Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 8 juni 2022

Reizen met 9-Euro-Ticket in Duitsland doorslaand succes

3 maanden lang mag je in Duitsland regionaal onbeperkt reizen voor 9 euro per maand in al het openbaar vervoer (OV), deze aanbieding geldt niet alleen voor de burgers van Duitsland, maar ook voor toeristen. 

Per 1 juni is deze regeling ingegaan en afgelopen weekeinde was het succes zo groot dat treinen te vol waren, men mensen heeft moeten laten wachten en er in de trein geen fietsen konden worden meegenomen. De regeling is zoals gezegd van toepassing op alle vormen van OV, behalve uiteraard vervoer per taxi.

Mocht je belangstelling hebben voor het reizen met een 9-Euro-Ticket in Duitsland, klik op deze link voor uitleg (die helaas in het Duits is gesteld) 

De regeling in Duitsland geeft ten overvloede nog eens aan dat alle OV weer in overheidshanden moet komen, zo kan men van het OV eindelijk een echt alternatief voor de auto maken, al zal men daarvoor ook 's nachts voor goede en regelmatige verbindingen moeten zorgen. (en zorg dat er op het eind van de treinperrons weer mag worden gerookt, te zot dat dit is verboden, wie kan daar in godsnaam last van hebben?!!) Ook zal men iets moeten doen aan de  bereikbaarheid van het OV voor de plattelanders, dus veel meer buslijnen en met een veel groter aanbod, ofwel minstens 2 maal per uur en in de spits 3 keer.

Maak het OV gratis en laat iedereen er geoormerkt via de belasting voor betalen, wie dan alsnog auto wil rijden betaalt dan automatisch extra >> reken maar dat we dan heel snel af zijn van de files!! (en heel veel luchtvervuiling, plus een vervallen van de zogenaamde noodzaak om steeds meer asfalt uit te rollen, ook in natuurgebieden!!) Gratis OV zal bovendien de zorgkosten zwaar verminderen, niet alleen door een fikse vermindering van de luchtvervuiling, maar ook door minder ongelukken tussen auto's en tussen auto's en ander verkeer. (bedenk dat de Nederlandse luchtkwaliteit tot de slechtste van de EU behoort en dat alleen langdurige blootstelling aan auto-uitstoot jaarlijks minstens 18.000 mensenlevens eist en dat jaren eerder!!*)

Zo makkelijk en simpel kan het zijn!!

Uiteraard veel gezeur in de Duitse media over de enorme drukte waarop men overduidelijk niet had gerekend, maar wat maakt het uit, van fouten leer je en nogmaals: reizen per OV is goed voor iedereen en de prijs substantieel verlagen doet wonderen!! (al is geheel gratis OV te prefereren >> zijn we meteen af van de achterlijke poortjes op de stations en de ellende met zwartrijders die tijdens de reis worden ontmaskerd)

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

* Zie o.a.: 'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' (en zie de links in dat bericht!!) Uit dit bericht blijkt dat er veel meer mensen dan de door de regering en anti-rook lobbyisten aangehouden 12.000 mensen jaren eerder overlijden, zelfs meer dan de door overheid eerder aangehouden 18.000 vroegtijdige overlijdens (al blijf ik dat laatste aantal aanhouden) Lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door langdurige auto-uitstoot inademing en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, ofwel ook onder de rokers kunnen er longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's..... (zo rookt een flink deel van de beroepschauffeurs....) Overigens aan roken zouden jaarlijks 20.000 mensen vroegtijdig overlijden.

-----------------------------------

Zie ook: 'Mondkapjes per 1 juni verplicht in openbaar vervoer, 'daar het Coronavirus zich op die datum zal richten op dat vervoer''

'Kabinet en regeringspartijen hebben geen behoefte om zorgverleners vanwege hun inzet op de Coronacrisis structureel meer te waarderen' (13 juni 2020) Met aandacht voor het OV.

'Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) heeft het eindelijk voor elkaar: statiegeld op kleine plastic flesjes' (2 mei 2020) (en zie de links in dat bericht, ook naar artikelen over autorijden) Voor ze staatssecretaris was, stelde ze dat dit een heel belangrijkste zaak was voor haar en D66, echter eenmaal in functie kon e.e.a. niet zo maar......

'Gratis openbaar vervoer, als in Luxemburg, zou geen optie zijn voor Nederland, aldus VU professor Verhoef' (5 maart 2020) 

'Duitsland verlaagt btw tarief op openbaar vervoer met 12%, waar Nederland de btw voor het OV verhoogde' (12 januari 2020)

'Remco Dijkstra (VVD Tweede Kamer): het OV is geen alternatief voor de auto!' Een heel dikke fout van deze neoliberale hufter, immers de VVD heeft 'iets te vaak gezegd' dat het OV wel degelijk een alternatief is voor de auto, wat natuurlijk niet zo is. (19 januari 2019)

'Nederlandse OV duurste in EU, terwijl het bij lange na geen alternatief is voor de auto' (3 januari 2019)

'Dijksma (PvdA) snapt dat Translink vanwege bedrijfsgeheimen niet alle kosten kan openbaren........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (15 februari 2017)

'Schultz van Haegen >> verbreding A27 'vanwege filedruk' en buslijn geschrapt die filedruk A27 kan verminderen......' (17 mei 2016)

'Van der Laan legt OV nog meer beperkingen op: contant betalen moet uit de bus............' (12 februari 2016)

'OV chipkaart? OV gratis!!' (15 oktober 2015)

'OV-chipkaart ingewikkeld: Peter Nouwens wil dat iedereen kan genieten van het openbaarvervoer....... ha! ha! ha! Is er nog iemand, die daarvan geniet??' (9 april 2015)

'Elias wil misschien wel stations met grote parkeerterreinen' (25 november 2013)

'OV Chipkaart, eens een gedrocht altijd.......' (10 juli 2013)

-----------------------------------

En terzijde: 'Belastingschijven onrecht: Rutte 3 knijpt de onderlaag verder af met verhoging belastingtarief, terwijl de welgestelden een belastingverlaging krijgen'

'D66 en VVD willen een 'nationale gemaks toeristenkaart'........... Oei!!!'

'Stientje van Veldhoven hels over 'NS poortjes springers.......' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten