Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 25 juli 2014

Ulrike Meinhof, een kind van Hitler...........

Wim Berkerlaar, is de 'geschiedkundige' ADHD 'christen', die wekelijks mag aanschuiven in de OVT serie over revolutioneren, reactioneren en rebellen. Deze enorme zak, durfde afgelopen zondag te zeggen, toen in deze serie Ulrike Meinhof, van de Baader-Meinhof Gruppe (later: Rote Armee Fraktion, of kortweg RAF), het onderwerp was, dat Meinhof een kind van Hitler was. De enorme lul heeft een schrijfsel gelezen, waarin de B-M Gruppe en iedereen die daar daar mee te maken had, werden afgeschilderd als Hitler's kinderen...... Deze 'deskundige' flapdrol en trouwens eigenlijk de andere twee ook, hebben geen benul van het feit, dat de revolte die zich voltrok vanaf midden jaren zestig (maar overigens al begon vanaf midden jaren 50), juist van alles te maken had, met de afkeer van Hitler en waar Duitsland toen voor stond. Vergeet niet, dat veel van deze jongeren pas, op de universiteit zagen, hoe verschrikkelijk het nazisme was, en dat zelfs hun ouders/grootouders goed fout waren geweest en zich vaak zelfs aan oorlogsmisdaden schuldig hadden gemaakt. Om over de vreselijke massamoord op Joden, woonwagenbewoners, homo's en politieke tegenstanders, nog maar te zwijgen..... Sterker nog, deze studenten zagen dat hele bestuurslagen uit het Derde Rijk, nog steeds overeind stonden. Neem de rechters die met het schuim op de lippen, duizenden mensen ter dood veroordeelden in schertsprocessen....... Dat genereerde het verzet, dat wat betreft de B-M Gruppe eigenlijk begon met felle stukken van Meinhof in de pers, waarna de eerste 'terroristische daad' volgde, het in de fik steken van de speelgoedafdeling van een warenhuis, waar een berg oorlogsspeelgoed te koop was. Dit feit werd zondag afgedaan als een maffe daad, terwijl daar wat de B-M Gruppe betreft, de theorie achter zat (en zit....), dat kinderen niet geleerd moet worden, dat overal militairen zien, normaal is, laat staan spelen met speelgoed oorlogstuig, alsof het normaal is om oorlog te voeren, en gezien de geschiedenis van Duitsland, had men daar toch echt een punt (trouwens ook als ze niet uit Duitsland waren gekomen).

Over de dood van Meinhof, stelde men, dat zij zich het leven benam, daar ze niet als oude oma wilde eindigen....... ha! ha! ha! ha! ha! Niets over de verzoeken van vrienden en familie, om een onafhankelijk medisch onderzoek naar de dood van Meinhof, of het feit, dat men het lichaam in een groot aantal stukken had ontleed, wat verder onderzoek praktisch onmogelijk maakte, terwijl dit toch al geweigerd werd......

Berkelaar vond het fascinerend, dat Meinhof werd opgevoed door de vriendin van haar moeder, fascinerend dat die vriendin een lesbische relatie had met haar moeder....... Jezus wat een griezel, wat is daar fascinerend aan, dat Meinhof daardoor op het slechte pad kwam of zo, gadver, vuile engerd!

Volgens de rechtse pers, wilde Meinhof een buiten parlementaire oppositie, een verzamelplaats voor communisten en andere politieke richtingen. Anette Birschel, de Duitse correspondent was ook één van de gasten en zij stelde, dat het (West-) Duitse politieke systeem op slot zat, geen woord over de verwevenheid van dat systeem, met de oude-nazi bestuurslagen en zelfs met politici, die onder de nazi's hadden gediend.

Het oude monkelende wijf, katholiekenlikker en presentator Palm moest nog even kwijt, dat Meinhof haar kinderen onder wilde brengen in een Palestijns weeshuis, een lulverhaal, dat door sommige 'deskundigen' voor waar werd en wordt aangenomen.... Een lulverhaal dat 'mooi' past in het demoniseren van Meinhof.

Gelukkig werd nog wel de staatsterreur genoemd, zoals die van de 'Berufsverboten' en alle andere terreur tegen intellectuelen in de 70er jaren.

Berkelaar was helemaal leeggelopen in z'n onbeschrijfelijke domme analyses, maar hij moest er nog één kwijt, net als Hitler en zijn nazi's, was Meinhof van het compromisloze Duitsland............. Hé Berkelaar, wie was er compromisloos, in de tijd van Meinhof? Klootzak!!!

                       

             Ulrike Meinhof 7 oktober 1934 - 9 mei 1976

Geen opmerkingen:

Een reactie posten