Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 19 november 2011

De verzekering van de tandzorg, hoe worden wij belazerd?

Vanmorgen werd op BNR (na 10.00u.) melding gemaakt van de verhoging van de kosten voor tandzorg. De verzekeraars verhogen de verzekering daarvoor met 14%, terwijl men minder gaat vergoeden per 1 januari a.s. De verzekeraars doen dit i.v.m. het vrijgeven van de tandarts en orthodontie tarieven, die op diezelfde datum ingaan. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse tandartsen en een tandarts, die aanwezig waren in de studio, noemen deze verhoging een belachelijk hoge. Wilna Wind, directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, leverde commentaar voor de telefoon. Het is mij al vaker opgevallen, dat deze organisatie het verdacht vaak opneemt voor de verzekeraars. Wind wees met een beschuldigende vinger naar de tandartsen, zij zouden de nieuwe tarieven nog niet hebben bepaald en nam het ook nu op voor de zorgverzekeraars. Wind wijst op het verschil in tarieven, die de zorgverzekeraars hanteren, daarmee de solidariteit volkomen op de tocht zettend. Zo van: 'zijn je kinderen volwassen, waarom zou je dan nog betalen voor kraamzorg'? Een bijzonder asociaal standpunt, dat zeker niet thuis hoort bij een consumenten patiënten organisatie.
Wat verdient deze ongelofelijke huppeltrut, met haar 'hippe' kop?

Eén ding is weer zeker, de patiënten zijn voor de zoveelste keer de klos en de zorgkosten stijgen dankzij de helleveeg Schippers met een fiks percentage, terwijl deze idioot niets anders doet dan dagelijks wijzen op de onhoudbare stijging van diezelfde zorgkosten.

Zie ook mijn bericht van afgelopen woensdag:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2011/11/schippers-waarschuwt-de-tandzorg.html

2 opmerkingen:

 1. Het word de laatste jaren steeds duurder. Daardoor zorgen mensen ook steeds minder goed voor zijn of haar tanden. Ze kunnen de kosten niet meer opbrengen en dat snap ik volkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Kim,

  dank voor jouw reactie. Gelukkig is het vrijgeven van de tarieven intussen teruggedraaid. Neemt niet weg, dat het gaan naar de tandarts voor een flink deel van de bevolking te duur is. Vanwege lage inkomens sluiten veel van deze mensen, een zo goedkoop mogelijke verzekering af en hopen dan maar, geen problemen met hun gebit te zullen krijgen. Als de kosten vervolgens wel oplopen, mijden deze mensen de tandarts. Daardoor worden de problemen alleen maar groter en moeten velen uiteindelijk naar de kaakchirurg. De kosten daarvoor worden dan wel weer vergoed.....
  Of mensen hun gebit slechter gaan verzorgen, vanwege de hoge tandartskosten betwijfel ik. Al moet ik toegeven, dat het mijden van de tandarts, bepaald niet bevorderlijk is, voor een goede gezondheid van het gebit.
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen