Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 8 februari 2014

Voedselveiligheid en broodje aap verhalen.......

Vanmorgen in de Tros Nieuwsshow o.a. het onderwerp voedselveiligheid, dit n.a.v. de voedselschandalen afgelopen week en gedoe rond de NVWA. In de studio Tiny van Boekel (Wageningen Universiteit) en Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Van Boekel werd gevraagd of het toeval is, dat juist deze week weer zaken misgingen, nou dat is het niet, aldus van Boekel, 'ieder incident is er een te veel, maarrrrrrrrrrr er is wel erg veel media aandacht voor......' Of deze zaken het topje van de ijsberg zijn, kan van Boekel dan ook niet stellen, hoewel hij eerst zei, dat het geen toeval is...... ha! ha! ha! ha! ha! (die man is hoogleraar.....)

Marc Jansen van het CBL over de herkomst van de producten: 'ja het is moeilijk te achterhalen waar iets vandaan komt, er zijn te veel schakels (een levering, die van de ene schakel naar de andere gaat, enz.). Maar wij doen er alles aan, om dit te verbeteren, aldus Jansen.

Van Boekel en Jansen gaven wel aan, dat het uiterst lucratief is om te frauderen, zo is de maximale boete € 30.000,--, terwijl een container met vlees een winst van € 60.000,-- oplevert......... Over het rondleuren met voedsel over de wereld (soms met hetzelfde product tot 3 keer toe!!!!), zei van Boekel, dat 'we' niet moeten vergeten, dat dit altijd al zo geweest is, hij noemde de Nederlandse specerijhandel (in de gouden eeuw), alsof men toen met die schepen, die nogal eens vergingen, de wereld 3 keer rondvoer........ Natuurlijk moest van Boekel, van de universiteit die werkt en lobbyt voor het bedrijfsleven, nog even kwijt, dat we niet moeten vergeten dat er veel goed gaat....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hé flapdrol, dat mag je hopen ja, het is normaal en zelfs uiterst noodzakelijk dat alles goed gaat als het om voedsel gaat.......... Ongelofelijk! Van Boekel schijnt dit wel vaak te benadrukken.

Tijdens dit onderdeel werden nog wat 'broodje aap verhalen' doorgeprikt, zoals die, waarin gesteld wordt, dat elk ei met salmonella is besmet, dat zou een hoofd van de NVWA hebben gezegd. Je reinste flauwe kul, al kan een ei, dat je eet besmet zijn............ ha! ha! ha! ha! Dan kan je er maar beter vanuit gaan, dat elk ei besmet is, jezus wat een zak! Maar ook het verhaal over broodverbetermiddel, waar haar in zou zitten, is een broodje aap verhaal, het is een vegetatieve toevoeging, waar van Boekel aan toevoegde, dat als je dit middel niet aan brood toevoegt, het brood na een dag al bedorven is......... Nogmaals, deze koekwous is godbetert hoogleraar voedselkwaliteit........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! Uw Azijnpisser bakt al drie jaar lang z'n eigen brood, uiteraard zonder broodverbetermiddel, dat brood is in de koelkast langer dan een week houdbaar!!!

Dan nog de rol van het CBL, als ik het goed begrijp, is dat ook al een 'slager die z'n eigen vlees keurt'. Dat zelf keuren, gebeurt ook als door de SVVW, de Stichting Voedsel Veiligheid Inspectie Wageningen ('toevallig' ook in Wageningen.....), deze organisatie heeft toestemming van de NVWA gekregen om zelf levensmiddelen te controleren, o.a. brood...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten