Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 mei 2013

Derrick en de Rote Armee Fraction

De tv figuur Derrick, vertolkt door het voormalig fanatieke SS lid Horst Tappert, is voorgoed van zijn voetstuk gevallen, nadat zijn leugen over zijn oorlogsverleden werd doorgeprikt en zijn SS verleden bekend werd gemaakt. Tappert is één van de weinigen, die n.b. na zijn dood is ontmaskerd, vele van deze figuren konden gewoon doorgaan met hun werk na de oorlog, of kregen zelfs hoge functies in andere delen van de wereld, zoals de VS.

Snapt u nu, wat de allereerste drijfveren van de Rote Armee Fraktion (R.A.F) leden waren? Kinderen en kleinkinderen, die tijdens hun studie pas goed bemerkten welke gore rol hun ouders, grootouders en Duitsland in het algemeen hadden gespeeld tijdens WOII. Tevens kwamen zij er achter, zoals hierboven beschreven, dat veel kopstukken uit die tijd, nog gewoon een plaats in het (West-) Duitse bestuur hadden, of dat nu grote bedrijven als Bayer waren, dat had meegewerkt aan medische experimenten op concentratiekamp gevangenen, of rechters, die hysterisch schreeuwend vele doodstraffen uitschreeuwden in de nazi-'rechtszalen'*, politie, burgemeesters, wethouders enz., die als zij al niet geheel geïncorporeerd waren in de nazi-'maatschappij', allen hun 'best' deden om de nazi-partij te steunen en te faciliteren. Terwijl de naoorlogse West-Duitse jeugd, daar in hun prille jeugd, totdat zij gingen studeren, nooit met één woord over hoorden, niet van hun ouders, noch van hun grootouders, noch op de scholen, die zij voorafgaand aan hun studie bezochten.

Begrijpt u nu misschien eindelijk de woede van deze R.A.F. 'terroristen?'

*Nog een 'leuk' detail: veel tegenstanders van de nazi's vluchtten naar Nederland om arrestatie te voorkomen, velen van hen werden door de Nederlandse douane en politie overgeleverd aan de Gestapo, daar Nederland een vriendschappelijke relatie had met nazi-Duitsland....... In 1939 feliciteerde toenmalig koningin Wilhelmina Hitler nog met het overleven van een aanslag op zijn leven.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten