Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 23 februari 2017

Zeehondenpups slachting binnenkort weer van start: eis een verbod van de verantwoordelijke Canadese minister.........

Binnenkort neemt de Canadese minister voor visserij het besluit over de hoeveelheid zeehondenpups die dit jaar barbaars mogen worden doodgeknuppeld.......

De volgende oproep kreeg ik toegestuurd van Bont voor Dieren, lees en teken de petitie ajb. Je stuurt niet echt een mail, het is een kwestie van naam en mailadres invullen, dus zo gebeurd.

Hier de tekst van Bont voor Dieren:

Brute zeehondenjacht gaat door
Twee jaar geleden zag ik* met eigen ogen hoe weerloze zeehondenpups werden neergeknuppeld en aan boord werden gesleept. Ook dit jaar word ik weer geconfronteerd met beelden van de zeehondenjacht. De gewonde dieren proberen van de jagers te ontsnappen en glijden het water in. Sommigen zijn zo verzwakt dat de verdrinkingsdood erop volgt.
Deze beelden zijn moeilijk van mijn netvlies te krijgen. De gruwelijkheid en hardheid waarmee de pups de dood in worden gejaagd zal ik nooit vergeten. Daarom wil ik er koste wat kost voor zorgen dat de zeehondenjacht in Canada tot een einde wordt gebracht. We schrijven brieven, voeren actie, leggen de afschuwelijk beelden vast en geven niet op!

Binnenkort zal het Canadese Ministerie van Visserij en Oceanen wederom een maximum aantal te doden zeehonden voor 2017 aankondigen. Ook zijn er onlangs beelden opgedoken van drie vissers in Yarmouth County, Canada die een zeehonden pup van enkele dagen oud in het gezicht prikken met een reddingsboei, schoppen en uiteindelijk roepen “OK, let’s kill it”.

Laat het Ministerie weten dat zij moet stoppen met het toestaan van mishandeling van zeehonden pups. Stuur vandaag nog een e-mail! 

Afbeeldingsresultaat voor Zeehondenpups Slachting

STOP DE MISHANDELING VAN ZEEHONDEN PUPS DOOR CANADESE VISSERS


Onlangs zijn er beelden opgedoken van drie vissers in Yarmouth County, Canada die een zeehonden pup van enkele dagen oud in het gezicht prikken met een reddingsboei, schoppen en uiteindelijk roepen “OK, let’s kill it”. Het doden van whitecoat pups (pasgeboren pups die nog een witte vacht hebben) is verboden bij wet in Canada, maar dat heeft deze vissers duidelijk niet tegengehouden. De pup wordt getreiterd en geschopt, en op de achtergrond klinkt gelach van de vissers. De beelden getuigen van een totaal gebrek aan respect en compassie voor het dier waar zij zogenaamd op ‘jagen’. Het laat ook weer zien dat niet alleen de zeehondenjacht verre van humaan is, maar dat de vissers ook de dierenwelzijnsregels überhaupt niet kennen of bewust overtreden.

Bewijsmateriaal dierenleed

Al meer dan 30 jaar worden we geconfronteerd met beelden van de commerciële zeehondenjacht en de misstanden die in Canada plaatsvinden. Binnen slechts vijf dagen worden er razendsnel tienduizenden zeehondenpups van nog geen 3 maanden oud doodgeknuppeld in een gebied dat vrijwel ontoegankelijk is voor controles op dierenwelzijn. Dierenbeschermingsorganisaties hebben de overtredingen van jagers ieder jaar weer weten vast te leggen met video en camera om dit niet ongezien en ongestraft te laten voortduren. De publieke opinie verzette zich tegen de ‘jacht’ en in 2009 werd uiteindelijk een EU handelsimportverbod op zeehondenproducten aangenomen. De Europeanen weigeren deze producten die verkregen zijn met zoveel dierenleed toe te laten op de markt.

Het bereiken van het jachtgebied is een dure onderneming, inclusief speciale vergunningen, het huren van helikopters en camera materialen. Een logistieke nachtmerrie die in het verleden toch succesvol uitgevoerd kon worden met de financiële ondersteuning van donateurs en onvermoeibare inzet van activisten bij allerlei dierenorganisaties. De grote organisaties zagen de laatste jaren af van de dure expeditie, maar Bont voor Dieren reisde alsnog af naar Canada in 2014 om getuige te zijn en de beelden te blijven verspreiden.

Misstanden en overtredingen
Handelsverbod of niet, er vinden – vaak onzichtbaar- nog steeds gruwelijke misstanden plaats ondanks lokale dierenwelzijnsregels. 

Vorig jaar werden er 60.000 (in plaats van gemiddeld 240.000) zeehonden gedood. Hoewel de Canadese overheid en het Ministerie van Visserij doen voorkomen of het een gelikte operatie is met hoge dierenwelzijnsnormen, is de realiteit duidelijk anders. Deze vissers hebben de video zélf opgenomen, en één van de vissers heeft de beelden  op Facebook geplaatst naast een foto waarop hij de pup met bebloede kop vasthoudt!

Op 3 April moeten deze dierenbeulen voor de rechter verschijnen en verantwoording afleggen voor hun daden. Bont voor Dieren wil ervoor zorgen dat dit niet ongezien voorbij kan gaan. Er moeten straffen opgelegd worden die de ernst van het delict reflecteren en die ervoor zorgen dat alle vissers en ‘jagers’ realiseren dat ze niet wegkomen met het mishandelen van deze dieren.

Help ons en stuur een E-mail

Binnenkort zal het Ministerie van Visserij en Oceanen wederom een quotum (max. aantal) te doden zeehonden voor 2017 aankondigen. Laat het Ministerie weten dat zij moet stoppen met het toestaan van deze slachting en mishandeling van zeehonden pups. Stuur vandaag nog een E-mail naar de Minister van Visserij en Oceanen, Dominic LeBlanc, en dring aan op strikte handhaving van dierenwelzijnsregels in Canada en een einde aan de zeehondenjacht. Wanneer je onderstaande formulier invult stuur je automatisch een E-mail met de volgende tekst naar minister Dominic LeBlanc.

* Beetje suf, de naam van de schrijver wordt niet genoemd.

==================

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten