Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 november 2011

Osterhaus en de belangen van de farmaceutische industrie

Vorige week woensdag was Osterhaus te gast bij Pauw&Witteman, hij was hier vanwege de rechtszaak die het RIVM tegen huisarts van der Linde is begonnen. Het RIVM beticht van der Linde van smaad, van der Linde heeft het hoofd van het RIVM, Coutinho, beticht van belangenverstrengeling. Dit n.a.v. de jaarlijkse griepprik, die aan veel te veel mensen wordt gegeven en waar het nut van die vaccinatie door veel wetenschappers wordt betwijfeld (o.a. verwoord in het geneesmiddelen bulletin). Osterhaus verdedigde Coutinho en betichtte van der Linde van misleiding, vanwege zijn pleidooi tegen de griepprik.

Osterhaus durft wel, als er één is met een flink aantal petten op in de farmaceutische wereld, dan is het Osterhaus wel.

Vreemd, dat de overheid niet allang een grootscheeps onderzoek is gestart naar de hele belangenverstrengeling op dit gebied, de burger wordt het vel over de oren getrokken, mede door de gigantisch hoge prijzen van medicijnen. De overheid heeft wel tijd om dag in dag uit te wijzen op de stijgende zorgkosten en de burger te vertellen, dat deze veel te weinig betaald voor die zorg......

Ik vrees dat met VVD knuppeltrut Schippers hier geen verandering te verwachten is. Zo stijgt de de premie voor de nog verder uitgeklede basisverzekering volgend jaar met 3%, de aanvullende verzekering in sommige gevallen tot wel 40% en de eigen bijdrage met 30%. Dat gaat met de crisis in het achterhoofd, ervoor zorgen, dat nog meer mensen de zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Schippers gaat wanbetalers nog harder aanpakken, gelukkig staan er veel cellen in de Nederlandse gevangenissen leeg........

Op 16 april 2020 een paar kleine aanpassingen inde tekst gemaakt, echter die niets aan het oorspronkelijke bericht hebben veranderd. Voorts een paar labels toegevoegd die op de datum van publicatie nog niet bestonden in dit blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten