Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 24 mei 2013

ESBL, of de 'grote inspanningen' van uw overheid voor uw veiligheid

ESBL is een enzym, dat door bepaalde bacteriën wordt aangemaakt, deze enzym zorgt er in uw lichaam voor, dat bepaalde soorten antibiotica en in sommige gevallen zelfs alle antibiotica onwerkzaam worden gemaakt. Deze enzym wordt voor bijna 100% aangetroffen in kippenvlees, maar nu is het ook aangetroffen in 40% van het kalfsvlees en 13% in biefstuk. Vanmorgen was een woordvoerster van het Productschap Vee en Vlees* te gast bij BNR (na 9.00 u.). Deze dame zegt dat de sector goed bezig is om het gebruik van antibiotica te verminderen, zo zou er geen antibiotica meer gebruikt worden, die een gevaar is voor de menselijke gezondheid...... ha! ha! ha! ha! ha! Deze dame draait en vertelt doelbewust een lulverhaal, zij doelde hier op de afspraak, die men met de sector heeft gemaakt, bijzonder terughoudend te zijn met nieuwe antibiotica, al zijn de voorgenomen maatregelen volkomen ontoereikend (een paar jaar geleden bleek, dat de antibiotica, die in ziekenhuizen wordt bewaard voor de moeilijkste gevallen, al ruim werd gebruikt in de intensieve martel veehouderij).

Deze leugenpraatjes gingen later door met hare VVD hufterigheid Schippers, die doodleuk verklaarde, dat er in de intensieve martel veehouderij een 'forse' reductie is doorgevoerd in het gebruik van antibiotica, zelfs meer dan was afgesproken. De VVD helleveeg vertelde er natuurlijk niet bij, dat de deskundigen toentertijd, de voorgestelde maatregelen en afspraken, als volkomen onvoldoende kwalificeerden. Alsof de duvel er mee speelde, verklaarde Roel Coutinho van het RIVM eerder vanmorgen bij RTL, dat het gebruik van antibiotica in de intensieve veehouderij echt op de schop moet, deze spreekt de geruststellende leugenachtige praatjes van zijn baas dus tegen.... (het RIVM zou onafhankelijk zijn, maar daar kan je gezien de praktijk een mega vraagteken bij plaatsen).

En straks weer een heerlijke lap dierenlijk op het bord, want daar kunnen we natuurlijk niet zonder en ach, dat daar je gezondheid, het milieu en de wereldvoedselvoorziening nu en in de toekomst mee om zeep wordt geholpen: 'wie dan leeft.........'

*PVE, de 'E' staat voor eieren, op de site zie je zelfs 2 namen, naast de genoemde ook: Productschap Pluimvee en Eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten