Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 juli 2014

Dijksma weigert imidacloprid te verbieden

Hoorde gisteren in het Vroege Vogels Nieuwsoverzicht, dat Dijksma een verzoek om de  neonicotinoïde pesticide, imidacloprid te verbieden, heeft afgewezen, volgens haar kan dit alleen door regionale verboden binnen de EU, zo zou Nederland, dat alleen samen met Groot-Brittannië en Duitsland kunnen doen. Als u nagaat dat veel van deze troep van Bayer komt, zoals bekend een Duits bedrijf (dat ook 'lekker' aan de weg timmerde tijdens WOII, met het experimenteren op concentratiekamp gevangenen), dan snapt u wat de kans op een verbod is... Juist! Nul komma nada!
Dit terwijl boerenlandvogels als spreeuwen, leeuweriken en boeren zwaluwen langzaam maar zeker verdwijnen door het gebruik van dit gif...... Dan het argument, dat een verbod alleen binnen de EU kan worden genomen: hoe kan het dan, dat Italië dit gif al jaren geleden verbood? Dit zet nog eens grotere vraagtekens bij het intussen meer dan belachelijke orgaan, dat met EU wordt aangeduid, immers wat is belangrijker: de voedselvoorziening*, of de winsten van chemische bedrijven, die toch al zorgen, dat de boel zwaar vervuild wordt....????

Bayer en Syngenta sleepten eerder al regeringen voor de rechter, vanwege een algeheel verbod, of een gedeeltelijk verbod op deze middelen. Dit soort rechtszaken zullen straks met het TTIP verdrag veelvuldig gaan plaatsvinden, daar de regeringsleiders en ministers, die aan de leiband van de grote ondernemers lopen, dit verdrag zullen tekenen, waarmee de weg voor grote ondernemingen wordt vrijgemaakt, overheden voor het gerecht te slepen, als zij bijvoorbeeld voorbehoud hebben bij het toelaten van smerige producten uit de VS.

Elke regering die niet ingaat tegen zaken, die het voortbestaan van de mensheid bedreigen, is geen knip voor de neus waard. Bovendien meen ik toch bijna zeker te weten, dat Dijksma zich in het verleden, toen de PvdA oppositiepartij was, uitsprak tegen dit gif....... Maar ja, wat wil je: de PvdA, de woorden die door politici van deze partij worden uitgesproken, zijn maximaal 24 uur houdbaar!

Wat betreft EU regels is het wel erg vreemd, dat m.n. Nederland zich aan de regels houdt, terwijl de rest van de EU, deze regels alleen volgt, als het ze uitkomt........ Nogmaals weg uit het gekkenhuis Brussel/Straatsburg!!!

*Door dit vergif sterven ook bijen en hommels uit, zonder deze insecten, komt de wereldvoedselvoorziening in groot gevaar

Voor meer berichten over dit gif, klik op de labels onder dit bericht met de namen: imidacloprid, neonicotinoiden en neonicotinen (dom genoeg staan niet al deze namen onder de afzonderlijke berichten, mijn excuus). Ook voor berichten over het TTIP verdrag, kan u op het label met deze afkorting klikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten