Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 18 november 2011

Kamp schopt de werklozen na

Alsof het nog niet erg genoeg is dat je werkloos bent geworden, onder meer door het wanbeleid van diverse kabinetten en de banken, krijg je nog even een flinke schop na van het bruinste klootzakje van de VVD, Kamp. Vanmorgen liet hij in Goedemorgen NL (na 9.30u.) weten, dat hij werklozen harder gaat aanpakken. Een tirade waaruit blijkt, dat hij werklozen als parasieten ziet. Als je tegenwoordig nog een uitkering van een jaar of meer krijgt, moet je van goede huize komen, je hebt de verplichting zo'n 3 keer per week te solliciteren en als ook maar lijkt, dat je er met de pet naar gooit, ben je gigantisch de klos. Dat alles ontkent werd ontkent door dit VVD ellende ventje. Als je hem moet geloven gooit elke werkloze er met de pet naar, de enige werklozen die dat doen zijn werkloze politici.
Als voorbeeld voor werkweigering (wat al niet eens kan) noemt Kamp de Rotterdamse haven, zelf kan hij niet werken in het bedrijfsleven en denkt dus, dat havenwerk nog hetzelfde is als pakweg 50 jaar geleden. Veel werk in de haven is specialistisch geworden, dus lang niet voor iedereen een haalbare taak. Het werk, dat bijvoorbeeld door ongeschoolden of slechtgeschoolden gedaan kan worden, krijgt door de werkgevers aldaar een beloning van een appel en een ei, net minimumloon en vaak zelfs een stuk daaronder. Het is als bij de tuinders en boeren, die klagen dat ze geen Nederlanders voor het werk kunnen vinden, terwijl ze het verdommen mensen een fatsoenlijk salaris te geven voor het gore werk. De praktijk toont telkens weer, dat deze landbouwers mensen uitbuiten voor een grijpstuiver voor veel te veel uren, zonder de Arbowet in acht te nemen en als het even mee zit, ze ook nog eens voor een kapitaal huisvesten in een veredelde toilet.
Kamp noemde wel de lage werkloosheid in Nederland, de laagste van Europa (dat is niet zo, maar is inderdaad bijzonder laag), misschien moet Kamp eens kijken hoe dat komt.

Kamp is goed in het beschermen van de werkgevers belangen en die van de welgestelden. Met zijn smerige insinuerende praatjes laat hij eens te meer zien, dat zijn hersenen flink bruin gekleurd zijn, jezus wat een schoft!

Toevoeging: Ploert Kamp wil dat mensen verhuizen als ze werkloos zijn en elders een baan kunnen krijgen. Laten we dan alvast tentenkampen naast alle bedrijfsterreinen inrichten, je kan tegenwoordig niet meer rekenen op een vaste baan, dus vandaag een baan in Emmen, morgen in Maastricht. Godverdomme wat een lul!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten