Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 juni 2022

In de VS overlijden jaarlijks 20 miljoen dieren op weg naar slachthuis aldus The Guardian

Vorige week woensdag publiceerde The Guardian een artikel waarin wordt gemeld dat in de VS op jaarbasis 20 miljoen dieren overlijden op weg naar het slachthuis..... Alsof het vreselijke leven dat deze arme dieren hebben moeten leiden (beter: lijden) niet genoeg is, overlijden ze door hitte stress, kou, problemen met ademhaling (runderen) en opgelopen trauma tijdens de reis naar het slachthuis, waar ook in de VS veel te veel dieren in een vrachtwagen worden geschopt en geslagen (wat regelmatig leidt tot botbreuken en ander trauma, wat overigens ook tijdens de rit kan gebeuren daar de chauffeurs van die veewagens als die hier veel te hard rijden*)..... Ook te lange ritten leiden onnodig tot de dood van veel dieren, aldus The Guardian dat onderzoek deed naar deze transporten.... 

Pigs loaded in a truck for transportationA truck carrying pigs was tracked travelling for 32 hours nonstop in the US in August last year, without the animals being unloaded. Photograph: Hugo Borges/AFP/Getty Images

Over The Guardian gesproken: waarom heeft dat nieuwsmedium geen onderzoek in eigen land gedaan, immers The Guardian komt uit Groot-Brittannië en ook daar is het huilen met de pet op als het gaat om vervoer van dieren, zoals meerdere dierenactivistische sites al jaren publiceren....... Blijkbaar is men bang voor de veetransporteurs en de 'boeren', lees: dierenbeulen, die de dieren op transport zetten...... Het is verder goed mogelijk dat de eigenaar van The Guardian, een investeringsgroep die aandelen kan hebben in de doodsindustrie die verbonden is met de intensieve veehouderij.....

Zie de angst in het oog van dit arme dier.....

Het zal me niet verbazen dat The Guardian met opzet niets over schapen zegt, immers ook met die dieren wordt enorm gesold, onlangs kapseisde een schip met een lading van 15.000 schapen in de Rode Zee..... Vanuit Australië verscheept men jaarlijks grote aantallen schapen naar arabische staten, veel van deze dieren komen om in de bloedhete ruimen van die schepen waar ze in feite levend worden gekookt....... Trouwens wat me al decennia lang ergert zijn de mensen die lams- en kalfsvlees eten, vlees van baby's, terwijl de kip die je koopt in de supermarkt in feite kuikens zijn die iets ouder zijn dan 6 weken.... (zo opgeblazen in de zeer korte tijd dat ze leven waardoor ze amper of niet op de poten kunnen staan.....)

Ongeveer 20 miljoen kippen, 330.000 varkens en 166.000 runderen komen dood aan bij slachthuizen in de VS, of overlijden kort daarna. Rond de 800.000 varkens kunnen niet meer lopen als ze bij het slachthuis uit de vrachtwagens worden geschopt en geslagen.... 

Officiële rapporten over hoe de dieren zijn doodgegaan bestaan schandalig genoeg niet, maar dierenartsen en dierenwelzijn specialisten vertelden The Guardian dat (zoals al gemeld) hitte stress, extreme koude en trauma de oorzaken zijn..... Ook veel te lange ritten kunnen tot de dood van dieren leiden, daar ze meestal geen voedsel of water krijgen tijdens de rit...... Vorig jaar werd een vrachtwagen met varkens gevolgd, deze reed 32 uur onafgebroken door en dat in de maand augustus, ofwel met flinke temperaturen..... Een andere psychopathische chauffeur vertelde dat hij in 48 uur van New York naar Mexico was gereden zonder de dieren rust te gunnen noch hen van voedsel en water te voorzien..... Het is hier overigens niet beter dan in de VS, ook hier komt een groot aantal dieren niet levend aan, of komen met zwaar trauma aan zoals botbreuken en ook hier worden dieren veel te lang op transport gezet, waarbij ze op elkaar gepakt zelfs bij temperaturen boven de 30 graden Celsius worden vervoerd..... (boven de 35 graden C. is verboden, al is vervoer boven de 25 graden C. al veel te warm!!)

Afbeeldingsresultaat voor veetransport foto's wakker dierEen foto van een transport met varkens genomen in ons land....

Zoals je ook nu weer kan lezen is het eten van vlees, gebruik van zuivel en eieren de oorzaak van enorm dierenleed. Het is bovendien een leugen dat vleeseten gezond is, die tijden liggen al heel ver achter ons gezien alleen al het enorme gebruik van antibiotica en andere geneesmiddelen die het mogelijk moeten maken dat je een groot aantal dieren in 1 stal kan houden, waarbij bovendien de kans bestaat dat er virussen overspringen op mensen.... In de intensieve veehouderij wordt al antibiotica ingezet die het laatste redmiddel zijn voor de mens die niet reageert op de 'normale' antibiotica, niet voor niets ook dat 'veeboeren' en hun gezinsleden bij opname in het ziekenhuis onmiddellijk worden geïsoleerd, daar de kans groot is dat ze besmet zijn met antibioticaresistente bacteriën....... 

Voorts is het eten van vlees slecht voor een groot aantal organen en kan het bijvoorbeeld maag- en darmkanker veroorzaken, maar ook hart- en nierfalen kunnen het gevolg zijn van gebruik van vlees en zuivel. Als de lever wordt aangetast door vleeseten, kan dat ook gevolgen hebben voor je hersenen (neem wat dat betreft ook de gekkenkoeienziekte >> Bovine Spongiforme Encephalopathie, ofwel: BSE). Het grootste orgaan dat we hebben de huid heeft ook regelmatig problemen door het eten van vlees, zuivel en eieren...... (huiduitslag en zaken als steenpuisten)

Daarnaast zorgt het eten van vlees voor een enorme uitstoot aan CO2, in de EU goed voor meer uitstoot van dat gas dan alle autoverkeer in dat gebied. Verder komen er grote hoeveelheden methaangas vrij in de intensieve veehouderij een 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2..... Ofwel de intensieve veehouderij is een grote aanjager van de klimaatverandering, waarbij ik nog niet de verbranding van oerwoud in Brazilië heb genoemd, verbranding van oerwoud om daar soja te kunnen telen voor diervoer (80% van de wereldsojaproductie gaat naar diervoer....)..... Die soja wordt ook nog eens verscheept met stinkende schepen die ook al een fikse bijdrage leveren aan de klimaatverandering, wat nog eens 'dunnetjes' wordt overgedaan met het transport van dieren, kadavers of onderdelen van kadavers.... Om over het verbranden van slachtafval nog maar te zwijgen...... 

Echter het allerbelangrijkst is het enorme dierenleed dat wordt veroorzaakt door het eten van vlees, zuivel en eieren.... (overigens ook het intensieve houden van 'kweekvis' zorgt voor enorm dierenleed en ook daar wordt antibiotica op grote schaal ingezet, terwijl wild gevangen vis vol zit met gif als kwik.....)

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

(als je het Engels niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate om in Engels door in het menu op Engels te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

Hier het artikel van The Guardian:

More than 20 million farm animals die on way to abattoir in US every year

Guardian analysis reveals toll of heat stress, cold and trauma amid rise in long-distance and more frequent journeys

Animals farmed is supported by
Animals farmed
 
Wed 15 Jun 2022 06.30 BSTLast modified on Wed 15 Jun 2022 06.31 BST

Pigs are seen inside trucks as they are transported to a slaughterhouseAbout 330,000 pigs die each year in transportation in the US, analysis of publicly available data shows. Photograph: David McNew/Getty Images

Tens of millions of farm animals in the US are dying before they can be slaughtered, according to a Guardian investigation exposing the deadly conditions under which animals are transported around the country.

Approximately 20 million chickens, 330,000 pigs and 166,000 cattle are dead on arrival, or soon after, at abattoirs in the US every year, analysis of publicly available data shows. A further 800,000 pigs are calculated to be unable to walk on arrival.

Official records of how the animals died are not published, but veterinarian and welfare specialists told the Guardian the main causes were likely to be heat stress, especially during the summer months, and freezing temperatures and trauma.

The numbers of deaths were likely to have been increased by the long distances some animals are forced to travel and the rising frequency of transporting them.

A truck carrying pigs was tracked while it travelled for 32 hours nonstop across the US in August last year, with the animals kept inside for the whole journey.

A truck departs from a slaughterhouse in California.A truck drops off pigs to be slaughtered in California. Consolidation in the meat sector means animals have to travel longer distances to slaughter. Photograph: David McNew/Getty Images (en een mooie muurschildering om de horror binnen de muren te verbloemen, walgelijk!!!)

Even longer journeys have been reported for animals being transported across the border to or from Mexico and Canada. One trucker told an animal welfare investigator he had driven cattle from the Canadian city of Quebec to Mexico, a journey of almost two days.

Another trucker said he had brought cattle from a small stockyard on the east side of New York to Chihuahua in Mexico, which took 48 hours. The cattle had no water, food or rest during the journey.

Only one piece of legislation governs US animal transport: the 28-hour law, which was first enacted in 1873. The law states that animals must be unloaded, rested for five hours and given food and water if the journey is longer than 28 hours. It does not cover birds.

Piper Hoffman, a legal director for the NGO Animal Outlook, said the law was originally designed to cover animals transported by rail. “It was only in 2006, in response to pressure from NGOs, that the US government acknowledged the law also protects animals transported by truck,” she said.

Despite animal transport investigations by Animal Outlook in 2005, 2012 and 2021 – all of which documented what the NGO alleged were violations of the law – no prosecutions have taken place to date.

In Europe, transporting animals by road is theoretically limited to eight or nine hours, but exceptions and implementation failures mean some journeys are far longer.

The Guardian’s transport-related mortality figures for chickens were calculated by converting US Department of Agriculture (USDA) data showing the weight of poultry meat condemned before slaughter.

The number of pigs is based on USDA’s 2021 slaughter figures and an analysis that found, during the years 2012 to 2015, an average of 0.26% of pigs died after transport, while 0.63% were unable to walk. The cattle figure is similarly based on USDA slaughter figures and an analysis that found an average of 0.49% of cattle were condemned after transport between 2003 and 2007.

Pigs loaded in a truck for transportation A truck carrying pigs was tracked travelling for 32 hours nonstop in the US in August last year, without the animals being unloaded. Photograph: Hugo Borges/AFP/Getty Images

A USDA statistician who reviewed the Guardian’s analysis had no corrections to make to the final figures.

Gwendolen Reyes-Illg, a veterinarian who works with Animal Welfare Institute (AWI), a US non-profit, said research indicates the main causes of death in cattle were “heatstroke, trauma and respiratory disease … [and in] pigs, the main reason is hyperthermia (overheating), especially during summer”.

Additional risks included injuries from slipping in urine and manure, exhaustion, hunger and thirst, said Hoffman.

Dena Jones, a director at AWI, said consolidation in the meat sector with larger and fewer businesses was increasing the distances animals were having to travel to slaughter. An increasing separation between the different stages of production meant animals were also moved, for example, from growing areas to fattening areas and then to slaughter.


Jones said violations of the 28-hour law were likely to be common, “perhaps affecting 10% or more of farm animals transported between states”.

Responding to accusations that it has failed to properly enforce animal welfare regulations, a USDA spokesperson said in an email: “The [US] attorney general is authorised to seek civil penalties against any transporter that knowingly and wilfully violates the 28-hour law. Therefore, any further inquiries about applicability of the 28-hour rule should be directed to the Department of Justice.” The US Department of Justice did not respond to questions.

The USDA did not respond to requests for comment on the number of transport-related animal deaths, nor did the agricultural representative groups the National Pork Producers Council and the American Farm Bureau Federation.

Sign up for the Animals Farmed monthly update to get a roundup of the biggest farming and food stories across the world and keep up with our investigations. You can send us your stories and thoughts at animalsfarmed@theguardian.com

=========================================
* Zie o.a.: 'Stier doodt chauffeur tijdens uitladen van vee bij slachthuis; andere chauffeur verantwoordelijk voor dood kalveren door omslaan vrachtwagen.....'
 
---------------------------------------------- 
Wat betreft stikstof zie: 'Stikstof: de feiten op een rij'
----------------------------------------------

'Ook de productie van mozzarella zorgt voor enorme dierenmishandeling'

'2,4 miljoen kippen 'geruimd' vanwege de vogelgriep en Afrikaanse varkenspest dreigt Nederland te bereiken' De kippen worden massaal vermoord terwijl ze eenvoudig kunnen worden beschermd tegen het virus, echter dat wensen de landen niet waar de export naartoe gaat.......

'Intensieve veeteelt verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer'

'Dierenmishandeling op ernstige schaal: Kamerleden willen vandaag opheldering over export zieke dieren' (!!!!)

'Oekraïne: de oorlog wordt door grote bedrijven misbruikt om regels voor meer duurzame landbouw tegen te houden......'

'EU: stop gruwelvervoer van dieren uit intensieve veehouderij' (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over veevervoer!!

'Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (op dat bericht nog geen censuur op de beelden)

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (!!!!) Met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws.

'Omstreden slachthuis waar dieren voor hun dood werden gemarteld mag weer open: er bestaat geen gerechtigheid'

'In de VS worden dierenactivisten vervolgd die wantoestanden in slachthuizen aan het licht brengen'

'Ormel (CDA 2de Kamer) spreekt schande van de dierenactivisten in megastal Boxtel' (CDA opperschoft Ormel is 'dierenarts....') (22 mei 2019)

'Hysterie over actie in Boxtelse hel voor varkens' (14 mei 2019)

'Boeren vs Extinction Rebellion: 'zoek de verschillen'' 

'Dierenmishandeling op grote schaal: NVWA nog steeds in de fout: ernstig zieke dieren geëxporteerd naar buitenlandse slachthuizen' (23 september 2021)

'Schouten (ChristenUnie minister) moet van de rechter beelden van eendenmishandeling en moord nogmaals bekijken: stop de eendenfok!!'

'Stop de bloedroof bij IJslandse paarden voor de intensieve veehouderij: een petitie van Dier&Recht' (en zie de links in dat bericht!!)

'Dierenmishandeling: organisatie 'Caring Farmers' valt alweer door de mand......'

'Hamletz-vlees Albert Heijn is bepaald geen 2 sterren waard: dierenmishandeling en verwaarlozing

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan'

'Dierenmishandeling: 'Kallemooi' >> dierenactivisten gearresteerd, terwijl zware dierenmishandeling ongemoeid wordt gelaten....'

'Haat tegen dierenactivisten op de radio en een hufter die dieren de nek omdraait..........' (20 augustus 2014) 

'Albert Heijn belazert de kluit met 'scharrel-varkensvlees': het Beter Leven keurmerk is niets anders dan misdadige oplichting van klanten'

'In 2020 waren 575.000 'kippen' al dood voor aankomst bij slachthuis, aldus NVWA.....' (en zie de links in dat bericht!!) zie wat betreft de hypocriete NVWA ook:  

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan' (!!!!) En zie:

'Jaarlijks miljoenen euro’s EU-subsidie naar misleidende promotie zuivelproducten en NVWA neemt geen stappen tegen zware dierenmishandeling door voorzitter FDF' FDF ofwel: Farmers Defence Force, een club van psychopathische dierenbeulen (en zie de links in dat bericht)

'Coronacrisis: zware dierenmishandeling 'tijdelijk' gelegaliseerd en praktisch geen controle op voedselveiligheid door lobby voedselindustrie

Wopke Hoekstra (CDA minister) wil diefstal van huurders gefaseerd afbouwen........' Met aandacht voor het feit dat het CDA de grote promotor is van de intensieve martelveehouderij; opvallend ook dat de ChristenUnie en de SGP daar hetzelfde in staan, terwijl het om de 'schepping' van hun god gaat: ChristenUnie kwaadaardigheid Carola Schouten, de vorige minister van Dierenmishandeling, heeft als lid van het kabinet Rutte 3 in de afgelopen jaren niets gedaan aan de enorme dierenmishandeling in de intensieve veehouderij, sterker nog: onder haar beleid is deze doodsindustrie met meer dan 80 miljoen dieren toegenomen tot een totaal van (houd je vast) 600 miljoen dieren.....

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd'

'Varkenshouder: MRSA bacterie is ongevaarlijk, maar ik zorg wel dat ik en mijn gezin vrij zijn van MRSA...........'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt'

'EU staat op punt alweer miljarden aan belastinggeld weg te geven aan uiterst vervuilende intensieve landbouw en veeteelt'

'Dierenmishandeling: in Nederlandse slachthuizen worden dieren vreselijk gemarteld en dat bij herhaling, varkens worden zelfs levend gekookt.....' (!!!!)

'De reden voor de grote droogtes: landbouw en veeteelt'

'Intensieve veeteelt EU verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer' (!!!!)

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........' (!!!!)

'Ormel (CDA 2de Kamer) spreekt schande van de dierenactivisten in megastal Boxtel' (CDA opperschoft Ormel is 'dierenarts....') (22 mei 2019)

'Hysterie over actie in Boxtelse hel voor varkens' (14 mei 2019)

'Dierenmishandeling: 'Kallemooi' >> dierenactivisten gearresteerd, terwijl zware dierenmishandeling ongemoeid wordt gelaten....'

'Haat tegen dierenactivisten op de radio en een hufter die dieren de nek omdraait..........' (20 augustus 2014)

'Heerema: meeuwenoverlast? Uitmoorden dat tuig!'

'Dijksma: kippen zijn nu eenmaal agressieve dieren.......' (over het kappen van kippensnavels >> Dijksma was in 2013 ten tijde van dit bericht, PvdA staatssecretaris Economische Zaken en ging vooral over landbouw, volgens Wikipedia ging er wat betreft dierenbescherming 'een andere wind waaien' met Dijksma.... ha! ha! ha! Ja een stinkende wind waarbij ze dierenmishandeling nog langer liet bestaan en zelfs heeft gepromoot!!!)

--------------------------------------

Hier nog een extra blok met links naar het omgaan met kalveren, ofwel baby's van koeien:  

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht' Zo is melk bedoeld voor kalveren, de moeder moet in haar korte leven jaarlijks een kalf werpen, om een zo hoog mogelijk productie te garanderen en als deze na 5  jaar terugloopt wordt ze vermoord..... Moeders (van mensen) weten wat het is om een kind ter wereld te brengen en veronderstel dat dit jaar na jaar door zou moeten gaan in mensonterende omstandigheden, waarna de baby wordt weggehaald......

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren' (en zie de links in dat bericht naar andere artikelen over de inhumane intensieve veehouderij!!)

'Kalverhouderij vraagt om overheidssteun en importeert tegelijkertijd 16.800 kalfjes per week uit Ierland' (!!!!) Waarbij deze dieren ernstig worden mishandeld, voorts in dit bericht een door YouTube gecensureerde video, hetzelfde geldt voor een paar foto's en daarvoor is Google verantwoordelijk >> zover gaat de lobby voor de inhumane en barbaarse intensieve veehouderij.... De gebruikers van kadaver en zuivel mogen de enorme ellende en ernstig dierenleed vooral niet zien!!! Voorts zie:

'Doodzieke 'kalverindustrie' op de been gehouden met grote hoeveelheden antibiotica' (!!!!

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....' (!!!!)

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........' (!!!!)

'Kalveren die te licht zijn, worden doodgespoten....... Beschaafde omgang met dieren anno 2016.....' 'Dierenartsen' lenen zich voor deze schunnige zaak..... Zie wat dat betreft ook het rapport onder de volgende link: ''Euthanasie van lichte kalveren'' (!!!!) Bedenk daarbij dat veel 'intensieve boeren' fundamentsalistische christenen zijn die tegen euthansie zijn als het om de mens gaat, de hypocrieten!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten