Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 februari 2014

Banken maken u verantwoordelijk voor hun eigen falen, een extra 'bedankje' voor de grote crisis, die zij veroorzaakt hebben!

Werkelijk ongelofelijk, o.a. de Consumentenbond en de overheid hebben de banken groen licht gegeven om bij 'fishing', of andere diefstal van uw rekening, u te controleren op 10 punten van beveiliging, zoals minimaal 1 keer per 2 weken je saldo controleren, software beveiliging, die voldoet aan de eisen die banken stellen (kunnen ze ook nog eens lekker aan verdienen, door alleen bepaalde beveiligingsprogramma's te erkennen als afdoende....).

Weet u nog? In de 80er jaren kwamen de eerste pinautomaten en de baliemedewerkers zeurden aan je kop, of je ajb mee wilde doen, henzelf werkloos te maken. Dat is goed gelukt, er zijn praktisch geen gewone bankfilialen meer over, zelfs de pinautomaten beginnen schaars te worden. Sinds een aantal jaren moet iedereen zo nodig aan het internetbankieren en nu velen dat daadwerkelijk doen, stellen de banken de klant zelf verantwoordelijk voor een lam softwaresysteem, waar slimme boeven geld van kunnen stelen. In de komende tijd, als er ten onrechte geld van uw rekening is geschreven, mag de bank zelfs toegang tot uw computer eisen, voordat zij besluiten of u wel of niet schadeloos wordt gesteld!!! Geloof mij maar, dat er altijd wel een reden te vinden is, waarom u uw geld niet terugkrijgt. Nu zult u denken, dat er dan wel ongelofelijk veel gestolen zal worden, in de orde van grootte, te vergelijken met de bedragen die de banken sinds 2007 verloren, u weet wel de vele miljarden waar wij met z'n allen via de belasting voor mochten dokken*, maar nee hoor, het gaat om 4 miljoen per jaar.............. Volgens mij is dat ongeveer in dezelfde orde van grootte, van wat er voor het internetbankieren van rekeningen werd gestolen.........

Je kan gerust stellen, dat de banken weer goed bediend zijn, door onze overheid en de Consumentenbond, als dank voor het 'orde op zaken stellen', wat betreft risico's nemen, of bonussen (ja, die zijn een stuk lager, maar de jaarsalarissen een stuk hoger....). Dezelfde banken die kost wat kost willen voorkomen, dat u uw bankrekeningnummer mag behouden, zelfs met het belachelijke IBAN systeem kan dat niet. Staatsbank ABN-Amro, die al wat jaren wordt geleid door de incapabele VVD sjacheraar en 'komediant' Zalm, hebben er zelfs een truc voor uitgevonden: een bankrekening koppelen aan een verzekeringspolis........... Wat trouwens al heel vreemd was, dat verzekeren door de banken, waarom mochten de banken, na het gigantische debacle van 2008 doorgaan met zaken, die met het bankbedrijf geen flikker te maken hebben?!!! Dit nog naast het feit, dat de banken de 4% buffer, die de banken van Dijsselbloem aan moeten houden, veel te hoog vinden, terwijl deskundigen terecht stellen, dat zelfs 20% aan de magere kant is!!!
Ongelofelijk!

Wat doet de Consumentenbond eigenlijk bij een dergelijk overleg, en tekent dan uit naam van de consument, voor een akkoord dat slecht uitpakt voor diezelfde consument? Zit daar soms ook al een oud-politiek volksverlakker aan de top?

*Dubbelop: voor de tegoeden van de banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, op bijvoorbeeld Griekenland, kreeg dat land vele miljarden aan belastinggeld uit de EU landen, waarmee....... deze instellingen deels schadeloos werden gesteld.... goed hè?!!!

Bron o.a.: Dirk Poot in de Tros Nieuwsshow van afgelopen zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten