Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 mei 2013

Woensdag gehaktdag, ofwel de dag voor het afleggen van regeringsverantwoording

Lijn 1 besteedde vanmorgen aandacht aan de derde woensdag in mei, waarop de regering verantwoording moet afleggen over het gevoerde beleid. Aurangzeb presenteerde zowaar voor de vierde keer op rij, zonder zich ziek te melden, al zat daar wel het weekeinde tussen. Deze 'onafhankelijke' neoliberaal, die Lijn 1 samen met de neoliberaal Jeroen Wielaert presenteert voor de 'onafhankelijke' zendgemachtigde NTR, had gelukkig professor doctor  Clemens Kool (Utrecht School of Economics) gevonden, die het onzalige beleid van Rutte 2 voor het grootste deel steunt. Bijvoorbeeld over de zorg: "we moeten pijnlijke maatregelen nemen", de prof.dr. bedoelt hier pijnlijke maatregelen voor de burgers, die nu al geen stuiver meer uitgeven. Het ergste van deze uitlating is wel, dat deze 'deskundige', net als het afbraak kabinet Rutte, weigert te kijken naar alternatieve bezuinigingen in de zorg, zoals de topsalarissen, de megalomane peperdure design-nieuwbouw, de nog steeds veel te dure medicijnen, de kolossen van zorgverzekeraars, die met hun veel te logge omvang, zelf op de zorgkosten drukken (inclusief: topinkomens, peperdure kantoren, uitgevertje spelen en een giga reclame budget). Maar ja, zoals gezegd, van een propagandist, die waardeloos regeringsbeleid verdedigt, kan je niet anders verwachten.

Van de meeste maatregelen die vorig jaar zijn genomen, zullen we pas in 2017 iets merken, aldus Kool, die het kabinet nog een veer in de reet stak vanwege de verhoging van de AOW leeftijd.... Alsof dat ook maar iets toevoegt, als je deze ouderen niet onmiddellijk ongeveer een derde minder laat verdienen. Wat zijn trouwens de gevolgen voor de schatkist, als ouderen die al een uitkering hebben, in deze uitkering blijven tot hun 67ste i.p.v. op hun 65ste in een lagere AOW uitkering te belanden. Of heeft men dat al ondervangen met een smerige truc?
Voor meer informatie aangaande het gevoerde regeringsbeleid en de waanzinnige resultaten daarvan, zie een eerder bericht van deze dag: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/05/werkloosheid-breekt-alweer-een-record.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten