Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 november 2011

Het CPB, de cijfers over de euro en de EU

Het CPB verzint de cijfers bij elkaar, we zouden per jaar een week inkomen extra verdienen aan de invoering van de euro. Dat bedrag is volgens het CPB € 500,--, het is duidelijk, dat het CPB niet weet wat het weekinkomen van heel veel Nederlanders is, dat ligt ver onder de € 500,--, godverdomme! Het wegnemen van de handelsbarrières zou zelfs een maandsalaris opleveren, nl € 2.000,--. Hier geldt hetzelfde,, als voor het weekinkomen, dat is duidelijk.
Het lulligste aan het CPB verhaal is, dat door de invoering van de euro, bijzonder veel producten en diensten, meer dan verdubbeld zijn in prijs, hoezo houden we meer over aan de euro?
Wie hebben er dan wel (onevenredig veel) geprofiteerd van de euro en het wegnemen van de handelsbarrières? Het welgestelde deel van de bevolking, die voor de invoering van de euro ook al niets te klagen had.
De vraag naar voedselbanken neemt met de dag toe, een groeiend aantal zorgverzekeringen worden door geldgebrek niet meer betaald en een steeds groter deel van de Nederlanders, kan de woonkosten niet meer betalen, een waanzinnig resultaat, mede te danken aan de euro.

Wat zijn de kosten van dit achterlijke orgaan, dat CPB heet, eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten