Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 19 februari 2014

Muzikaal recept tegen de leugens van Rutte c.s. aangaande de mensenrechtengesprekken met Putin

Muziek is uiterst geneeskrachtig, dat is zelfs wetenschappelijk al een paar keer vastgesteld, onze blogdruïde P. Pisser was daar al jaren gelden van op de hoogte. Hij hield zo'n 40 jaar geleden al lange sessies, waarin hij de luisteraars verraste met door hem geselecteerde muziek, al moet ik eerlijk toegeven, dat de geestversterkende middelen altijd ruim voorradig waren tijdens deze sessies. Door een paar antirokers kwam hij erachter, dat ook zonder die middelen, je je geest kon verruimen, door helemaal op te gaan in de muziek. Toen ontstond bij de dr. al de idee, om recepten uit te delen aan belangstellenden, ook liefhebbers, die al lang over een fiks vergrootte geest beschikten. namen zijn recepten af, voor een gezellige avond thuis, of in de kroeg. Toen hij mij hoorde over dit blog, stelde hij dan ook meteen voor zijn recepten hierop te plaatsen, intussen is gebleken dat dit een groot succes is, reacties van over de hele wereld, stromen de inbox van dr. P over! Zijn recepten zijn van dezelfde kwaliteit, als pakweg 35 jaar geleden, maar hij is intussen wel meer 'maatschappelijk geëngageerd' geworden en maakt zich bijzonder druk, over hoe onze 'democratie' steeds verder wordt uitgehold, hoe politici onbeschoft glashard zitten te liegen voor camera's en onze privacy te grabbel wordt gegooid. Om nog maar te zwijgen over hoe de aarde 'duurzaam' naar de kloten wordt geholpen.

Des duivels was dr. P toen hij vanmorgen bij mij aan de deur kwam, dit keer maakte hij zich kwaad over de uitspraak van de Raad van State, waardoor de levensgevaarlijke kerncentrale van Borssele nog 20 jaar mag openblijven, terwijl deskundigen de laatste jaren, de ene na de andere waarschuwing afgeven, tegen het openhouden van die centrale. 'Wat denken die nitwits? Dat ze verstand hebben van een technologie, waar zelfs de wetenschappers die ervoor waren en zijn, al zo vaak op hun bek zijn gegaan', er volgden nog een paar vloeken, toen dr. P op Wagneriaanse klanken uit zijn windpijporgelfiets, de straat uit fietste.....
Vandaag begint dr. P met een album van Fleetwood Mac, het 1ste deel van 'Live At The BBC', geweldige opnames, vaak zonder publiek. Ook rock&roll komt voorbij van doowopperdiewoppop tot rauwe raggende rock, in 50 er jaren stijl, met een geweldige spacetik, mooi!!! Dr. P heeft de smaak te pakken: John Mayall And The Bluesbreakers , met 'So Many Roads', een album nog van voor Fleetwood Mac, met de de latere bandleider Peter Green, bassist John McVie (!) en Mick Fleetwood (de laatste op 1 nummer), terug naar Mayall, een groots blues album!!! Nu we toch in stemming zijn, de letterlijk en figuurlijke bluesgigant Howlin Wolf en het album 'Moanin' In The Moonlight', een ware klassieker, machtig!!! Und jetzt die Elephanten! Kortom iets geheel anders, zelf vind ik 't niet erg aansluiten op Wolf, maar ja wie ben ik? Mau Mau en 'Kraft' uit de tijd van die neue Deutsche Welle, krachtig dekt de lading wel, waar dan weer prachtig op rijmt, jezus wat een bak energie! Kijk hier sluit Ike Yard, met het album '1980 - 1982 Collected', perfect op aan, de groep, die begin jaren 80 haar tijd ver vooruit was, met industriële muziek, die een voorbeeld was voor drum 'n bass, een magisch psychedelisch album!!!! XyphaX neemt over met 'Time of The Year', een ronduit, of vierkant (wat jij wil!), schitterend album!! Tot slot zusters en broeders in het ongeloof, Serart met het wondermooie psychedelische gelijknamige album, genieten mensen!!!!
Maffe reis niet?! Veel plezier!

BROP?    BREP?   BRIP?   BRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten