Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 27 februari 2017

Jos Palm (OVT) wil het niet over foute pausen hebben....... ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren in OVT (Radio1) aandacht voor de boekdrukkunst als fenomeen voor zijn tijd. Deze kunst werd vergeleken met de sociale media in onze tijd, zoals Twitter en Facebook.

Een deskundige vertelde, dat bijvoorbeeld Luther veelvuldig gebruik heeft gemaakt van de boekdrukkunst en vele pamfletten heeft laten drukken, die hij vervolgens verspreidde.

Ook de paus maakte gebruik van de boekdrukkunst, nadat deze haar intrede deed (in het westen), voor het brengen van nepnieuws (of 'fake news' wat u wilt). Zo liet een bepaalde paus pamfletten drukken waarin hij stelde dat de moslims Europa in haar geheel wilden overnemen, iets waar geen sprake van was. Met zijn uitlatingen wist deze paus wel haat en angst te zaaien tegen/voor moslims.......

Vreemd overigens dat men niets zei over het enorme aantal analfabeten ten tijde van en na de intrede van de boekdrukkunst.

De monkelende (op sommige momenten nog amper te verstaan) VPRO sufferd Jos 'et cetera, und so weiter, enzovoorts' Palm, u weet wel die nogal is begaan met de katholieke gelovige, stelde over de 'nepnieuws paus': "Laten we het daar maar niet over hebben....." Waarschijnlijk heeft hij nogal commentaar gehad, op de aflevering van ik meen de voorlaatste uitzending, toen Wim Zaal zijn boek 'Heilige Vaders' kwam promoten, waar de balans toch uiteindelijk behoorlijk negatief uitsloeg voor de rk pausen (andere pausen heb je ook niet, als ik me niet vergis).

Voor meer berichten met Jos Palm, klik op het label 'OVT', dat u onder dit bericht terug kan vinden. Daar kan u ook op andere labels klikken, voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten