Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 februari 2014

Essent is zo groen als stinkende, zwarte kolen!

Ingrid Pouw, directeur 'corporate affairs' (ha! ha! ha!)* van Essent,was deze week te gast in BNR duurzaam, daar was zij in discussie met iemand van WISE. Essent, u weet wel de kolenstoker, die zich pionier in duurzame energie waant en het gore lef heeft, dit in het openbaar uit te dragen. Helleveeg Pouw, vond uiteraard, dat er niets mis is met het verstoken van biomassa in kolencentrales, dat is de meest duurzame manier van biomassa verstoken, zei Pouw. Wat zij er niet bij vertelde, maar de woordvoerder van WISE wel, is dat Essent daarmee subsidie voor haar kolencentrales krijgt......!!!!! Ongelofelijk, zo wordt de wereld dus duurzaam naar de kloten geholpen! Elk argument tegen het 'duurzame' etiket van Essent, deed Pouw af als appels met peren vergelijken........
Over die kolencentrales durfde Pouw nog te zeggen, dat dit centrales zijn, die aan alle internationale voorschriften voldoen........ ha! ha! ha! ha! ha! Ja logisch, die zijn door lobby-politici van de grote energiebedrijven, samen met die grote energie leveranciers vastgesteld....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Valt me nog mee, dat Pouw niet begon te pochen op de kerncentrale van Borssele, die van Essent is en die volgens dat bedrijf geen extra grondig onderzoek van de reactorwand behoeft, hoewel in vergelijkbare centrales wel degelijk veel mis is met de wanden.......... De afgelopen week besliste de Raad van State onder voorzitterschap van uw koning, dat deze centrale nog 20 jaar open mag blijven, ondanks de voornoemde gebreken en het gigantisch aantal incidenten in deze centrale de laatste 20 jaar......
Dus Zeeuwen, die vinden dat er niets mis is met deze centrale, je merkt er immers niets van (totdat....), maar toch te maken krijgen met onverklaarbare kankergevallen, u weet waar u moet zijn!!!

Nee echt een lekker 'groen' bedrijf, dat Essent!

* Als er in Nederland over 'affaires' wordt gesproken, gaat het meestal om stinkende zaken, of een geheime liefde, daar één van de twee geliefden getrouwd is, of samenwoont. Eén ding is zeker, als je anno 2014 over een affaire spreekt, heeft dat een fiks negatieve klank! Wat dat betreft past de naam van de functie, die Pouw draagt, daar goed bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten