Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 juni 2022

Tweede Kamer moet sluiting voorkomen van GGZ-instellingen

Het kabinet Rutte 4 gaat op de 'gewone zorg' nog meer bezuinigen terwijl er juist een grote behoefte is aan meer ziekenhuisbedden, verpleegkundigen en specialisten en dat zeker voor de intensive care (IC), e.e.a. niet alleen vanwege de vergrijzing die met het jaar stijgt, maar ook voor (echte) pandemieën, zoals de AIVD en MIVD al in 2016 hebben geconstateerd dat Nederland daar niet klaar voor was en het kabinet Rutte 2 daarvoor hebben gewaarschuwd (waarmee ook Rutte 3 en 4 werden gewaarschuwd.....) Volgens deze geheime diensten had Nederland te weinig IC bedden, verpleegkundigen en intensivisten. In plaats van actie te ondernemen hebben Rutte 2 en 3 juist meer bezuinigd op de zorg en het geteisem van de zorgverzekeraars toestemming gegeven nog meer ziekenhuizen te sluiten...... (bij aanvang van het kabinet Rutte 1 had Nederland 2.200 IC bedden, bij de uitbraak van het Coronavirus waren er daar nog 1.100 van over, al zijn er bronnen die dit aantal onder de 1.000 bedden houden......) 

Als gevolg van diezelfde bezuinigingen en daarmee het grote tekort aan vooral IC bedden en daarbij horende verpleegkundigen vond kabinet Rutte 3 het nodig om tijdens de Coronacrisis belachelijke maatregelen als lockdowns, avondklok en mondmaskerplicht in te voeren......(en grote kans dat we hetzelfde binnen een jaar weer voor onze kiezen zullen krijgen, waar men dan wellicht zelfs een vaccinatieplicht aan toe zal voegen, misschien niet voor iedereen maar wel voor bepaalde beroepsgroepen....)

Niet alleen dat: Rutte 4 is ook van zins om GGZ instellingen te sluiten, een enorme schande als je de staat ziet van de geestelijke gezondheidszorg in ons land, daarom ook moet daar juist als bij de 'gewone zorg' meer geld naartoe...... Echter Rutte 4 vindt het belangrijker om jaarlijks 4 miljard extra aan Defensie uit te geven.... Hare D66 kwaadaardigheid Ollongren stelt dat de situatie in de wereld en de oorlog in Oekraïne dit nodig maken, terwijl een aantal van de buitenlandse militaire missies niets anders zijn dan steun voor de illegale oorlogszucht van de VS, terwijl de oorlog in Oekraïne 1 op 1 het gevolg is van de westerse agressie en expansiedrang (-de tegen de afspraken in uitbreiding van de NAVO richting Moskou, -de voortdurende NAVO oefeningen langs de grens met Rusland en haar territoriale wateren, -het raketschild van de VS in Polen, Roemenië en Tsjechië, plus -de NAVO oefeningen met het Oekraïense leger....)

Terug naar de voorgenomen bezuiniging op de GGZ: het voorgaande, dus geen bezuiniging op die zorg, is voorts van groot belang nu blijkt dat veel jongeren in geestelijke problemen zijn gekomen door de al aangehaalde belachelijke Coronamaatregelen* >> het is dus (een grote) noodzaak dat er niet wordt bezuinigd, immers er zijn al lange wachttijden voor de Jeugd GGZ... (overigens grote kans dat veel kinderen van de slachtoffers van de kinderopvangtoeslag, die schandalig genoeg uit huis zijn geplaatst, over een paar jaar psychische hulp nodig zullen hebben....)

DeGoedeZaak (wat een belachelijke naam, 'maar goed') komt met een actie waarmee de Tweede Kamer wordt gevraagd om tegen sluiting van GGZ-instellingen te stemmen.

Lees de  tekst van DeGoedeZaak, doe mee aan deze actie en zegt het voort!! Zoals iedereen in een ziekenhuis kan belanden, is het mogelijk dat je op een gegeven moment ook een geestelijke aandoening oploopt, ofwel het is in ons aller belang dat Rutte 4 stopt op deze onzinnige weg, die bovendien een groot aantal problemen kan opleveren voor de maatschappij >> zie bijvoorbeeld het grote aantal verwarde personen op straat naar wie niemand meer omkijkt....... Voorts is de GGZ van belang om suïcides te voorkomen. Laat men de meer dan schandelijke zorghervorming maar terugdraaien, de zorgverzekeraars hebben veel te veel macht en vreten zelf een flink stuk van de zorgtaart op met hun peperdure designgebouwen, hun topzware directies en het enorme bedrag dat jaarlijks wordt uitgegeven aan reclames en marketing........ Door de huidige zorgverzekering mijden heel veel mensen de zorg om het eigen risico niet te hoeven betalen, dit veroorzaakt uiteindelijk ernstige klachten die de zorg alleen maar duurder maken...... Verder wil ik nog opmerken dat het een schande is dat men de tandzorg uit het basispakket heeft gehaald, terwijl problemen met het gebit kunnen leiden tot ernstige aandoeningen van nierfalen tot en met hartinfarcten....... De hoogste tijd om het systeem met ziekenfondsen opnieuw in te voeren!!

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

De Tweede Kamer kan sluitingen van GGZ-instellingen nu voorkomen

Anouk van DeGoedeZaak info@degoedezaak.org via amazonses.com

Momenteel staan er GGZ-klinieken op het punt van sluiten. En dat terwijl de specialistische behandelingen die daar gegeven worden letterlijk van levensbelang zijn. Daarom moeten we nu ingrijpen in de GGZ. Afgelopen week debatteerde de Tweede Kamer hierover en dienden Kamerleden verschillende voorstellen in om deze crisis te stoppen en om te voorkomen dat er ook maar één kliniek sluit. [1] 

Helaas lijkt het er op dat nog niet alle partijen doordrongen zijn van de urgentie van deze crisis. Zeker coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie lijken nog vast te houden aan het oordeel van de minister. En dat terwijl minister Helder, die over de GGZ gaat, de moties van Kamerleden die vragen om sluiting te voorkomen niet wil aanvaarden. 

We hebben geen tijd om te wachten op de minister. De Tweede Kamer moet nu in actie komen en voorkomen dat er ook maar één GGZ-instelling sluit. Dinsdag wordt er gestemd over de voorstellen en vandaag bespreken de fracties ze met elkaar. Het is nu aan ons om alles op alles te zetten en de coalitie ervan te overtuigen om voor de belangen van patiënten en behandelaars te kiezen. Als we laten zien hoeveel mensen de sluiting willen voorkomen, voeren we de druk op op de Kamerleden om de sluitingen te voorkomen. Vraag de Tweede Kamer nú om de GGZ te redden. 

Geen sociale media? Stuur dan deze mail door! 

Actiegroep Red de GGZ blijft keihard doorgaan met actievoeren. Afgelopen dinsdag boden zij voor het debat in de Tweede Kamer hun petitie aan, om Kamerleden jullie geluid mee te geven voor het debat. En ook nu blijft hun strijd doorgaan. Dankjewel voor al je steun! 

Strijdbare groet, 

Anouk van DeGoedeZaak

============================================

* En dan te bedenken dat Rutte 3 en dan met name CDA minister de Jonge en VVD premier Rutte de jongeren met een schuldtrauma hebben opgezadeld door de meer dan belachelijke claim dat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de dood van hun opa's en oma's..... 

--------------------------------------

Wat betreft de GGZ zie o.a.: 'Wereld Daklozendag reden voor NOS om aandacht aan kinderactie te schenken.......' (en zie de links in dat bericht!!)

'Taser moet terughoudend worden gebruikt in de GGZ en door de politie aldus Nationale Ombudsman van Zutphen'

'Wie maakt zich tijdens de Coronahysterie nog druk om de daklozen, terwijl er een koudegolf gaande is........' Veel daklozen zijn GGZ patiënt......

'SCP komt met natte vinger peiling over kwaliteit van leven: een gemiddelde van 7,8' (11 september 2019)

'Schippers' en Asschers beleid: één derde van de bijstandsgerechtigden is psychiatrisch patiënt..........' (7 september 2017)

'Schippers (VVD) hoofdverantwoordelijk voor chaos GGZ-jeugd en suïcides!' (8 juni 2017)

'Schippers (VVD minister): met een depressie kan je ook bij de buurvrouw terecht... De suïcide van een docent......' (!!!!) (19 januari 2017)

'Schippers en van Rijn: Zelfdoding Enige Uitweg Uit Onaflosbare Schulden? Ons Neoliberale Inhumane Kabinet.......' (6 december 2015)

'Commissie Hoekstra verklaart verwarde mensen de oorlog, van der Steur steekt de 'helpende hand' toe........' (26 juni 2015)

'Schippers en van Rijn moeten zich doodschamen: ook voor jeugd GGZ moet een eigen bijdrage worden betaald....!!!!!!!!' (23 januari 2015) En dan was er ook destijds een heel lange wachtlijst......

'Schippers GGZ beleid: 5 mensen benemen zich per dag het leven in ons 'geweldige' land........' (24 juni 2015)

'Flexwerken goed voor de portemonnee van de baas, maar slecht voor de gezondheid (en de portemonnee) van de meeste flexwerkers en hun directe omgeving!!!!' (27 april 2015)

'Maartje Nevejan met een mooie propaganda documentaire over 'de participerende chronische GGZ patiënt.......' (9 april 2015)

'Jacobine Geel, voorzitter GGZ Nederland is blij met de bezuinigingen op de GGZ zorg..........' (2 april 2015)

'GGZ Nederland constateert dat er veel verwarde mannen zijn, maar weet niet hoe dat komt....... ha! ha! ha! ha! ha!' (9 februari 2015)

'Slob en Boonman over Schippers........ AAAJAAAJAAAAAJ!!!!' (7 oktober 2014)

'Pieter-Jaap Aalbersberg wil in elke wijk een GGZ mederwerker.....' (20 september 2014)

'Marleen Barth (PvdA) stopt bij GGZ NL, vanwege de dubbele pet, niet vanwege disfunctioneren....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (20 augustus 2013)

---------------------------------------

Zie voorts: 'COVID: Kuipers (D66 minister VWS) stelt dat met de ruzie over IC bedden er geen bedden zijn verdwenen, nee maar er zijn amper bedden bijgekomen....' (en zie de links in dat bericht)

'Verzekeraars scherpen voorwaarden aan naar aanleiding van Corona-pandemie' (27 mei 2020)

'Gedragscode farmaceuten krijgt een dikke onvoldoende: geld gaat voor op genezing >> over medicijnprijs wordt niet gesproken' (27 januari 2020)

'Gedragscode farmabedrijven gaat níet over hoge prijzen: minister Bruins ontevreden'

'Minister Bruins dreigt farmaceutische industrie met naming & shaming'

'Steeds langere wachttijden voor kankermedicijnen

'Van der Staaij (SGP) wil zorgkosten bewustzijn stimuleren........ OEI!!!!' (13 februari 2017)

'Rouvoet met offensief tegen Nationale Zorgverzekering en begrip voor 'arme' zorgverzekeraars........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (30 december 2016)

'André Rouvoet (ChristenUnie): de zorgverzekeraars laten niet onnodig geld op de plank liggen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (23 september 2016)

'Rouvoet dreigt met hogere eigen bijdragen en een uitkleding van het basispakket........' (29 december 2014)

'Schippers? Kerst-crisis? Uit de pan rijzende zorgkosten? Farmaceuten, groter tuig is bijna niet te vinden, of weer een verhaal over de werkelijke kostenopdrijvers in de zorg......' (19 december 2014)

'Rouvoet, een hypocriete gelovige, die het normaal vindt dat de zorgverzekeraars een fiks deel van de zorgtaart opvreten' (18 september 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten