Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 februari 2017

Dijksma (PvdA) snapt dat Translink vanwege bedrijfsgeheimen niet alle kosten kan openbaren........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Het AD meldde gisteren dat Translink (of Trans Link Systems), het bedrijf dat de OV-chipkaart op de markt brengt, vorig jaar 55 miljoen winst heeft gemaakt. Bij BNR gistermorgen een knakker van Trans Link, die stelde dat de cijfers van het AD niet kloppen. Bovendien zou het om een 'kostendekkende omzet' gaan......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, zo kan je, met een berg fantasie, winst ook noemen!!  De woordvoerder van Translink stelde dat hij verder geen cijfers paraat had; logisch die heb je niet bij de hand, als je een afspraak hebt gemaakt met een 'nieuws en actualiteitenzender' om te spreken over een onderwerp waar cijfers het onderwerp zijn......

Later las ik op Infrasite.nl, dat de prijs van de OV chipkaart wordt vastgesteld, op basis van te maken kosten en wordt besproken met de vervoerbedrijven, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en consumentenorganisaties (welke? Lekker tuig, als consumentenorganisaties akkoord gaan met de schandalig hoge prijs en de beperkte 'levensduur' van deze vermaledijde kaart)..........

Gistermiddag hoorde ik PvdA trol Dijksma bij BNR over de OV-chipkaart een aantal open deuren inschoppen (na het nieuws van 17.00 u.). Wat kan dat mens zwetsen, jezus! Het kwam er in het kort op neer dat winsten naar de klant moeten en dat er inzicht moet komen in de kosten die worden gemaakt voor deze plastic kaart. Hoewel ze niet wist in hoeverre 'de bedrijfspolicy' inzicht in deze kostenopbouw toelaat. Met andere woorden, of dit niet een bedrijfsgeheim is....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Trans Link heeft het monopoly in ons land op deze kaarten, dus wat nu: bedrijfsgeheim?!! Ach ja, Dijksma, wat wil je?

Of is Translink intussen ook internationaal bezig aan de OV-weg te timmeren? Zou me niets verbazen. Per 1 januari jl. hebben de OV-bedrijven, blijkbaar de eigenaars van Translink, een coöperatie opgericht. De 'Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven', daarin zijn de aandelen Translink ondergebracht. Zal me wederom niet verbazen, als dit een constructie is, waarmee de belastingen deels omzeild kunnen worden, dan wel andere voordelen kunnen worden binnengesleept..........

Het blijft een groot schandaal, dat deze flut OV-chipkaart € 7,50 kost bij aanschaf  of verlenging en dat deze kaart vervolgens maar 5 jaar geldig is! Als je geluk hebt, doet de kaart het al op de laatste dag van geldigheid niet meer, wat mij overkwam en dan eenmaal ingestapt, mag je een, vergeleken met het OV-chipkaart tarief, peperduur kaartje in de tram kopen......

Dan durven figuren als Dijksma en andere PvdA hufters te zeggen, dat het openbaar vervoer gestimuleerd moet worden en dat men daar keihard mee bezig is (al meer dan 20 jaar.....)....... Lekkere stimulans, die OV-ripkaart.....

Waar gisteren niet over werd gesproken, waren de extra baten die binnenkomen, van mensen die niet hebben opgelet bij het uitchecken*, dan wel niet hebben uitgecheckt en zo kapitalen laten liggen. Contoleer om de 2 maanden uw OV-chipkaart, dat kan u geld opleveren, hier de link naar de Trans Link pagina, waar u uw reizen kan controleren en eenvoudig teveel betaald geld kan claimen.

Om eindelijk van alle ellende af te zijn en de automobilisten echt in het openbaar vervoer te krijgen, moet het openbaar vervoer gratis worden gemaakt. Het werkt, zo heeft men zelfs in het Belgische Turnhout bewezen...... Laat iedereen naar vermogen betalen middels geoormerkte belasting**, kunnen de fanatieke blikrijders beslissen of het ze waard is de boel extra te vervuilen, of te reizen met het ook door hen al betaalde openbaar vervoer. Uiteraard moet het ov dan een echt alternatief zijn voor de auto, dus ook 'intensief' ov 's nachts en in het weekeinde.

Gratis openbaar vervoer brengt niet alleen een enorme besparing op de vervuiling van auto's met zich mee, maar ook veel werkgelegenheid, middels een veel uitgebreider ov. Zet bijvoorbeeld op elke trein twee mensen, die geen reizigers hoeven te controleren op wel of niet betaalde reizen en derhalve niet met zwartrijders te maken hebben, maar wel eventueel kunnen ingrijpen als mensen zich vervelend gedragen tegen andere reizigers. Voorts zouden deze treinhulpen bijvoorbeeld ouden van dagen en gehandicapten kunnen helpen bij het in- en uitstappen, dan wel mensen die slecht ter been zijn een steun geven bij die handelingen.

Overigens is de ellende met de OV-chipkaart niet van vandaag of gisteren. Met de invoering van deze kaart, is Translink opgetuigd (iets waar gisteren 'ook al niet' over werd gerept), een organisatie, die de reis met openbaar vervoer extra duur maakt, dat blijkt wel! Benieuwd wat de kosten van bijvoorbeeld de huisvesting van dit orgaan zijn en wat de directeur per maand binnengraait........

Afbeeldingsresultaat voor adres translink systems
Het peperdure designgebouw, waarin Translink is gevestigd (Utrecht).......

*   Als bij uitchecken de piep niet afgaat, of dubbel afgaat, bent u niet uitgecheckt, vooral van belang in bus en tramvervoer tijdens een drukke spits, of als er op een ander moment veel mensen in- en uitchecken.

** Reizen is bijna verworden tot een eerste levensbehoefte, zeker voor werklozen, zij moeten voor reizen tussen huis en (verplichtte) tewerkstelling, akkoord gaan met maximaal 3 uur reizen per dag!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'Translink'.

PS: als u een OV-chipkaart koopt bij de plaatselijke grootgrutter en u stort daar meteen € 30,-- op voor een treinreis, moet u deze kaart eerst aanmelden op het station, voordat u deze kan gebruiken voor de trein....... Te zot voor woorden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten