Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 21 februari 2014

Muzikaal recept tegen het achterlijke verschijnsel zwarte piet en voor het opsturen naar Bratsk, Siberië van vervelende, domme en bange presentatoren

Begin of sluit je dag af met een geneeskrachtig recept van de blogdokter P. Pisser, voor een opgeruimde, scherpe geest. Reis met de dr. door tijd en ruimte, zonder vervuiling kom je zelfs tot ver in het universum en dat alles binnen je eigen geest. Voor je geboorte maakte je al deel uit van het universum, tijdens je leven al net zo en dat zal je blijven doen, nadat je je van je menselijk omhulsel hebt ontdaan. Vergeet niet, dat de schoonheid, die je als mens ziet, een kosmisch gegeven is, waar de mens zorg voor moet dragen, wij hebben de intelligentie om dat te kunnen doen. Helaas wordt die kennis, misbruikt om het tegenovergestelde te doen, voor vluchtige rijkdom en macht, wordt de mensheid, de dieren en de aarde verkracht door enkele psychopaten, die zelfs vergeten zijn, dat zij ook zorg moeten dragen, voor wat zij hun eigen kinderen achterlaten.
Late we proberen eindelijk voor eens en altijd een einde aan deze miserabele, macabere  machinaties te maken. Dr. P wijst je de weg en er zijn velen zoals jij en de dr., mensen die zich als mens verantwoordelijk voelen!

Dr. P was vandaag goed gestemd, met vrolijke klanken uit z'n windpijporgelfiets stoof hij mijn straat in, hij heeft vering op z'n fiets en hij maakt er een sport van om zo te stoppen, dat zijn fiets stilstand nog een paar keer op en neer veert. Lachend vertelde hij, dat Timmermans zich voordoet, als de spil in het Oekraïense conflict, daar moest hij alweer een minuut hard om lachen en dan z'n domme bekakte gezever, zo vervolgde de dr., die daarop weer onbedaarlijk moest lachen. Hij kreeg er geen woord meer uit en had hevig de hik, toen hij lachend en proestend wegfietste.
Vandaag begint de dr. met The Yardbirds, de geweldige band uit de 60 er jaren, die zo veel mooie, psychedelische hits maakte, even wat anders dan de huidige populaire namaakbagger die in allerlei tops terug te vinden zijn, muziek meestal zonder enige ziel. Nummers als 'For Your Love', 'Heart Full Of Soul', 'Still I'm Sad', 'Evil Hearted You' , e.a., nu het album 'Having A Rave Up' (with The Yardbirds), (excuus voor de reclame, dat geldt ook voor latere kutreclames), geweldige muziek uit lang vervlogen, maar niet vergeten tijden! O ja, de gitaristen Clapton en Beck, speelden beiden in deze band (onafhankelijk van elkaar). Nog zo'n meestergitarist uit die dagen, Peter Green met zijn band Fleetwood Mac, nu met een greatest hits album, oké ik weet het daar zijn er veel van, nu is het wel zo, dat in de 60 er jaren singles vaak niet op de lp kwamen, nummers als: 'Need Your Love So Bad', 'Black Magic Woman'' (Van F.M., niet van Santana), 'Albatross' (ja ook al heeft John Lydon dat verboden....), 'Man Of The World' enz. Prachtig werk nog steeds!!! En niet een lullig bandje, zoals de grote nitwit Peter de Bie, ooit durfde te zeggen, over de eerste Fleetwood Mac!
                                      

Vooruit nog een geweldig gitarist, al weet ik niet z'n politieke voorkeur, en dat kan nog wel eens lastig zijn in de VS: Dick Dale en 'Tribal Thunder', wel een meesterlijk album, daar laad je lekker van op!! Aansluitend: System 7 en 'Phoenix', een groots album en uiterst krachtig medicijn, rond het goddelijk gitaarwerk van Steve Hillage, schitterende psychedelische muziek! Nog een uiterst krachtige geneesmiddel, dit keer van Younger Brother  met 'Vaccine', een geweldige psychedelische spacetrip!!! Atoms For Peace sluit daar mooi op aan met 'Amok', uiterst vreemde ingetogen muziek, geweldige zang op trippende ritmes, genieten pieplzz!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten