Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 november 2011

Het CDA en de zorg

Het CDA, de partij van god's eigen rentmeesters, maakte gisteren bekend, dat gehuwden samen moeten kunnen blijven na de opname van één van de twee in een verpleegtehuis. Gehuwden, om de SGP niet in de wielen te rijden, dus samenwonend? pech gehad. Het smerig tuig van het CDA wil mooie sier maken, eerst de ouderen die het niet breed hebben helemaal uitkleden, het persoonsgebonden budget zo ongeveer helemaal wegbezuinigen, de mantelzorg bijna geheel opdoeken en dan met dit waanidee komen. Door het bemoeilijken van de mantelzorg, zal, net als door de inperking van het persoonsgebonden budget, de vraag naar verpleegtehuisbedden enorm toenemen. De mogelijkheid creëren voor het samenblijven van gehuwden, zal bovenop het stijgend aantal patiënten, onevenredig zwaar drukken op het budget van verpleeghuizen. Dan spreek ik nog niet eens over de aanpassing van de inrichting binnen de verpleegtehuizen. Bovendien zal dit het werk voor de verpleegkundigen onnodig verzwaren (die ook nog eens, zoals eerder gesteld, met meer patiënten te maken krijgen), immers de partner van de te verplegen persoon, zal toezien op het werk van de verplegers en voor zijn/haar partner de beste en eerste zorg opeisen. Dit kutkabinet weigert in te zien hoe zwaar en onderbetaald het werk van verpleegkundigen is, grof gezegd hebben ze daar schijt aan.
Wat betreft de mantelzorg, het CDA, de VVD en de PVV weigerden gistermiddag op radio1 (rond 13.17u.) te reageren op kritiek, die volkomen terecht op hun plannen werd geuit.
Reken maar niet, dat het door fascisten geregisseerde kabinet meer geld uit gaat trekken voor verpleegtehuizen. Van de 10.000 extra krachten in de zorg voor ouderen, die door de valswitte haatprofeet Wilders zijn beloofd, komt geen bliksem terecht, zoveel is nu wel duidelijk.
Henk en Ingrid, jullie weten nu hopelijk op wie jullie boos moeten zijn, als jullie ouders geen hulp meer krijgen, of als ze in een overbelast verpleegtehuis worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten