Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 18 februari 2014

Wouter van Dieren vliegt weer eens uit de bocht

Vanmorgen was grootgraaier Wouter van Dieren te gast bij BNR's  slijmkwijl Paul van Liempt. Wouter van Dieren, u weet wel de NCRV 'milieu-goeroe', die geen moeite heeft met gasboringen onder de Waddenzee (kokkelvisserij is veel erger) en die pleitte voor het openhouden van Borssele, daar dat 500 miljoen opleverde voor zijn goede doelen.

Om met dat laatste te beginnen, leuk die 500 miljoen, maar wat zijn de kosten voor de belastingbetaler, als het fout gaat met die kerncentrale, daar lult van Dieren niet over en dan heb ik het niet eens over de grote gezondheidsrisico's van kernenergie. Natuurlijk zegt hij groot tegenstander te zijn van kernenergie, maar Borssele kon niet gesloten worden, het is eigendom van een particuliere organisatie en er was geen juridische reden, waarom de centrale gesloten zou moeten worden, aldus van Dieren......... Als een regering in het kader van het milieu en de volksgezondheid een bedrijf wil sluiten, een bedrijf in een tak van 'sport', waarvoor wereldwijd bewijzen te vinden zijn, dat het een levensgevaarlijke vorm van bedrijfsvoering is, kan een regering desnoods over een gerechtelijke uitspraak heenstappen en dat bedrijf wel degelijk sluiten! Alleen past dat niet in de manier van werken, die van Dieren gebruikt, lekker lullen met vrinden, die uiteindelijk ooit wel eens in zullen zien, dat kernenergieopwekking gestopt moet worden....... Ach en dat met het openhouden van die centrale, de hoeveelheid op te slaan kernafval doorgroeit, afval waar we bij god niet van weten, wat ermee te doen, maakt 't uit, dat zien de komende generaties wel, wie dan leeft, die dan zorgt!!!

Op dezelfde manier liet van Dieren zich chanteren in het geval van gasboringen in de Waddenzee. Het is beter de kokkelvisserij te verbieden, die richt veel meer schade aan. Tegenstanders als Greenpeace, snappen niets van de Waddenzee, aldus van Dieren, die er alles van snapt, hij kijkt immers vanuit zijn huis uit op de zeehonden van de Waddenzee........ Van Dieren noemde nog wel de aardgasbevingen in Groningen, die evenals de enorme bodemdaling daar, al jaren door 'echte' deskundigen werd ontkend. Maar nee, van Dieren weet zeker, dat dit niet zal gebeuren met de Waddenzee en als tegenprestatie voor dat boren naar gas onder de Waddenzee, werd de kokkelvisserij verboden, alsof beiden niet gigantisch fout waren en zijn!!!!!

Ook schaliegasboringen zijn geen probleem volgens van Dieren, al snapt hij daar niets van, zoals hij stelde, maar je kan wel een succesvolle boring op maar 1 plek doen, aldus de ondeskundige op dit gebied..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Maar zo zei van Dieren: "There is never a free lunch", met andere woorden: het kan schade en geld kosten.............

Met een 'vriend' als van Dieren, hebben de milieuorganisaties geen vijanden nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten