Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 7 november 2011

De Griekse en EU crisis, deel 80

De disfunctionerende CDA smeerlap Knapen was donderdag 27 oktober te gast bij Pauw&Witteman, hij was daar om zijn 'licht' te laten schijnen over de Griekse crisis en de zuidelijke schuldenlanden in het algemeen. Kanpen zat lekker te koekwauzen over z'n partijgenoot in het EU parlement en grote vriend van de CDA blunderlul Balkenende, de pedo Berlusconi. Een wollig verhaal over de sancties die in het vervolg genomen moeten worden bij begrotingstekorten in de EU en de euro zone in het bijzonder. Een onafhankelijke commissaris aan het hoofd van een EU commissie, aldus Knapen. Als er intussen namen genoemd worden, blijken dit allen personen met een politieke achtergrond te zijn, hoezo onafhankelijk?
Dan de sancties: neem Griekenland, hoe kan je een land dat door de landelijke en internationale financiële wereld met de politieke 'controle' op de achtergrond, in de put is geholpen nog verder straffen? Er valt geen stuiver te halen, wat overblijft is de burgers van dat land, afhelpen van zo ongeveer alle rechten, pensioenen en eventueel spaargeld. Alsof dat de EU goed zal doen...
Daarnaast zullen landen als Frankrijk en Duitsland als het erop aankomt, net als in het verleden, schijt hebben aan welke regel en sanctie dan ook.

Papandreou leek op het laatste moment toch nog aan de Griekse bevolking te denken en stelde een referendum voor, volkomen terecht en legitiem. De hele wereld donderde over hem heen, en het werd nauwelijks onder stoelen of banken gestoken, dat men zijn kop wilde zien rollen. Intussen heeft Papandreou aangekondigd af te zullen treden ten behoeve van een regering van nationale eenheid. Iedereen blij, nu kan de partij die verantwoordelijk is voor de Griekse crisis, Neo Dimokratia (alweer een zusterpartij van het CDA in het EU parlement) tenminste het land volkomen naar de godverdommenis helpen. Het eerste wat de leider van deze smeerpijppartij gisteren kwijt wilde, was dat men nu kan doorgaan met het verkopen van staatsbedrijven. Ja voor een appel en een ei aan de vriendjes, dat is wel duidelijk. De partijleden van deze partij en alle andere welgestelden in Griekenland (veelal leden van Neo Dimokratia) hebben hun euro schaapjes intussen allang op het Europese droge, waar de gewone Griek vaak de elektriciteit al niet meer kan betalen. 

De onderlaag van Griekenland zal niet de laatste aan de beurt zijn met de waanzinnige voorgenomen hervormingen, de werkgevers likken zich alvast de vieze vingers af. Onder het mom van de crisis pakken we de arbeiders lekker alle rechten af, pensioengelden hoeven straks niet meer betaald te worden door diezelfde werkgevers. En de verantwoordelijken voor deze chaos? Die kunnen gesteund door de diverse overheden lekker doorgaan met hun vieze vuile spelletjes.
Is het beperken van arbeidsrechten en andere rechten, eigenlijk geen aantasting van mensenrechten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten