Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 mei 2013

Keuzevrijheid in de zorg werd gegarandeerd.......

Bij de invoering van de huidige zorgwet, werd niet alleen beloofd, dat de premies door de marktwerking omlaag zouden gaan, maar ook dat de keuzevrijheid van patiënten gegarandeerd zou zijn, critici die dat toentertijd al in twijfel trokken en waarschuwden, dat deze vrijheid snel zou sneuvelen, werden als zeikers weggezet, die niet wisten waar ze het over hadden. De premies stijgen intussen jaarlijks voor de meeste maatschappijen, terwijl het basispakket meer en meer wordt uitgekleed.

Wat betreft de keuzevrijheid is het nu zover: het huidige waardeloze afbraakkabinet Rutte 2, gaat een wetswijziging indienen, waardoor het voor de verzekeraars mogelijk wordt dat zij de zorg voor hun klanten, verplicht kunnen aanwijzen. De verzekeraars, u weet wel, organisaties die geen winsten mogen behalen op de zorgpolissen, maar intussen vorig jaar 1,4 miljard binnen harkten. Diezelfde verzekeraars gebruiken de premies bovendien voor: -een loodzware peperdure top, -peperdure megalomane nieuwbouw, -het runnen van een uitgeverij, -een jaarlijkse uitgave aan reclame, die voor individuele verzekeraars kan oplopen tot tientallen miljoenen. Over stijging van zorgkosten gesproken.......

Dit zou dus de tweede verbreking van beloften zijn op het gebied van de zorgverzekering, waar onze overheid zich schuldig aan maakt.
Wanneer bereikt u het punt, dat u het niet meer pikt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten