Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 juli 2022

Duitse verontwaardiging over behandeling krijgsgevangenen WOII door Sovjet-Unie: onderdeel van de anti-Russische propaganda aangaande Oekraïne

ZeitZeichen op WDR 5 beklaagde zich gisteren over de behandeling van NSDAP gevangenen, ofwel nazi's door de Sovjet-Russische bezetter na afloop van de Tweede Wereldoorlog (WOII), je kan ten tijde van de Russische inval in Oekraïne immers Rusland niet genoeg demoniseren...... In het begin van dit WDR programmaonderdeel nazi-krijgsgevangenen en leden van nazi-weerstandsgroep 'Werwolf' (zo meer daarover), destijds gevangengehouden in een aantal van de concentratiekampen van de nazi's, die zich beklaagden over de slechte huisvesting in de barakken van die voormalige dodenkampen, waar water, ijs en wind vrij spel zouden hebben gehad..... Precies wat de Joden, Roma, Sinti, homo's en links politieke gevangenen was overkomen in die dodenkampen van de nazi's......

In de uitzending wordt duidelijk gemaakt dat de nazi-gevangenen in Britse en VS handen een veel beter leven hadden, al zouden ook daar enkelen zijn omgekomen van de honger..... Er is dan ook nogal een verschil tussen de Britten en 'Amerikanen' aan de ene kant en de Russen aan de andere kant, immers Russische krijgsgevangenen hadden onder de nazi's amper kans om te overleven, om over het enorme aantal door de nazi's vermoorde Russen nog maar te zwijgen, in totaal kwamen 26 miljoen Russen om het leven door de nazi-oorlog tegen hun land...... Voorts zijn de walgelijke manieren waarop de nazi's oorlogsmisdaden begingen in Rusland met geen 100 pennen te beschrijven!!

Dezelfde nazi's die ook nog eens werden geholpen door de fascisten in de door hen veroverde landen zoals die in Hongarije en Oekraïne, fascisten of beter gezegd nazi's die meehielpen met nazi-Duitse massamoorden op Joden, Roma, Sinti, homo's en politieke gevangenen..... (wat betreft de laatste groep >> voor het overgrote deel socialisten en communisten, maar ook christenen die zich hebben verzet tegen het nazi-Duitse bewind) Niet voor niets ook dat de Sovjet-Unie het grootste deel van de Oost-Europese landen bezet hield na WOII, juist daar de nazi's in die landen al groot of zelfs aan de macht waren voordat ze werden ingelijfd bij het 'Derde Rijk'.

Nazi-zwijn Heinrich Himmler, de opperschoft van de SS, heeft in 1944 de 'Werwolf' groep opgericht, een ondergrondse weerstandsgroep die de geallieerden en dus ook de Sovjet-Russen moest aanvallen in gebieden die door hen waren veroverd (op Duits grondgebied)..... Me dunkt nogal wiedes dat de 'Russen' uiterst fanatiek optraden tegen leden van deze groep en geen risico namen bij het vastzetten van mensen die ze verdachten van deelname aan deze nazi-weerstandsgroep, zeker gezien de ervaringen van vooral de Russen met de nazi's. En ja daarbij hebben de Sovjet-Russen inderdaad het oorlogsrecht geschonden, maar nogmaals >> wat een verschil tussen wat deze Russen hadden meegemaakt met de nazi's vergeleken met de Britten en wat men 'Amerikanen' noemt....... 

Ongelofelijk dat men zich in Duitsland nog durft te beklagen over de behandeling van nazi's na de Tweede Wereldoorlog (WOII) en dat ook nog eens als onderdeel van de meer dan belachelijke anti-Russische 'propaganda-tsunami' die over de westerse volkeren wordt gestort, waar je dit niet anders kan zien dan als grootschalige hersenspoeling..... Propaganda die we niet meer hebben gezien sinds de Tweede Wereldoorlog en dat op een niveau waar nazi-zwijn Goebbels jaloers op zou zijn geweest..... (en dan te bedenken dat de Russische inval in Oekraïne puur en alleen is te danken aan de machinaties van de VS en haar NAVO-partners.....)

Dit was overigens niet de eerste keer dat ZeitZeichen op een wel heel onbeschofte manier bericht over het eind van WOII*, terwijl men nooit aandacht besteedt aan het feit dat de nazi-verschrikkingen pas heel ver na WOII werden onderwezen op het Duitse voortgezet onderwijs.... Om nog maar te zwijgen over het enorme aantal nazi's die na die oorlog op hun bestuursposten mochten blijven zitten, zoals rechters die mensen spugend en schreeuwend ter dood hadden veroordeeld voorafgaand en tijdens WOII....... 

Oh en mijn excuus aan de zwijnen voor de vergelijking met Himmler en Goebbels.

Vreemd genoeg kan ik nergens de link vinden waarmee je het programma terug kan luisteren, terwijl je dit wel kan vinden voor alle andere ZeitZeichen uitzendingen voorafgaand aan deze uitzending......

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice: choose 'Engels' [english] so you can recognise your own language [the Google translation is first in dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in english])

(als je het Duits niet machtig bent, zet dan de tekst in Google translate eerst om in het Duits door in het menu op Duits te klikken, waarna je weer kan klikken op die vertaalapp en je bovenaan in het menu Nederlands ziet staan, klik daarop en de hele tekst staat vervolgens in het Nederlands, de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit.)

 

 Sowjetisches Speziallager Nr. 9 in Fünfeichen bei Neubrandenburg

10. Juli 1947 - Sowjetischer Geheimbericht über Massensterben in "Speziallagern" der Ostzone

Stand: 29.06.2022, 14:03 Uhr

Nach dem Zweiten Weltkrieg werden Nazi-Kader von den Alliierten interniert. Dadurch sollen Guerilla-Attacken der besiegten Deutschen verhindert werden. Die Bedingungen in den Lagern unterscheiden sich deutlich.

Im August 1945 endet die Potsdamer Konferenz. Die drei alliierten Siegermächte Sowjetunion, USA und Großbritannien halten in einem Protokoll fest, was sie vereinbart haben. Dazu gehört auch die Sicherheit der alliierten Truppen. Im Dokument heißt es dazu:

"Nazistische Parteiführer, einflussreiche Nazianhänger und die Leiter der nazistischen Ämter und Organisationen und alle anderen Personen, die für die Besetzung und ihre Ziele gefährlich sind, sind zu verhaften und zu internieren." Potsdamer Protokoll

Der Anlass: SS-Reichsführer Heinrich Himmler initiierte im September 1944 den Aufbau der Untergrundbewegung "Werwolf". Ihre Mitglieder sollten in den bereits von den Alliierten besetzten deutschen Gebieten den Feind angreifen. Im befreiten Aachen ermordete daraufhin ein Werwolf-Kommando den von den Amerikanern eingesetzten Bürgermeister.

Stacheldraht, Hunger, Krankheit

Bei Kriegsende richtet die US-Truppen entlang des Rheins mehr als 20 sogenannte Rheinwiesenlager ein. Eingesperrt wird alles, was männlich und verdächtigt ist: Soldaten, potenzielle Werwölfe, Zivilisten. Die Lager bestehen aus Wiesen, die mit Stacheldraht umzäunt sind. Unterkünfte fehlen. Es herrschen Hunger und Krankheit.

Nach ein paar Monaten werden die amerikanischen Lager aufgelöst und die Internierten besser untergebracht. Die Briten dagegen unterscheiden von Anfang an zwischen Internierten und Kriegsgefangenen. Die Bedingungen in diesen Internierungslagern sind moderat. Trotzdem verhungern im ersten Kriegswinter Dutzende Häftlinge. Die französische Internierungspolitik gilt als willkürlich, aber vergleichsweise milde.

Willkürliche Verhaftungen

In der sowjetischen Zone hingegen ist die Lage prekär: keine Kleidung, kaum Essen, Flöhe und Wanzen. Für ihre "Speziallager" nutzen die Sowjets auch die früheren Konzentrationslager Buchenwald und Sachsenhausen. Weitere Lager entstehen in Hohenschönhausen, Mühlberg, Bautzen, Ketschendorf, Jamlitz, Weesow, Torgau und Fünfeichen.

Die meisten Internierten sind männlich und hatten untergeordnete Funktionen in der NSDAP oder NS-Organisationen. Die Verhaftungen geschehen willkürlich. Ein Verdacht oder eine Denunziation reichen aus. Insassen haben keine Beschwerdemöglichkeit. Die Verpflegung ist so schlecht, dass Verhungerte in Massengräbern verscharrt werden.

Ein Drittel verstorben

Am 10. Juli 1947 geht ein geheimer Bericht aus der sowjetischen Besatzungszone an das Innenministerium in Moskau. Über 31.000 Internierte seien verstorben. Von den noch lebenden rund 60.000 Inhaftierten seien über 40 Prozent krank.

Dennoch seien die sowjetischen Internierungslager nicht mit den Konzentrationslagern der Nationalsozialisten gleichzusetzen, sagt die Historikerin Bettina Greiner. "Diese massenhaften Todesfälle sind nicht einem politischen Willen geschuldet, sondern politischem Desinteresse."

Als westliche Medien über die Situation in den östlichen Internierungslagern berichten, verbessern sich dort die Lebensverhältnisse. Anfang 1950 erreicht die gerade gegründete DDR, dass die Sowjets die Auflösung der letzten "Speziallager" ankündigen. Zu diesem Zeitpunkt sind die Lager im Westen schon lange geschlossen.

Autor des Hörfunkbeitrags: Heiner Wember
Redaktion: David Rother

Programmtipps:

ZeitZeichen auf WDR 5 (9.45 Uhr) und WDR 3 (17.45 Uhr) erinnert am 10. Juli 2022 an den sowjetischen Geheimbericht über das Massensterben in Internierungslagern der Ostzone. Das ZeitZeichen gibt es auch als Podcast.

ZeitZeichen am 11.07.2022: Vor 50 Jahren: Endspiel der Schach-WM zwischen Boris Spasski und Bobby Fischer

============================================

* Zie: 'ZeitZeichen van WDR 5 met schandelijke kritiek op de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog'

-------------------------------------------

Voorts zie: 'Werner von Braun 23 maart 1912 - 16 juni 1977 : het verhaal van een SS massamoordenaar'

'4,5 miljoen SA leden werden na de Tweede Wereldoorlog vrijgesproken van misdaden'

'14 juli 1976 aanslag op oorlogsmisdadiger en ex-adjudant van Himmler' (14 juli 2021) 

'Richard von Weizsäcker (voormalig president West-Duitsland) was officier van de Wehrmacht en werd onderscheiden met het IJzeren Kruis tweede en eerste klasse' 

'WOII herdenking op de dag dat nazi-Duitsland 75 jaar geleden capituleerde: 8 mei 1945'  

'Monument voor door de nazi's vermoorde Roma en Sinti kon pas in 2012 worden onthuld......'

'VS propaganda door de CIA geënt op de leest van nazi-Duitsland en daarmee van oorlogsmisdadiger Goebbels'

'8 mei, de dag waarop de nazi's in 1945 capituleerden mag nog steeds niet als nationale feestdag worden gevierd in Duitsland' 

'Helmut Schmidt: Duitsland heeft afgerekend met WOII, behalve op momenten dat er weer nazi-stront bovenkomt......'

'Duitse asielzoekerscentra worden steeds vaker aangevallen......... Ach ja het nazi-gif is nooit echt verwijderd uit de Duitse maatschappij......' Hoe cynisch dat men nu (het is tijdens de aanvulling op deze link 23 maart 2022) wel vluchtelingen uit Oekraïne in grote aantallen wil opnemen, het land dat voor WOII en de inval van nazi-Duitsland voor een groot deel al fascistisch, antisemitisch en tegen Roma, Sinti, homo's en linkse mensen was.....

'Litouwse held Jonas Noreika valt van de sokkel: geen held maar een massamoordenaar van Joden'

'Nazimoordenaar werkte na WOII voor de Mossad...!!!'

'Duitse neonazi-politieagenten blijven de pers halen in 'verward (rechts) Duitsland'' En zie wat dat betreft ook:

'Politie van het Duitse Essen: 29 agenten zijn neonazi's'

''Psychiatrie' in nazi-Duitsland en het niet aanpakken van daders, één van de redenen voor het ontstaan van Baader Meinhof Gruppe en Rote Armee Fraction......'

Rote Armee Fraktion - Wikipedia

'Cees Nooteboom: Duitsland heeft tot op het bot afgerekend met het nazi verleden.....' Wat een sukkel!! Maar ja wat wil je, immers Nooteboom is uiterst populair in Duitsland en hij wil zijn lezers 'natuurlijk niet' voor de schenen schoppen......

'Ulrike Meinhof, een kind van Hitler...........'

'Nazisme in het Duitsland van de 60er jaren, versus de opkomst van de RAF........'

'Derrick en de Rote Armee Fraction'

--------------------------------------------------

En terzijde: 'AIVD waarschuwt voor het ronselen van kinderen' Dierenactivisme wordt door de rechtse AIVD vergeleken met terrorisme en kinderen vertellen wat er in de intensieve martelveehouderij gebeurt is volgens de AIVD het ronselen van kinderen..... Zo ziek als het na WOII niet vertellen aan de kinderen uit West-Duitsland wat er in hun land en daarbuiten was gebeurd tijdens WOII uit naam van Duitsland......

'Monsanto, naamsverandering in Bayer om misdaden te verdoezelen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' Bayer, het bedrijf dat tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII) concentratiekampgevangenen misbruikte voor het testen van medicijnen en het injecteren met diverse giftige stoffen om te zien wat de reactie was op het menselijk lichaam....... Ongeofelijk genoeg mocht dit bedrijf na WOII gewoon doorgaan onder dezelfde naam..... Reken maar dat er hoge functionarissen van dit bedrijf, als de heel foute wetenschappers die proeven uitvoerden op mensen, op hun post mochten blijven en men gebruik is blijven maken van de gruwelijke onderzoeken die men in dat bedrijf ten tijde van nazi-Duitsland heeft uitgevoerd....

'Eugenetica en genetische manipulatie gaan hand in hand......'

---------------------------------------------

Voor meer berichten over de Russische inval in Oekraïne, klik op het label Oekraïne direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten