Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 7 juni 2022

Ook de productie van mozzarella zorgt voor enorme dierenmishandeling

Voor de 'vleesproductie' ofwel de productie van kadavers worden dieren ernstig mishandeld..... Kadavers die tot dieren behoorden die er nooit om hebben gevraagd om hun leven lang te worden mishandeld, wat vlak voor ze vermoord worden nog eens tot een walgelijk hoogtepunt komt, niet alleen met het vervoer naar een slachthuis waar de dieren met grote regelmaat de vrachtwagens in worden geschopt en geslagen, maar in het slachthuis wordt ook nog eens uiterst bloedig geweld gebruikt, waarbij het in de kop schieten nogal eens mislukt, zoals Animal Rights vandaag bericht in een petitie...... Echter ook voor de productie van zuivel en eieren worden dieren zwaar mishandeld en hebben ze een leven dat bol staat van pijn, ellende en verdriet......

Ook waterbuffels (als 'gewone koeien') waarvan men de melk gebruikt voor het maken van mozzarella, worden na een paar jaar geslacht als de dieren 'te weinig melk geven', ver voor de werkelijke 'levensduur' van deze arme dieren...... Uiteraard moeten ook deze dieren als gewone koeien elk jaar een kalf ter wereld brengen om de melkproductie op gang te houden..... Dat is al een smerige dierenmishandeling, waar het kalf na de geboorte bij de moeder wordt weggehaald en veel van deze kalveren in feite als baby worden geslacht.... Natuurlijk veroorzaakt dit weghalen van het kalf enorm verdriet en stress bij de moeder, dit in tegenstelling tot wat een Nederlandse 'rechter'* in een zaak oordeelde over affiches waarop dit werd aangekaart....** (uiteraard is het ook voor de kalveren een vreselijke werkelijkheid....) Voor waterbuffels hoeven de psychopaten die zich boer noemen, geen fosfaatrechten te betalen >> ongelofelijk!!

Lees en teken de petitie van Animal Rights ajb en geeft het door aan familie, vrienden, kennissen en buren!! Er moet zo snel mogelijk een eind komen aan de enorme dierenmishandeling in de intensieve veeteelt..... Vergeet niet dat ook wanneer je alleen zuivel gebruikt, je deze ernstige dierenmishandeling in stand houdt....... Terwijl je tegenwoordig veganistische mozzarella kan kopen die minstens zo lekker is en die bovendien langer houdbaar is, puur en alleen door het feit dat er geen dierlijke stoffen in worden verwerkt.... (dat geldt voor de meeste veganistische producten, zoals pesto waarop zich normaal gesproken na opening bijzonder snel schimmels vormen, vegan pesto is zelfs na een maand nog goed te gebruiken, uiteraard wel met gebruik van schone lepels, maar dat spreekt voor zich; je kan bij AH zelfs veganistische eiersalade kopen, die minstens zo lekker is als het origineel en ook deze salade is veel langer houdbaar en je houdt er geen stinkend bestek aan over) 

De beelden in het schrijven van Animal Rights zijn nogal gruwelijk en weer komen ze uit het Gosschalk slachthuis..... Onbegrijpelijk dat dit voor de zoveelste keer is geconstateerd in hetzelfde slachthuis, zonder dat dit slachthuis een enorme boete wordt opgelegd of dat men dit slachthuis extra in de gaten houdt, maar ja wat wil je met het meer dan waardeloze inspectieorgaan NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), waarvan dierenartsen al zijn betrapt op het meedoen aan zware dierenmishandeling....*** Schande trouwens dat er nog steeds geen videocamera's hangen in slachthuizen, camera's waarvan de beelden in de gaten worden gehouden door echt onafhankelijke inspecteurs en niet door het flinke aantal voor de boeren en slachthuizen lobbyende schoften van de NVWA......


(On the top right hand side of this page you can choose a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

 

Slachthuisbeelden: waterbuffels sterven gruwelijk

Foto: undercoverbeelden OOK 'VERDOOFDE' SLACHT IS EEN HEL

Niet alleen voor vlees, maar ook voor de productie van zuivel worden dieren doodgemaakt. Een bolletje mozzarella heeft een huiveringwekkende oorsprong.

Niet eerder gepubliceerde undercoverbeelden uit slachthuis Gosschalk in Epe laten zien dat van humaan slachten geen sprake is. Zo krijgt een waterbuffel bij bewustzijn elektrische schokken en wordt het dier geslagen met de takelketting. Instructies van een animal welfare officer worden niet opgevolgd wanneer duidelijk wordt dat het dier nog niet hersendood is. En zoals de slachthuismedewerker zelf al toegeeft: het gaat vaker mis.

Op de beelden zien we dat angstige dieren hard worden geslagen in de laatste minuten van hun leven. Maar liefst zeven keer wordt er een pen in het hoofd van een stier geschoten, voordat het dier hersendood is. Deze beelden laten de keiharde realiteit zien achter misleidende termen als ‘humaan slachten’. Dieren staan doodsangsten uit en doorstaan vreselijke pijn. De minachting voor het leven en lijden van de dieren is angstaanjagend.

Bekijk de beelden (voor de video klik hier)


STOP PROMOTIE VAN ZUIVEL

In Nederland worden waterbuffels vooral gehouden voor de productie van mozzarella. Wanneer de koeien zijn uitgemolken en dus niet meer rendabel, gaan ze naar de slacht. Het is voor Nederlandse boeren aantrekkelijk om buffels te houden: voor deze dieren hoeven er namelijk geen fosfaatrechten betaald te worden.

Willem, bij Animal Rights zijn we ervan overtuigd dat dieren recht hebben op leven en welzijn. Het leven van een waterbuffel is zo veel meer waard dan een hapje mozzarella. Er zijn inmiddels al ongelooflijk veel alternatieven voor zuivel. Alternatieven waar geen dier voor dood hoeft.

Kies voor het leven, kies plantaardig.

Met vriendelijke groet,

Afbeelding PS Teken je onze petitie tegen de promotie van vlees en zuivel?

PPS We zijn een crowdfunding gestart voor onze juridische procedures. Help je mee?

IK TEKEN NU

Foto: screenshot van de video

==================================

*   Rechter"? Een overduidelijk onmens die niet wil begrijpen dat dieren als mensen gevoelens hebben en heel wat slimmer zijn dan men kinderen op school leert, daarnaast is deze rechter minstens zo psychopathisch als: -de dierenbeulen die zich boer noemen in de intensieve veehouderij, -de chauffeurs van veetransporten en -de schoften in slachthuizen)

**  Zie:  'Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (op dat bericht nog geen censuur op de beelden)

*** Zie:'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (!!!!) Met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws.

------------------------------

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht' Zo is melk bedoeld voor kalveren, de moeder moet in haar korte leven jaarlijks een kalf werpen, om een zo hoog mogelijk productie te garanderen en als deze na 5  jaar terugloopt wordt ze vermoord..... Moeders (van mensen) weten wat het is om een kind ter wereld te brengen en veronderstel dat dit jaar na jaar door zou moeten gaan in mensonterende omstandigheden, waarna de baby wordt weggehaald......

'Albert Heijn belazert de kluit met 'scharrel-varkensvlees': het Beter Leven keurmerk is niets anders dan misdadige oplichting van klanten'

'In 2020 waren 575.000 'kippen' al dood voor aankomst bij slachthuis, aldus NVWA.....' (en zie de links in dat bericht!!) zie wat betreft de hypocriete NVWA ook:  

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan' (!!!!) (en zie de link hierboven bij: **) En zie:

'Jaarlijks miljoenen euro’s EU-subsidie naar misleidende promotie zuivelproducten en NVWA neemt geen stappen tegen zware dierenmishandeling door voorzitter FDF' FDF ofwel: Farmers Defence Force, een club van psychopathische dierenbeulen (en zie de links in dat bericht)

'Coronacrisis: zware dierenmishandeling 'tijdelijk' gelegaliseerd en praktisch geen controle op voedselveiligheid door lobby voedselindustrie

Wopke Hoekstra (CDA minister) wil diefstal van huurders gefaseerd afbouwen........' Met aandacht voor het feit dat het CDA de grote promotor is van de intensieve martelveehouderij; opvallend ook dat de ChristenUnie en de SGP daar hetzelfde in staan, terwijl het om de 'schepping' van hun god gaat: ChristenUnie kwaadaardigheid Carola Schouten, de vorige minister van Dierenmishandeling, heeft als lid van het kabinet Rutte 3 in de afgelopen jaren niets gedaan aan de enorme dierenmishandeling in de intensieve veehouderij, sterker nog: onder haar beleid is deze doodsindustrie met meer dan 80 miljoen dieren toegenomen tot een totaal van (houd je vast) 600 miljoen dieren.....

'Boeren vs Extinction Rebellion: 'zoek de verschillen''

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd'

'Varkenshouder: MRSA bacterie is ongevaarlijk, maar ik zorg wel dat ik en mijn gezin vrij zijn van MRSA...........'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt'

'EU staat op punt alweer miljarden aan belastinggeld weg te geven aan uiterst vervuilende intensieve landbouw en veeteelt'

'Dierenmishandeling: in Nederlandse slachthuizen worden dieren vreselijk gemarteld en dat bij herhaling, varkens worden zelfs levend gekookt.....' (!!!!)

'De reden voor de grote droogtes: landbouw en veeteelt'

'Intensieve veeteelt EU verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer' (!!!!)

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........' (!!!!)

'Ormel (CDA 2de Kamer) spreekt schande van de dierenactivisten in megastal Boxtel' (CDA opperschoft Ormel is 'dierenarts....') (22 mei 2019)

'Hysterie over actie in Boxtelse hel voor varkens' (14 mei 2019)

'Dierenmishandeling: 'Kallemooi' >> dierenactivisten gearresteerd, terwijl zware dierenmishandeling ongemoeid wordt gelaten....'

'Haat tegen dierenactivisten op de radio en een hufter die dieren de nek omdraait..........' (20 augustus 2014)

'Heerema: meeuwenoverlast? Uitmoorden dat tuig!'

'Dijksma: kippen zijn nu eenmaal agressieve dieren.......' (over het kappen van kippensnavels >> Dijksma was in 2013 ten tijde van dit bericht, PvdA staatssecretaris Economische Zaken en ging vooral over landbouw, volgens Wikipedia ging er wat betreft dierenbescherming 'een andere wind waaien' met Dijksma.... ha! ha! ha! Ja een stinkende wind waarbij ze dierenmishandeling nog langer liet bestaan en zelfs heeft gepromoot!!!)

--------------------------------------

Hier nog een extra blok met links naar het omgaan met kalveren, ofwel baby's van koeien: 

'Farmers Defence Force en 'de noodzaak' van eiwitrijk voedsel voor koeien en kalveren' (en zie de links in dat bericht naar andere artikelen over de inhumane intensieve veehouderij!!)

'Kalverhouderij vraagt om overheidssteun en importeert tegelijkertijd 16.800 kalfjes per week uit Ierland' (!!!!) Waarbij deze dieren ernstig worden mishandeld, voorts in dit bericht een door YouTube gecensureerde video, hetzelfde geldt voor een paar foto's en daarvoor is Google verantwoordelijk >> zover gaat de lobby voor de inhumane en barbaarse intensieve veehouderij.... De gebruikers van kadaver en zuivel mogen de enorme ellende en ernstig dierenleed vooral niet zien!!! Voorts zie:

'Doodzieke 'kalverindustrie' op de been gehouden met grote hoeveelheden antibiotica' (!!!!

'Dierenmishandeling: Nederlandse vleeskalveren voor meer dan de helft zwaar ziek >> het zoveelste schandaal uit de intensieve veehouderij....' (!!!!)

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt

''Beter leven ster promotie' door Vroege Vogels voor melk en andere zuivel.........' (!!!!)

'Kalveren die te licht zijn, worden doodgespoten....... Beschaafde omgang met dieren anno 2016.....' 'Dierenartsen' lenen zich voor deze schunnige zaak..... Zie wat dat betreft ook het rapport onder de volgende link: ''Euthanasie van lichte kalveren'' (!!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten