Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 19 november 2011

Arm en rijk,de staat van de Nederlandse burger door het SCP

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau zijn 'wij' de laaste 10 jaar rijker, gezonder en gelukkiger geworden. Ik weet niet wie het SCP daarvoor ondervraagt, maar zeker is dat zij meer dan 1/3e van de bevolking niets gevraagd hebben, die hebben geen bliksem gemerkt van deze zaken, sterker zij hebben op al deze punten behoorlijk ingeleverd.
Het SCP maakte in hetzelfde rapport gewag van de 'donkere wolken, die zich boven ons hoofd samenpakken'. De reactie van het huidige kutkabinet was, dat de burgers zichzelf tegen de gevolgen van crisis moeten beschermen. Alsof dat ooit anders was, ze bedoelen, dat de grote onderlaag in onze maatschappij nog meer gepakt gaan worden en de overheidshulp nog verder zal verminderen.
Dat geldt niet voor de welgestelden, via belastingmaatregelen, kunnen zij hun kapitaal nog verder vergroten (zoals het beleggen in Nederlandse scheepvaart).
Zo maakte VVD staatssecretaris Weekers deze week bekend, dat de 30% regeling blijft bestaan, de regeling voor rijke 'expats' blijft bestaan, dus deze buitenlanders die hier vaak kapitalen verdienen, betalen 30% belasting, naast alle (belastingvrije) extra's en meestal een giga onkostenvergoeding.
De hypotheekrenteaftrek blijft bestaan, ook voor huizen van 1 miljoen euro of meer. De hypotheekgarantie voor huizen tot € 350.000,-- blijft voorlopig bestaan evenals de in mindering gebrachte overdrachtsbelasting, een maatregel waar nu eigenlijk alleen welgestelden van profiteren.
Aan de bonuscultuur, mede de veroorzaker van de crisis, doet men hoegenaamd niets. Welgestelden betalen hetzelfde voor hun ziektekostenverzekering als de eerste beste bewoner van een 'sociaal-zwakke wijk', voor wie de kosten van deze verzekering vaak meer dan 10% van het netto inkomen bedragen. Heb je geld zat en vergokt op de beurs of voor een kwart procentje meer op een IJslandse bank gezet en kwijtgeraakt, geen nood, uw kabinet vergoedt uw verlies.
Er zijn nog talloze andere voorbeelden te noemen, de welgestelden worden geholpen en de zwakkeren zover uitgeknepen, dat zij straks dakloos op de hulp van kerken en andere weldoeners moeten hopen (die nu al aangewezen zijn op voedselbanken en hun zorgverzekering nu al niet kunnen betalen), te onbeschoft voor woorden!

Ondertussen blijft dit, door fascisten geregisseerde kabinet, zich bezighouden met het naar Nederland halen van de Olympische spelen, volhoudend dat dit geld oplevert, ondanks het nieuwste voorbeeld van het tegendeel: Griekenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten