Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 31 mei 2013

Muzikaal recept tegen het opstoken van het vuur in Syrië met wapenleveranties en voor het negeren van blatende hoogleraren

De geneeskrachtige recepten van dr. Pisser zijn intussen bekend tot in Siberië, daar wordt men er vooral erg warm van, maakt niet uit, deze recepten zijn voor meerdere doelen aan te wenden, dat zie je maar weer!

De dokter is nog steeds in hippie sferen, zelfs als hij niet blowt, hangt er een doordringende cannabis lucht om hem heen. Als eerste vandaag Donovan met 'Sunshine Superman', waanzinnig mooi album, met een paar meestersbassisten en o.a. Jimmy Page op de gitaar. Geweldig album, psychedelische folkpop, van deze artiest, die als eerste bekende artiest in de 60er jaren in GB werd gearresteerd voor het bezit van cannabis....  Daar kan bijna niets anders op volgen dan Jefferson Airplane met 'Bless It's Pointed Little Head een mooi live album uit 1969 van deze psychedelische folkrock band, met een nummer van Mama Cash, dat ook op het album van Donovan stond, welk? Zoek maar uit, ha! ha! Vanmiddag kreeg ik te horen, dat Kevin Ayers op 18 februari jl. is overleden, dus nog maar eens het meesterlijke trip album ' Bananamour', jezus wat was de man goed, jammer dat hij het niet echt kon vinden in het leven. Gelukkig heeft hij ons een mooie en vaak vrolijke discografie nagelaten! Beetje vreemd, maar moet kunnen: Thomas Dolby met 'Astronauts and Heretics', welnu dan is Dolby op de juiste plek in huize Azijnpisser! Moet ik nog zeggen, dat de man ongelofelijk goede muzi,ek maakt, dacht 't niet he?!! Ik moet wel eerlijk zegen, dat het tekstueel wel een beetje tegenvalt en zeker niet Dolby's beste album is maar een kniesoor die daar op let... hoewel? (Nummer 6 overslaan). Even geheel iets anders: Gang of Four met 'Mall' en dat js het, maar op een heel prettige manier!! Wahnsinngeilnie?!!! Wat mooier hierop aansluitend, dan Beck met ' Mutations', het is tenslotte 2013 Beck jaar! Godsamme wat ongehoord goed, een stevig muziekje zou opa zeggen! Het js wel een van de rustigste albums van Beck, maar dat mag de perfectie niet drukken! Tot slot gooit de dr. er nog even wat Zweedse elektronica in met net album 'Keen on Maggots', niet echt een lekker nagerecht, maar jezus wat is die Mickey Finn godvergeten goed, plaktiek!! Zo dat was het weer, een dolle muziek reis, aangeboden door jouw eigen bloghersenreisbureau!!

                                                               
Kevin Ayers 16 augustus 1944-18 februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten