Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 25 november 2011

Luchtvervuiling en de kosten voor de gezondheidszorg

De luchtvervuiling door industrie en energieopwekking in Europa kost in totaal 169 miljard euro per jaar.
De helft van dat bedrag komt voor rekening van de gezondheidszorg. Met name Oost Europese landen inclusief Nederland en Duitsland zijn de grootste vervuilers (waar een klein land al niet groot in kan zijn!).
In het geklaag over de stijging van de zorgkosten, wordt dit aspect nooit genoemd. Zoals al vaker hier gemeld hoor je Clean Air Nederland en Stivoro nooit over de uitstoot van autoverkeer, dat verantwoordelijk is voor het vroegtijdig sterven van 18.000 mensen per jaar, en een flink aantal luchtwegproblemen bij m.n. kinderen (over kosten gesproken). Hetzelfde geldt dus ook voor voor de luchtvervuiling door industrie en energieopwekking, het is doodstil bij Clean Air Nederland en Stivoro, de hypocrieten die samen met de overheid de burger zand in de ogen strooit, door hun zogenaamde bezorgdheid over de gezondheid van de burger.
Daar kan binnenkort weer de jaarlijkse uitstoot van het vuurwerk aan toegevoegd worden, de meest smerige zooi (o.a. strontium) wordt de lucht ingeslingerd, in een hoeveelheid waar de oude Hoogovens in IJmuiden 2 jaar voor nodig hebben.

De zogenaamde milieusceptici hoor je hier trouwens ook niet over, voor dat tuig gaan de centen voor de gezondheid van mensen en natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten