work Committees, UAWC) aan bod komt en daaronder een artikel met petitie van Change.org (ook voorafgegaan door schrijven van mijn hand), waar de petitie wordt gebracht door European Legal Support Center (ELSC) over de vervolging van een BDS mensenrechtenactivist in Oostenrijk. Deze petitie van Change.org, is dezelfde als die van BDS Nederland (dat de petitie overnam van Change.org)

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

Etnische zuiveringen van de Negev tot Sheikh Jarrah

Nicole van BDS NL via mlsend2.com


 

2022 is begonnen met onvoorstelbare uitdagingen voor de Palestijnen. Van de Negev tot Sheikh Jarrah wordt mensen het leven onmogelijk gemaakt door de apartheidsstaat. 

De Palestijnse Bedoeïnengemeenschappen in de Negev worden opnieuw bedreigd met uitzettingen en vernielingen. Duizenden mensen hebben geprotesteerd tegen de verplaatsing van Palestijnen in Al-Sa'ua, één van de 36 Palestijnse dorpen die niet door Israël worden erkend, De protesten werden beantwoord met invallen en massale arrestaties door zwaarbewapende Israëlische politie.

Midden in de nacht van 19 januari heeft Israël het huis van de familie Salhiya in Sheikh Jarrah gesloopt en tenminste 18 mensen gearresteerd. De Nederlandse ambassadeur in Israël Hans Docter wijdde er zowaar een tweetje aan, terwijl de nieuwbakken minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in een belletje met zijn Israëlische collega Yair Lapid de hechte vriendschap tussen Israël en Nederland nog maar eens bevestigde. 

Vorige week startten wij een e-mail actie om te protesteren tegen het schandalige Nederlandse besluit de steun aan de UAWC stop te zetten. Je kunt nog steeds mailen als je dat nog niet hebt gedaan. 

De gemeente Wenen is een rechtszaak gestart met de bedoeling BDS Austria de mond te snoeren. European Legal Support Center (ELSC) is een campagne gestart, waar wij uiteraard vierkant achter staan en jullie steun voor vragen. 

In december lanceerden wij de campagne tegen de apartheidsprofiteur booking.com. Binnenkort gaan we actie voeren op straat. Meedoen? Stuur dan een e-mail aan info@docp.nl of laat een berichtje achter op onze socials.

Om Muna Al Kurd te citeren:  “We don’t want people to cry for us or pity us. We want people to do something. To move!” 

Met strijdbare groet,

Nicole Hollenberg 

----------------------------------

Hier het totaal belachelijke antwoord dat ik van Buitenlandse Zaken ontving (de vet gemaakte tekst komt van mijn hand): 

 

RE:Beëindiging samenwerking UAWC

DAM-MOVP DAM-MOVP@minbuza.nl

 

Dank voor uw bericht en uw betrokkenheid. Door de grote hoeveelheid reacties die binnen zijn gekomen zijn wij helaas niet in staat op elk bericht individueel te reageren.

Wij begrijpen uw zorgen omtrent het Palestijnse maatschappelijk middenveld. De Nederlandse regering deelt uw mening dat Palestijnse ngo’s een belangrijke rol spelen en blijvend steun verdienen. Nederland roept met regelmaat Israël en de Palestijnse Autoriteit op om de rol van Palestijnse ngo’s en mensenrechtenverdedigers te respecteren en hun werk niet te hinderen.

De keuze van Nederland om de samenwerking met UAWC te beëindigen staat los van het recente besluit van Israël om UAWC op zijn terrorismelijst te plaatsen. Het kabinet zoekt met andere donoren afstemming om zoveel mogelijk tot een gezamenlijke appreciatie van de Israëlische onderbouwing van dit besluit te komen. Het uitgangspunt blijft daarbij dat de Israëlische informatie voldoende overtuigend dient te zijn om de listings te rechtvaardigen en daar gevolgen aan te verbinden.

Nederland zal zich blijven inzetten voor een twee-staten oplossing, waarbij een veilig Israël en een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat in vrede naast elkaar bestaan. Daarin ziet het een belangrijke en blijvende rol weggelegd voor Palestijnse ngo’s.

Met vriendelijke groet,


Directie Noord-Afrika en Midden-Oosten

----------------------------------------

Nee hoe kom je erbij te denken dat het stopzetten van steun voor de UAWC* iets te maken heeft met het besluit van Israël, NB een terreurstaat, om deze organisatie als terreurorganisatie aan te merken, en dat op basis van 2`personen die contact met het Palestijnse Bevrijdingsfront (PFLP) zouden hebben gehad en 34 personen van wie er 28 die zowel in het bestuur van het PFLP zouden hebben gezeten en tevens verbonden waren aan de UAWC, dan op een andere manier een band zouden hebben gehad met het PFLP.... 

Deze informatie zou er voor hebben gezorgd dat Nederland het besluit heeft genomen om met de steun voor UAWC te stoppen en dat gebaseerd op een onderzoek van een schimmige organisatie met de naam Proximities**, een organisatie opgezet door 'Daan' een voormalig lid van het Korps Commandotroepen en zou als zodanig een aantal moorden en andere oorlogsmisdaden op zijn naam kunnen hebben staan.... Ga me niet nu niet vertellen dat Proximities een onafhankelijke organisatie is, want dat is het uiteraard niet!!! (vergeet hierbij niet dat het overgrote deel van de huidige militairen politiek rechts staat en daarbij altijd partij kiest voor Israël en niet voor het verdrukte Palestijnse volk....)......   

Proximities wijst op de dood van een 17 jarige Israëliër die door een bomaanslag door de PFLP om het leven kwam, terwijl het aantal door de Palestijnen vermoordde Israëliërs niet in de schaduw kan staan van het enorme aantal Palestijnen dat door Israël werd vermoord..... Ondanks dat dit een feit is dat in het westen bekend moet zijn, blijft men achter de bloedige terreurstaat Israël staan....... Terwijl deze terreurstaat ook de EU ontwikkelingsprojecten, o.a. gefinancierd met ons belastinggeld, keer op keer vernietigt...... (alleen dat is al terreur van grote proporties.....)   

Voorts is het uitermate vreemd dat de opvolgende Nederlandse regeringen altijd een hechte vriendschappelijke band hebben met de zittende regeringen in Israël, terwijl deze staat aangemerkt moet worden als een fascistische apartheidsstaat, die zich keer op keer te buiten gaat aan vreselijke terreur tegen het Palestijnse volk..... Israëlische regeringen die zelfs etnische zuiveringen doorvoerden en voeren op de West Bank en in Oost-Jeruzalem, terwijl die illegaal door Israël zijn bezet en die van de Gazastrook een openluchtgevangenis hebben gemaakt, het best is te vergelijken met het getto van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII), waar de op deze kleine strook land wonende Palestijnen deze strook, als de Joden in het getto van Warschau, niet mogen verlaten zonder uitdrukkelijke toestemming van de staat Israël..... Te gek en schunnig voor woorden!!!  

Support Palestinian Rights Advocates in Austria Facing Unjust Lawsuit

European Legal Support Center (ELSC) started this petition to Municipality of Vienna

We the undersigned express grave concerns about the Strategic Lawsuit Against Public Participation (SLAPP) filed by the Municipality of Vienna against a group of Palestinian rights advocates in Vienna. We urge the Municipality to drop this meritless lawsuit, which contributes to the rising climate of repression in Austria targeting individuals and groups demanding justice and equality for Palestinians.

BDS Austria is part of the Palestinian civil society-led BDS movement. Based on the experience of activists who challenged South-African Apartheid, the movement uses non-violent means to demand the end of the systematic oppression and discrimination of Palestinians, in line with international law and universal human rights principles. What BDS Austria stands for is solidarity and justice, values that we all share.

In August 2021, a poster representing Palestine and stating “visit Apartheid” along with the official logo of the Municipality of Vienna, was placed by unknown persons over a billboard in Vienna. BDS Austria posted a picture of this poster on its social media, ironically commenting on the City’s official acknowledgment of the Israeli Apartheid regime.

Now, a member of the group is facing a lawsuit with legal costs and damages that could amount to €35.000. The Municipality is claiming defamation and is directly referring to its anti-BDS resolution. By suing the advocate over a social media post, the Municipality of Vienna is deliberately targeting BDS Austria in order to silence them.

We are alarmed by efforts to stigmatise human rights defenders and to intimidate them with frivolous lawsuits, which have a chilling effect on the right to freedom of expression and amount to disinformation. Attempts to silence BDS Austria are part of a broader anti-democratic trend of repression, attacks, and smear campaigns against Palestinian rights advocates. Just like in Germany, increasing efforts to silence critical voices have a common denominator: anti-BDS resolutions. The City of Vienna adopted its resolution in 2018, followed in 2019 by the Graz City Council’s motion. On 27 February 2020, the Austrian Parliament passed a motion condemning the BDS movement and calling on the Federal Government to deny BDS initiatives financial support and the use of public spaces.

These motions lead to discriminatory policies and practices against Palestinian rights advocates and increase the personal and professional risks they face in holding Israel accountable for its human rights abuses. Ultimately, these anti-BDS motions represent an unreasonable, disproportionate and unlawful limitation of the rights to freedom of expression, association and assembly of human rights defenders and should be firmly opposed, as many German Courts already acknowledge. The European Court of Human Rights (ECtHR) rejected the criminalisation of boycotts directed against Israel in support of Palestinian rights last year and affirmed BDS as a legitimate exercise of freedom of expression.

We cannot remain silent about this deeply concerning anti-democratic pattern. Therefore:

-        We strongly urge the Municipality of Vienna to drop its lawsuit against the activist of BDS Austria;

-        We call on the Austrian Parliament and local authorities to immediately repeal their anti-BDS resolutions and ensure that Palestinian rights advocates can fully exercise their fundamental rights to freedom of expression, association and assembly.

This petition was initiated by the European Legal Support Center (ELSC), the first and only organisation defending and empowering Palestinian rights advocates in Europe. The ELSC is legally supporting the activists of BDS Austria with lawyer Elisabetta Folliero. You can read the case-summary “Municipality of Vienna vs. BDS Austria” on the ELSC website.

This petition is co-sponsored by the European Coordination of Committees and Associations for Palestine (ECCP), a network of 43 European organisations and solidarity groups from 18 European countries, dedicated to the struggle of the Palestinian people for freedom, justice and equality.

==============================================

Zie: 'Rutte 3 heeft op de valreep misdadig de subsidie voor de UAWC stopgezet'

** Zie: 'Nederland stopt financiering UAWC na “zeer zorgvuldig” onderzoek Proximities' Goed dat Proximities, die dit onderzoek uitvoerde, in de kop al het 'zeer zorgvuldig' tussen aanhalingstekens heeft gezet, terwijl er geen sprake was van zorgvuldigheid en het rapport zelfs toegeeft dat de leden van UAWC zich niet met terreur hebben beziggehouden......

--------------------------------------

Voorts zie: 'Israël gaat ongestoord door met etnische zuivering van Oost-Jeruzalem met schunnige NOS berichtgeving'

'Israëlische 'kolonisten' vallen Palestijnen aan met grof geweld op de illegaal door Israël bezette West Bank......'

De 'Midden-Oosten kerstboom' tot ontploffing gebracht door Israël, Saoedi-Arabië, de VS en haar NAVO-partners'

'Pro-Palestijns activisme de mond gesnoerd door ultra rechts en fundi-christenen'

'Bezette West Bank: zelfs de olijfbomen van Palestijnen worden vernietigd onder bescherming van het Israëlische leger' (!!!!)

'Gevechten in Beiroet (Libanon) volgens BBC W.S. de schuld van Hezbollah' Ten tijde van deze gevechten op 14 oktober 2021, amper of geen belangstelling in de westerse media, behalve de BBC dan en die durft de schuld in de schoenen van Hezbollah te schuiven, totaal belachelijk!!

'Project Nimbus: techbedrijven steunen apartheid en ander Israëlisch geweld tegen Palestijnen'

'Palestijnse gevangenen worden collectief gestraft voor ontsnapping 6 gedetineerden'

'Rashida Tlaib (lid huis van afgevaardigden VS) wordt gedemoniseerd vanwege haar steun voor het verdrukte Palestijnse volk'

'Bennett (Israëlische premier) in VN: Israël is een baken van licht en vrijheid en haar steunen is een morele keus....' Waar haalt deze schoft het gore lef vandaan??!!!

'Palestijnse gevangenen worden collectief gestraft voor ontsnapping 6 gedetineerden'

'Israël dreigt weer 16 Palestijnse families uit hun huis te zetten: etnische zuivering van Oost-Jeruzalem gaat gewoon door'

'Dagelijkse Israëlische terreur tegen het verdrukte Palestijnse volk'

'Israël ontvoert op de West Bank en Jeruzalem Palestijnen, waaronder kinderen, dat zou Loekasjenko moeten proberen......' (!!!!)

'Israëlische militairen vermoorden 11 jarige jongen en 20 Palestijnse winkels met de grond gelijk gemaakt'

'Israël martelt 60% van de gevangengehouden Palestijnse kinderen.......' (!!!!) Waar je het gevangenzetten van kinderen al moet aanmerken als een heel ernstige vorm van marteling.....

'Pegasus spyware toch volop gebruikt in Duitsland i.t.t. eerdere berichten' Pegasus is van het Israëlisch bedrijf NSO.

'Israëlische oorlogsmisdaden tijdens de oorlog tegen de Palestijnen in de openluchtgevangenis Gazastrook'

'Palestijn gearresteerd voor verkeersovertreding: in 4 dagen tijd doodgemarteld in gevangenis' (!!!!)  Dit soort zaken wordt in het hypocriete westen niet als terreur gezien, dat geldt ook voor veel van de volgende links, zoals de eerste 3 volgende......

'Israël vernielt huizen van Palestijnse families in Silwan en al-Bustan'

'Silwan (buitenwijk van Jeruzalem): de huizen van 170 leden van een Palestijnse familie worden met de grond gelijk gemaakt'

'Israël massamoordt door en Palestijnen zijn een niet gelijkwaardige partij' (!!!!)

'Israëlische leger vermoordt vreedzame demonstrant op West Bank'

'Great Return March: 1 jaar protest, 1 jaar massamoorden, 1 jaar westerse anti-Palestijnse propaganda' (een bericht van 30 maart 2019)

'Israël 'onderzoekt' 11 van de 189 door haar gepleegde moorden tijdens de Great Return March' (en zie de links in dat bericht!!)

'Israël steelt 141 miljoen dollar aan belastinggeld van de Palestijnse Autoriteit'

'Israëlische 'Friends Tweet' komt als een boemerang terug met de gruwelen die Israël begaat tegen het verdrukte Palestijnse volk'

'Palestijnse kinderen hebben recht op leven, vrij van onrecht en onderdrukking' (!!!!)

'Zionisten houden pogrom in Oost-Jeruzalem'

'Israel’s ultra-Orthodox Are Its Latest Neo-fascist Thugs' (een opiniestruk van Gideon Levy)

'Israël moet stoppen met het illegaal etnisch zuiveren van Palestijnen uit het bezette Oost-Jeruzalem' (en zie de links in dat bericht!!)

'Racistisch-fascistische aanvallen op Palestijnen in Israëlisch-Palestijnse stad Kafr Qasim'

'Israël gaat wat betreft apartheid nog een heel stuk verder dan destijds het witte minderheidsbewind in Zuid-Afrika'

'Palestijnen hebben het recht en de plicht om in verzet te komen tegen de Israëlische terreur' (!!!!) Een bericht uit 2017 n.a.v. een artikel geschreven door Gideon Levy. (en zie de links in dat bericht)

'Israël onthoudt Gazastrook van humanitaire hulp en brandstof voor generatoren' Brandstof o.a. belangrijk voor de generatoren van medische posten en ziekenhuizen......

'Ankie Rechess met pro-Israëlische propaganda n.a.v. val kabinet Netanyahu - Gantz. Verder Hammelburg die ten onrechte de Corona aanpak van dat land prijst'

'Israeli shelling of Gaza amid virus lockdown brings new depths of misery

'Gaza suffocates as Israel escalates its aggression on the enclave'

'Palestijnse Autoriteit West Bank slaat solidariteitsprotest met Palestijnen Gazastrook gewelddadig neer.......'

'Ankie Rechess (NOS) en de Israëlische 'acties' op de 'Tempelberg': de Palestijnen wilden de boel opjutten en dat is gelukt.......'

'Palestinians Have a Legal Right to Armed Struggle' (met mogelijkheid tot vertaling)

'The al-Aqsa Metal Detectors Aren't A Security Measure' (met mogelijkheid tot vertaling)

'Palestinians and Israelis Killed, Hundreds Wounded as Violence Engulfs West Bank'

'Giro d'Italia neemt Jeruzalem als vertrekpunt, een reden voor veel 'lol' op Radio1......'

Hier nog een artikel over Rechess, deze van het blog van Stan van Houcke: 'Ankie Rechess. Zioniste als NOS-Verslaggeefster'

'Israëlische rechter wijst directeur Human Rights Watch het totaal absurde 'democratische' land uit' (en zie de links in dat bericht!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten